Quinoa met zelfgemaakte pesto, tomaatjes, mozzarella en ijsbergsla (vega)

Goedenavond! Een paar dagen geleden maakte ik een grote pot zelfgemaakte pesto om in de koelkast te bewaren, zodat ik ‘t de komende tijd lekker makkelijk heb in de keuken. (Want je eet wel, gipsbeen). Vandaag wilde ik daar meteen gebruik van maken, want man wat had ik zin in pasta pesto. Met m’n eetlust is in ieder geval niets aan de hand (best jammer). Echter besloot ik er quinoa pesto van te maken, want pasta pesto heb ik al ongeveer honderd keer onder de aandacht gebracht hier op m’n blog en ik vond het wel leuk om het lekker met quinoa uit te proberen. Nou, dat werd me een maaltje…


Nodig voor één persoon: 3/4 koffiekopje quinoa – 12 cherrytomaatjes – 1/2 bol mozzarella – 1 eetlepel zelfgemaakte pesto – een handje ijsbergsla

Kook de quinoa gaar. Kijk hiervoor even op de verpakking hoe het precies moet of volg mij op en gooi gewoon wat quinoa in een pan met kokend water en proef totdat het de goede bite heeft en giet de rest van het water dan af. Roer de pesto door de quinoa, halveer de tomaatjes en meng die er ook door en top af met stukjes mozzarella. Leg er voor de sier een basilicumblaadje op. Staat leuk, is wel rete onhandig als je gaat eten want je wil niet in één keer zo’n basilicumblad in je mond hebben. Oh! Je moet trouwens eerst beginnen met wat ijsbergsla in je bord. Daarna de rest er op.

Nou en die quinoa gemengd met pesto wordt me toch een papje. Tja, dat had ik op zich van te voren kunnen bedenken, maar ik ben meer van het doen dan van het denken en tja, dan krijg je dus een papje. Maar smakelijk? Oh ja zeker! Het was heerlijk. Ik had alleen na een halfuur weer intense honger en inmiddels heb ik dus twee kokoskoeken en 1/4 zak bolognesechips achter de kiezen. De volgende keer toch maar pasta.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER QUINOA:

3 reacties op “Quinoa met zelfgemaakte pesto, tomaatjes, mozzarella en ijsbergsla (vega)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *