Salade met mini kikkererwtenburgers, feta, cashewnoten, tomaat & komkommer

Goedenavond! Hoewel ik gisteren nog een blogpost postte over dat ik jullie zo aan het verslonzen ben vanwege m’n deadline deze week, komt er vandaag toch een nieuw recept online! Ik had in de planning om het laatste maaltje dat in le boek gaat komen te koken, maar ik had er even zó geen zin in, dat ik besloot een salade te maken. Morgen kook ik dan ‘t laatste maaltje… De salade die ik maakte was echt gruwelijk lekker. Ik had gigantisch veel zin in kikkererwten, vooral omdat ik nog van die Verstegen kikererwtenburger-kruiden in huis had. En dus maakte ik een salade met mini kikkererwtenburgers, sla, komkommer, tomaat, feta en cashewnoten. Delicious, al zeg ik het zelf!

Nodig voor één persoon: 1 klein blikje kikkererwten – 1 eetlepel Verstegen kikkererwtenburger-kruiden – twee handjes cashewnoten – 1/2 tomaat – 8cm komkommer – twee eetlepels feta – een hand romaine sla

Stamp de kikkererwten en een handje cashewnoten fijn en vermeng met elkaar en de kruiden. Dit wordt een mooi papje, waar je bolletjes van gaat kneden. Minihamburgertjes dus. Of nee, mini kikkererwtenburgers (vet goed woord voor Galgje). Bak deze mini burgertjes eventjes in een koekenpan met olijfolie op hoog vuur, zodat ze mooi dichtschroeien en bruin worden. Maak de salade door de sla te mengen met komkommer (geraspt), partjes tomaten, feta en het andere handje (gehakte) cashewnoten. Serveer de kikkererwten on top en geniet van een vet heerlijke salade. Die niet eens dressing nodig heeft, ‘t is al lekker van zichzelf! Mmmm!

Ik vond het echt heel erg geslaagd en zit nog steeds propvol. Het is, zoals hierboven beschreven, best wel een flinke portie. Maar, oh zo lekker. En gezond! Maar dat ter zijde. Wat heb jij vanavond gegeten?

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Salade met mini kikkererwtenburgers, feta, cashewnoten, tomaat & komkommer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *