Quesadilla’s met asperges, mozzarella, avocado, mais en spinazie

Goeeedemiddag! Vandaag heb ik weer een chill receptje voor je. Ik maakte gisteravond quesedilla’s klaar en vroeg me tijdens het maken af, waarom ik dat niet vaker maak. Quesedilla’s zijn dubbelgevouwen wraps die je tussen een tosti-ijzer afbakt, met lekker beleg er in. Net zo makkelijk als een tosti dus, maar dan iets meer geaccepteerd als avondmaal. Vet heerlijk! Ik maakte quesedilla’s met lekker veel kaas en groentes en het smaakte me uitstekend. En ik heb nog over voor de lunch van vanmiddag; gewoon ff opnieuw tussen het tosti-ijzer en lunchen maar!

Nodig voor één persoon: 3 grote wraps – 1 bol bufelmozzarella – ongeveer 15 groene aspergetips – 3 eetlepels mais – 1 avocado – 3 eetlepels strooikaas – beetje cayennepeper – truffelolie – 3 eetlepels kwark – drie kleine handjes spinazie

Leg de aspergetips tussen het tosti-ijzer en giet er wat truffelolijfolie over. Bak de asperges eventjes af totdat ze grillstreepjes hebben. Smeer in de tussentijd de wraps in met kwark en beleg ze met stukjes mozzarella, plakjes avocado, een beetje mais, wat strooikaas, een beetje cayennepeper, beetje spinazie en als laatste de aspergetips. Vouw de wraps twee keer dubbel, waardoor je kwartjes krijgt en bak die nog eens af tussen het tosti-ijzer.

De quesedilla’s zijn klaar zodra ze een beetje bruin en gegrild eruit zien en alle kaas gesmolten is. Meestal geeft je tosti-ijzer wel aan wanneer het goed is.

IMG_1577

Ik hield twee quesedilla’s nog even warm in de oven totdat de andere twee ook klaar waren (waarvan ik er dus 1 over heb voor de lunch van vandaag) ennnn toen ging ik eten.

En ik vond het echt vet lekker. De kwark zorgt voor een beetje zurig (crème fraîche achtig, maar dan minder vet), de mozzarella is heerlijk smaakvol en top in combinatie met die asperges die lekker in truffelolie gebakken zijn en avocado maakt het geheel af. Mais zorgt voor zoetigheid, cayennepeper voor pit. Wat een chille maaltijd! Binnen tien minuten op tafel, super lekker, super makkelijk, zo gezond of ongezond als je zelf wil en vet heerlijk. Ik vond het echt een chill recept.

Eet smakelijk!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Quesadilla’s met asperges, mozzarella, avocado, mais en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *