OP REIS: Barcelona dag 1: lunchen bij Luzia, Mercat de la Boqueria en het strand

Ola amigos! Vanuit hartje Barcelona blog ik weer eens over een citytrip die ik in mijn eentje aan het beleven ben. Zoals je kunt lezen bevind ik me nu in BARCELONA! Een stad waar ik al zeker drie keer ben geweest, maar de laatste keer was ik 16 jaar en at ik nog ’s avonds bij McDonald’s op Las Ramblas, omdat ik toen nog niet begreep dat het awesome is om nieuwe dingen te ontdekken als je niet in je home town bent. (Overigens ook als je wel in je home town bent, maar dat ter zijde).

Barcelona dus. Van vrijdag t/m zondagavond zit ik hier. Inmiddels is het zaterdagochtend, heb ik al twee keer tapas gegeten, op het strand gelegen (!) en ben ik nog níet beroofd. Woehoe!

Hotel Marvi 
Ik stond vrijdag om 5 uur op om om 10 uur in Barcelona te landen. Met een bus met WIFI (#alleenmaarliefde) sjeesde ik naar het centrum van Barça en belandde ik in hotel Marvi, om de hoek bij Las Ramblas. Daar ontdekte ik mijn bad van ongeveer een meter lang (note: ik ben 1.83m en pas er precies in, in een hoek van 90 graden met mijn benen omhoog), een airco die niet werkt en een bed op wieltjes. Wat al onhandig is als je alleen bent en met je rug tegen de muur wil zitten (bed rijdt weg), laat staan als je met z’n tweeën ben en de plannen hebt om flink te gaan lopen kezen op je hotelkamer. Wat bij mij overigens dus zeker niet het geval is. En wat ook niet echt het beste besluit ooit zou zijn, in dit vreselijk gehorige hotel. Vanochtend werd ik wakker met het idee dat er toch zeker een cycloon over Barcelona trok, maar het bleek mijn buurvrouw die onder de douche stond. Die overigens wel echt geweldig is, die douche, niet de buurvrouw. Dus, tot zo ver hotel Marvi.

Lunchen bij Luzia
Ik begon mijn eerste dagje Barcelona met een lunch in een zijstraat van Las Ramblas. Via mijn facebookpagina had ik van jullie heel veel tips gekregen voor eettentjes in Barcelona (dank daarvoor!), maar ik had nu zoveel trek, dat ik snel op pad ging op zoek naar iets leuks. Ik belandde bij Luzia, waar ik mijn eerste tapas van dit weekend verorberde. Ik bestelde ‘crispy eggplant’ en een ‘classic tortilla with toast and tomatoes’. De cripsy eggplant bleken aubergineplakken die door een soort tempura-beslag gehaald waren en heel dun en knapperig waren, met een beetje een salt en vinegar smaak eraan. En heel veel zoutkorrels erover. Het deed gek genoeg een beetje denken aan churros, maar dan van groenten en met heel veel zout. Of het lekker was? Op zich wel. Of ik het nog eens zou bestellen? Misschien wel. Ik ben er nog niet uit.

De tortilla was in ieder geval heerlijk. Classic met ei en aardappel en volgens mij bespeurde ik ook een flinke hoeveelheid kaas. Erbij kreeg ik pan con tomate, en dat is toch wel mijn aller favorietste Spaanse voedsel. Zo lekker, zo simpel.

Wandeling van Las Ramblas naar de haven 
Na de lunch liep ik via Las Ramblas naar die grote markthal met allemaal eten (Mercat de la Boqueria), waar ik een fijne tent ontdekte met dumplings. Die ga ik vandaag (zaterdag) halen als tussendoortje. Deze markthal had ik toen ik 12 was al uitgebreid bezocht met mijn ouders en er was niet zo veel veranderd. Ik was er dan ook snel uitgekeken. Op naar het stand!

Via Plaza Real, waar dat enorme beeld staat van – is het nou Napoleon?- een wijzende man, liep ik langs de haven naar het strand. Dit is een stuk Barcelona dat ik nog niet eerder had gezien. De route van over Las Ramblas, langs het beeld, de haven en dan naar het strand lopen is heerlijk. Het is er nu, in februari, ook nog niet zo druk, dus je kunt lekker vrij lopen. Bovendien is het prachtig weer, dus dat maakt het ook heerlijk hier.Barcelona beach-life 
Op het strand maakte ik eens even heerlijk een tukkie – ik was die ochtend toch erggg vroeg opgestaan. Ik vond het wel echt intens irritant dat er continu (letterlijk iedere twee minuten) mensen me aanspraken om me mojito’s of massages te verkopen. Ja, ik wíl wel een mojito, maar niet zo’n ranzige in een plastic bekertje die jij net heb staan mixen op het strand.

Na het strand keerde ik terug naar het hotel, met dezelfde wandeling terug. Ik was ka-pot. Na een siësta van een paar uur verliet ik ’s avonds mijn hotelkamer voor een bezoekje aan restaurant La Flauta, een tapastent waar veel locals komen. Hoe dat was? Dat lees je in mijn volgende blogpost!

PS: Ik ben tijdens mijn tripje extreem veel aan het Snapchatten. Volg je me via Lterveld? Gezellig!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.


LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER REISVERSLAGEN VIND JE HIER.

2 reacties op “OP REIS: Barcelona dag 1: lunchen bij Luzia, Mercat de la Boqueria en het strand

  • Ik ben vorig jaar naar Barcelona geweest. Heel leuk. Doodmoe kwam ik aan en dook op Las Ramblas een broodjeszaak in. Of ik sangria erbij wilde. Wel ja. Totdat ik er na het eten bij het afrekenen achter kwam dat ik er €15 voor moest neertellen. Tot zover mijn Barcelona-ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *