Hotspot: wijn drinken en hapjes eten bij Alex & Pinard

Joehoe! Ik heb een lekkere tip voor je in Amsterdam Oost. Slechts vijf (!) weken geleden opende op de Dapperstraat de wijnbar Alex & Pinard en ik vond het er echt TOP. Ik mocht er vrijdagavond komen proeven met een vriendinnetje en we zijn compleet in de watten gelegd. Wat een leuke zaak!

Alex & Pinard is een wijncafé met lekker eten. Het draait vooral om de lekkere wijnen (er staan maar liefst 140 verschillende wijnen op de kaart) en kleine hapjes kun je erbij bestellen. Alles super toegankelijk en hartstikke heerlijk. Er zit liefde in alles wat er voor je op tafel verschijnt; van de hapjes tot de drankjes. En dat is tof.

Laat je wat wijnen betreft vooral verrassen door Alex (en Alex is de toffe chick achter deze zaak). Ze vertelt je vol passie over de natuurwijnen die ze schenkt. Natuurwijnen schrijf je? Yes: natuurwijn is awesome. Dit is namelijk wijn waarvan je geen kater krijgt (tenzij je het héél gek maakt), omdat er geen gekke shit aan toegevoegd is. De smaak is vrij specifiek (maar natuurlijk per wijn weer heel erg verschillend) en ik vind het het beste te omschrijven als een soort kruising tussen cider en wijn, of een beetje troebele, boeren wijn. Tja, je moet het echt even zelf proeven om dit te begrijpen ;-).

De ene wijn was nog lekkerder dan de ander en dat gold ook voor het eten.

alex1

Vooraf kregen we verrukkelijke oesters en geweldig lekker brood met (te weinig) boter. Daarna aten we ontzettend (!!) lekkere ham en fantastische bietjes die onder de grond klaargemaakt waren, met mierikswortel en hazelnoten. Lekker man. Die bieten waren zó smaakvol!

alex2

Daarna mochten we de octopus met pompoen proeven. Prima! Lekker. Niet uitzonderlijk, wel gewoon een 8.

alex3

Dáárna kwam een vegetarisch maaltje waarvan ik geen foto heb gemaakt omdat we gierig meteen begonnen te eten. We waren zo lekker aan het eten en drinken, haha.

De vegetarische maal was een hapje van boerenkool met aardpeer en paddenstoelen. LEKKER. Die kool was echt heerlijk!

Toen kregen we nog een toast met pittige vis (bonito) en ook dat was lekker. God, wat zaten we heerlijk te eten.

alex4

Het toetje was dan nog even een hoogtepuntje: chocolade ganache met olijfolie en zeezout. En dat klinkt misschien een beetje gek, maar dit is GEWELDIG. Ik had het al eens eerder gegeten en de combinatie bleek wederom goud waard. Mjam!

alex5
Voor het toetje nog even een kaasplankje met lekkere kaasjes!

Al met al hebben we echt lekker gegeten en vooral gedronken bij Alex & Pinard. Ik vind het een hele fijne zaak met ontzettend aardig personeel. Er zit overduidelijk veel liefde in het werk en dat vind ik tof.

Ik kan me voorstellen dat december/januari wel echt ingewikkelde maanden zijn om een nieuwe horecazaak in Amsterdam te openen, maar ik hoop echt dat Alex & Pinard er nog lang zit. Toffe plek in Amsterdam Oost. En! In de zomer gaat er een heel groot terras komen. Nice!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Hotspot: wijn drinken en hapjes eten bij Alex & Pinard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *