Door Elske – Dag leuke mensen! Wanneer ik dit schrijf is het mega mooi weer buiten! Oh oh oh wat een gelukje dit soort fijne temperaturen. Ik weet niet wat jullie gaan doen, maar ik ga in ieder geval een goede portie Vitamine D opnemen. Op het terras. In de zon.
Wat voor mij standaard bij mooi weer hoort zijn pastasalades. En omdat de zon vandaag volop schijnt maak ik er één. Deze keer met gerookte kip (was in de aanbieding, want hé iets moet al die hapjes en drankjes op het terras compenseren), gegrilde courgette, gele én rode paprika en tomaat. Ik koos voor een rood kleurige pasta (gemaakt van linzen) omdat ik dat leuk vond kleuren. Qua smaak is het ongeveer gelijk aan volkoren pasta. Mocht je niet van die smaak/structuur houden, kies dan lekker voor normale pasta. Ook goed te doen! Kies sowieso voor een penne of een fusilli, want door die vorm blijft de pesto lekker hangen/plakken. Goed, klaar voor dit recept? Let’s pasta!
Voor 3 personen (grote schaal): 250 gram gerookte kipfilet – 1 bak verse pasta * – half potje groene pesto (zo’n 100 gram) – 1 gele paprika – 1 rode paprika – 1 tomaat – halve courgette – 1 teentje knoflook – handje olijven – citroensap – peper/zout/Italiaanse kruiden
* ik koos voor verse pasta, want snel klaar, maar is geen must.
Snijd de courgette en olijven in plakjes, de paprika’s en de tomaat in kleine blokjes en pel de teen knoflook. Doe alle gesneden groente, behalve de courgette en knoflook in een grote kom of schaal. Snijd ook de gerookte kipfilet in kleine reepjes of blokjes en voeg toe aan de schaal met groenten.
Zet een koekenpan met flink wat olijfolie op het vuur, pers de teen knoflook erboven uit en bak daarna hierin de courgette voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Zet ondertussen een pan met water op het vuur, breng aan de kook en voeg de pasta toe. Laat deze zo lang (of kort in het geval van verse pasta <3) koken tot deze gaar is. Giet af en vul de pan opnieuw met koud water. Zo kan de pasta afkoelen.
Voeg de gebakken courgette toe aan je schaal met groenten/kip en voeg ook de (afgekoelde) pasta én pesto toe. Schep goed door met saladebestek of was je handen en gebruik die. Ik doe dat laatste altijd, gaat veel makkelijker! Maak de pasta pesto salade af met wat peper, zout, paar sprenkeltjes citroensap en eventueel wat Italiaanse kruiden (ik gebruik deze) en eet smakelijk!
Mjam! Dit was echt een perfect maaltje voor op zo’n zonnige dag en precies waar ik zin in had. Het knapperige van de rauwe groente, bij het zachte van de gegrilde courgette met pesto en het zoute van de gerookte kip. Aanrader! Ook als bijgerecht bij de eerste barbecue van het jaar trouwens… Ik maakte deze intense hoeveelheid voor alleen mezelf en kon hier nog een keer van eten én lunchen. Daarmee bespaarde ik mezelf een ritje naar de supermarkt voor nieuw avondeten en dus 2 biertjes op het terras, olé!
Wat is jouw favoriete pasta-salade recept? Let me know in de reacties hieronder 😀
Trouwens… Wist je dat Leo drie boeken schreef?
Elske zegt:
Oeh dat klinkt als een fantastische toevoeging Merlijn! 😀
Merlijn zegt:
Deze als inspiratie gebruikt voor onze maaltijd, zelf nog pijnboompitten en geraspte parmazaan aan toegevoegd! was heerlijk.