Plaattaart met aubergine, zoete aardappel en zongedroogde tomaat

Hey you! Vorige week maakte ik een plaattaart klaar met allemaal dingen die we nog in huis hadden en dat slaagde bijzonder goed. Ik ga er weinig woorden aan vuil maken; laten we maar gewoon aan de slag gaan, toch? 😀

Nodig voor 2 personen: 1x tante fanny plaattaart deeg – 4 eetlepels hummus gerookte paprika – 2 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade – verse basilicum – feta – 2 zoete aardappels – 1 grote aubergine

Snijd de aubergine in plakken van 1 cm en stop ze even tussen de grill, zodat ze gaar worden en grillstreepjes krijgen.

Snijd in de tussentijd de zoete aardappels (geschild) in dunne plakjes. Zo dun mogelijk werkt het best.

Rol het deeg van tante fanny uit over een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de bodem in met een lekkere laag paprika-hummus. Smeer daar vervolgens nog wat zongedroogde tomatentapenade overheen, in een dunne laag.

Verdeel dan de aubergine en zoete aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bakplaat. Zet dit vervolgens 20 minuten op 200C in de oven.

Zodra de plaattaart mooi goudbruin is en de zoete aardappel gaar, haal je ‘m uit de oven. Verdeel er dan nog wat feta en verse basilicum over en klaar is je maal. Eet smakelijk!

IMG_1588

Jaaa, dit was lekker!! Ik vind het zo tof dat ik de laatste tijd zoveel plaattaarten maak; het is echt een perfect maaltje met z’n tweeën. Love it. En het is helemaal chill dat je er gewoon van alles op kan gooien en dat het tot nu toe iedere keer lekker is. YES!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *