Naanbrood met halloumi, aubergine en granaatappel

Beste mensen! Ik had afgelopen maandag mega veel zin in halloumi; je weet wel: die super smaakvolle, gegrilde kaas. MJAM! Nu ben ik alleen nog niet echt uitmuntend in het bedenken van recepten met halloumi en dus vroeg ik op Instagram om jullie hulp. Ik kreeg niet super veel recepten toegestuurd (normaal is er véél meer interactie), waardoor ik vermoed dat ook jullie nog niet mega veel halloumi-inspiratie hebben…. Ik kreeg veel hetzelfde getipt, waaronder dit recept van Chickslovefood. Ik maakte er een variant op en dat ging als volgt…

Nodig voor 1 persoon: 1 Naanbrood knoflook & koriander – 1 stuk halloumi uit de supermarkt – 1 aubergine – wat granaatappelpitjes – gemalen venkelzaad

Lekker weinig ingrediënten. Let’s cook!

Het naanbrood bakte ik af in de oven op 180C in 10 minuutjes. In de tussentijd sneed ik de halloumi en aubergine in plakjes. Beide grillde ik (na elkaar) tussen mijn grillapparaat. De aubergines grill ik altijd met een beetje olie.

Beleg het naanbrood met de aubergine en halloumi, top af met wat granaatappelpitjes en gemalen venkelzaad en eventueel wat peterselie (meer leuk voor het oog). Ook strooide ik er nog wat peper en zou over. Klaar!

halpi

Tja; het zal je niet verbazen dat dit toch een beetje een saai maaltje was. Ik miste heel erg een soort sausje, maar weet niet zo goed wat ik zou gebruiken om het geheel smeuïg te maken. Knoflooksaus klopt niet helemaal, mayonaise heb ik geprobeerd en was geen succes, tzatziki ofzo lijkt me ook niet helemaal op z’n plek… Wat zou ik eens kunnen toevoegen?!

Kortom; ik ben nog geen stap verder in m’n zoektocht naar lekkere recepten met halloumi. Heb jij er een? Deel ‘m hieronder met me!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

15 reacties op “Naanbrood met halloumi, aubergine en granaatappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *