Pastasalade met gerookte kip, mozzarella, pesto en gegrilde groenten

Door Elske – Hoi! Vandaag heb ik een vét lekker recept voor je. Ja, het kost even wat meer tijd dan je van mij gewend bent, máár dan heb je ook wat.

Ik moet eerlijk zijn: het oorspronkelijke idee kwam van mijn vriend. Ik hou namelijk van gegrilde groenten, maar vind het vaak te veel werk om ze in de oven te grillen. Of vind het teveel stank veroorzaken wanneer ik mijn grillpan pak en binnen flink ga lopen grillen. Onder mijn kleine grill-ijzer is ook een optie, maar voor deze hoeveelheid groente (ik kook tegenwoordig voor 2 in plaats van 1 nu we samenwonen) had ik daar geen zin in. Toen ik mijn dilemma van de dag uitsprak naar mijn vriend #zwaarleven, zei hij direct: ‘Oh, maar ik kan de groenten wel even grillen op de barbecue?’ en daar zei ik uiteraard geen nee tegen. En juist die toevoeging, van gegrilde groenten op de barbecue, maakt deze salade zo geweldig lekker.

Mijn vriend heeft een kleine Weber op gas en dat ding is ideaal, omdat je hem zo aansteekt en direct kunt gebruiken om op te grillen. Ideaal als je niet de tijd hebt om te wachten tot je barbecue ein-de-lijk warm genoeg is om te grillen. Heb jij nou niet zo’n barbecue? Niet getreurd! Je kunt de groenten alsnog grillen in de grillpan of in de oven. Kost net wat meer tijd, maar daar smaakt je salade vast niet minder om. Klaar? Let’s pasta!

Voor 2 personen: 200 gram ongekookte penne pasta – bakje cherrytomaten – 1 aubergine – 1 gerookte kipfilet – 1 bol buffelmozzarella – 1 rode paprika – 3 eetlepels groene pesto – 1 teen knoflook – 1 limoen – stuk of 10 zwarte olijven – halve zak rucola

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zijn ze gaar? Giet de penne af in een vergiet en spoel er koud water overheen. Laat de pasta uitlekken en zet even aan de kant om af te laten koelen.

Verwijder de ‘kop’ van de aubergine en snijd in lange repen. Doe het zelfde met de paprika en was de cherrytomaten. Pak een schaaltje en meng hier olijfolie met een teen uitgeperste knoflook en peper en zout in. Smeer hier je groente mee in, zodat ze allemaal een laagje olie hebben. Zet nu je (gas)barbecue aan en bak de groente gaar op de barbecue. Het is afhankelijk van je stand wanneer ze goed gaar zijn, dus dat kun je zelf het beste inschatten. Wanneer je aubergine mooi zacht is geworden en grill strepen heeft; dat wil je! Bij de tomaatjes en paprika mag het vel een beetje loskomen. Wanneer je groente gaar zijn knijp je de limoen er boven uit, zodat er limoensap overheen komt.

Leg je gegrilde groente op een apart bord. Scheur de mozzarella hierboven en leg er wat kloddertjes pesto op. Snijd de gerookte kip in plakjes. Pak een grote saladeschaal, leg hier de pasta in, samen met de gerookte kip, olijven en rucola. Wij serveerden alles apart van elkaar, zodat je eerst wat pasta met gerookte kip, olijven en rucola opschept, en daarna de groente met mozzarella en pesto er bovenop hebt liggen. Top eventueel af met wat pijnboompitjes en eet smakelijk!

pastasalade_kippesto_2

Echt, M J A M! Alles in deze pastasalade smaakte zo lekker. Heer-lijk. We aten ons hier rond in en hielden zelfs wat over. Lekker voor de volgende dag als lunch met een sausje van crème fraîche en pesto!

Voor een vegetarische variant kan je de kip uit het recept laten, dan is ook erg lekker denk ik!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *