Vegetarische pangang met rijst en bonen

Joehoeeee! Het was vorige week de Nationale Week Zonder Vlees en ik heb er aan meegedaan. Ik kón niet achterblijven, als ambassadeur van deze vegetarische week. Maar toen was het donderdagavond en had ik vét veel zin in babi pangang. Help.

Ik dook de keuken in voor een vegetarisch babi pangang experiment en ga je zo vertellen of dat slaagde of niet… Aan de slag!

Nodig voor één persoon: heel bakje nepkip – Conimex saus voor ajam pangang – witte rijst – een handje sperziebonen – 1 eetlepel atjar tjampoer

Bak de kipstukjes in de pan knapperig. Kook de rijst in 8 minuten gaar. Meng het zakje babi pangang saus met warm water (verhoudingen staan op de verpakking) en voeg dit toe aan de pan met nepkip.

Kook de boontjes 4 minuutjes mee met de rijst en vis dan de boontjes uit de pan en voeg ze toe aan de pan met nepkip en saus.

Doe de rijst op je bord, serveer de nepkip met saus en boontjes er overheen en doe er wat atjar tjampoer bij. Klaar!

pangang

Zo, dat was me een makkelijk maaltje! En ik vond het best wel lekker. Maar ik geef ook meteen toe: dit is véél lekkerder met een goed gebraden stuk vlees (varken) of kip. Geen goede vleesvervanger vond ik dit… Jammer!

Heb jij een goed recept of idee voor vegetarische babi pangang? Laat je hieronder horen!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *