Pompoencurry met aubergine en paprika

Hoi allemaal! Dit weekend vertelde vriendin Vera dat ze een vet grote pan curry had gemaakt en mennnnn daar had ik ook zin in. Afgelopen dinsdag was ik alleen thuis en besloot ik echt een enorme pan pompoencurry voor mezelf te maken (zo heb ik me net toch een partij lekker geluncht, woeeeehoe love kliekjes!).

Nu heb ik een paar awesome curry-recepten hier op mijn blog, maar ik wilde wel eens iets nieuws uitproberen en daarom vroeg ik om jullie input via instagram. Uiteindelijk koos ik daar zelf een receptje uit en ging ik aan de slag met deze vet lekkere vegetarische curry.

Nodig voor twee personen: 1 aubergine – 1 rode paprika – 600gr pompoenstukjes – basmatirijst – Fairtrade Tikka Masala – 400gr kokosmelk 

Voor erbij: beetje verse peterselie – naanbrood – mango chutney

Snijd de paprika, aubergine en pompoen in stukjes. Bak als eerste de aubergine in een pan met een scheut olie totdat het er een beetje gebakken uitziet. Voeg dan de paprika toe en bak even mee. En voeg na een paar minuten ook de pompoen toe. Roer de Tikka Masala kruidenprut er doorheen en schenk er dan 400ml kokosmelk bij. Roer alles goed door elkaar en laat dit vervolgens minimaal 20 minuten (maar misschien zelfs langer) op het vuur pruttelen. Het is klaar wanneer je de pompoen makkelijk uit elkaar kunt drukken.

Kook ondertussen wat rijst voor erbij. Ik koos dit keer voor basmati rijst omdat ik normaal al-tijd voor de goedkoopste snelkookrijst uit de supermarkt kies, maar kennelijk zit er een verschil in de smaak van rijst. Ik heb het nog niet ontdekt, maar ging dus voor basmati rijst dit keer.

Serveer de curry in een diep bord, rijst, naanbrood en mango chutney erbij, aftoppen met peterselie en klaar is je maal. Eet smakelijk!

handdoek

Ik vond het vettttt lekker. Een beetje pittig, lekker zoetig, lekker de kokosmelk-smaak. Mjam! Erg geslaagd :D. En de basmati rijst was idd heerlijk. Maar ik proef weinig verschil met snelkookrijst:P Sorry 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Pompoencurry met aubergine en paprika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *