Ravioli met pittige pastasaus

Hallo leuke lezer! Vorige week heb ik een hilarische pasta gemaakt. Zoals je weet, doe ik keihard mijn best om met zoveel mogelijk restjes te koken de hele tijd, om die koelkast, voorraadkast en diepvries maar leeg te krijgen voor de verhuizing. Nou, dat resulteerde er in dat ik vorige week een pasta maakte met glutenvrije ravioli die ik had ingevroren. Kan wel, toch? Nou, nee. Volgens mij niet. Want zodra ik deze bevroren pasta ging koken, loste ongeveer alles op. Maar daarover later meer.

Ik maakte een vrij lekkere pastasaus, die ik normaal nooit zelf zou bedenken. Puur vanwege de restjes. Dat de pasta er uiteindelijk in oploste moet je dus ff vergeten; qua saus was dit best een tof recept. Klaar voor? Let’s pasta!

Nodig voor twee personen: handje gesneden champignons – 1 teen knoflook – 4 eetlepels ricotta – 1 blikje tomatenpuree – handje spinazie – 1 theelepel chiliflakes – verse basilicum- wat pijnboompitten – pasta*

*ik gebruikte de glutenvrije ravioli van appie, maar vind dat niet echt een aanrader

Bak de champignons en 1 uitgeperste teen knoflook in een scheut olijfolie totdat het er lekker gebakken uitziet. Voeg dan een handje spinazie toe en laat slinken.

Maak ruimte op de bodem van de pan en doe daar de tomatenpuree op. Bak die heel even op de bodem; iemand vertelde me ooit dat zo de bitterheid er vanaf gaat. Geen idee of dat waar is.

Schep vervolgens de tomatenpuree door de champignons en spinazie en verdun de hele toestand met ricotta. Breng de saus op smaak met peper, zout en chiliflakes. Het mag best een beetje pittig zijn; dat is een lekkere tegenhanger van de romige ricotta.

Verdun de saus met wat kookvocht van de pasta en klaar is je geheel.

Serveer de saus op de pasta (naar keuze) en top af met wat verse basilicum en pijnboompitjes.

pasta2
Waar de ravioli is die ik gebruikte? Goede vraag! Die is dus opgelost in de pastasaus, hahahah. JA RAAR, maar dit soort shit kan ik. Evengoed was het best wel lekker.

Ik vond het een lekkere pastasaus. Gewoon een makkelijke saus die je prima zelf thuis kunt maken, maar niet eentje waarvan ik zeg OMG DIT MOET JE ETEN VOORDAT JE OOIT STERFT. Neuh; prima pastasaus.

Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *