Klassieke bami uit een zakje

bami_vrijdag

Goedemiddag! Gisteravond ging ik naar Belgrado vliegen en moest ik om 19.15 uur op Schiphol zijn. Voor die tijd wilde ik nog even een stevige maaltijd eten, omdat ik niet zeker wist of we in het vliegtuig nog te eten zouden krijgen. Ik maakte bami. Mijn altijd vertrouwde, favoriete bami. En at echt zooooo lekker.

Nodig voor één persoon: hele dunne mie of noedels – groentepakket voor nasi of bami voor 1 persoon – 1 kipfilet – 1/2 bakje satésaus – 1 ei – kroepoek – 1/2 zakje bami-kruiden

Snijd de kipfilet in stukjes en bak in een pannetje tot ze gaar zijn. Voeg de groentes en de kruiden er aan toe en wok dit op hoog vuur, totdat de groentes iets geslonken zijn. Kook in de tussentijd de mie gaar en roer die vervolgens ook door de bami. Dit is een behoorlijke klus, aangezien mie bestaat uit lange slierten en die totaal niet te mengen zijn met zo’n logge ‘saus’, mar goed: doe je best!

Serveer een gebakken eitje op je bami en doe er wat satésaus bij (opgewarmd uit de magnetron). Beetje Bali kroepoek on the side en je bent een gelukkig mens. INTENS lekker. Maar ik ben dan ook gewoon echt heel erg fan van bami. Love it!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *