Rijst met paddenstoelenragout en pompoen

Hey you! Goedemiddag, tof dat je weer meeleest op m’n blog! Vandaag schrijf ik overrrrr een vegetarische variant van rijst met ragout. Je maakt in dit recept de ragout met paddenstoelen (= heel erggggg lekker) en erbij maakte ik pompoen voor wat extra body. Of dat een succes was? Goede vraag. Ik maakte het vorige week klaar en weet echt niet meer of ik het nou lekker vond. Sowieso dat de ragout wel heel lekker was, maar die toevoeging van pompoen weet ik gewoon niet meer. Dus… Probeer het zelf 😀

Nodig voor één persoon: 1 bakje kastanjechampignons – kerriepoeder – scheut maggi – scheut ketjap – beetje kookroom – beetje meel of bloem – witte rijst – pompoenstukjes

Bak de champignons in een koekenpan met opstaande randen. Bak ze in boter zodat ze lekker smaakvol zijn en net zo lang totdat ze een beetje bruin kleuren. Haal ze vervolgens uit de pan en ga je ragout maken in die koekenpan met champignonresten.

Maar zet in de tussentijd eerst even wat rijst op het vuur; 8 minuten koken in kokend water.

Goed, terug naar de ragout… Meng kookroom met een beetje bloem (op gevoel) en roer dit door elkaar totdat je geen klontjes meer hebt. Voeg dit toe aan de koekenpan. Doe er wat kerriepoeder bij, een scheut maggi en een scheut ketjap. Roer door elkaar. Als de toestand meteen heel dik wordt (door de bloem) voeg je meer kookroom of water toe.

Zodra de saus een beetje lekker en gelijk is en goed proeft, roer je de champignons er weer doorheen.

Kook in de tussentijd de pompoen ook nog even in 14 minuutjes gaar. En giet de rijst af!

Begin in je bord met rijst, serveer daar de ragout overheen en doe de pompoenstukjes erbij. Beetje kroepoek erbij en eten maar.

ragout2

Lekker man. Die ragout is echt geweldig. Die pompoen weet ik niet meer. Maar het was in ieder geval niet vies en ik geloof ook dat ik wel gewoon alles heb opgegeten.

Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Laat je het weten?

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *