Beste mensen! Ik had afgelopen maandag mega veel zin in halloumi; je weet wel: die super smaakvolle, gegrilde kaas. MJAM! Nu ben ik alleen nog niet echt uitmuntend in het bedenken van recepten met halloumi en dus vroeg ik op Instagram om jullie hulp. Ik kreeg niet super veel recepten toegestuurd (normaal is er véél meer interactie), waardoor ik vermoed dat ook jullie nog niet mega veel halloumi-inspiratie hebben…. Ik kreeg veel hetzelfde getipt, waaronder dit recept van Chickslovefood. Ik maakte er een variant op en dat ging als volgt…
Nodig voor 1 persoon: 1 Naanbrood knoflook & koriander – 1 stuk halloumi uit de supermarkt – 1 aubergine – wat granaatappelpitjes – gemalen venkelzaad
Lekker weinig ingrediënten. Let’s cook!
Het naanbrood bakte ik af in de oven op 180C in 10 minuutjes. In de tussentijd sneed ik de halloumi en aubergine in plakjes. Beide grillde ik (na elkaar) tussen mijn grillapparaat. De aubergines grill ik altijd met een beetje olie.
Beleg het naanbrood met de aubergine en halloumi, top af met wat granaatappelpitjes en gemalen venkelzaad en eventueel wat peterselie (meer leuk voor het oog). Ook strooide ik er nog wat peper en zou over. Klaar!
Tja; het zal je niet verbazen dat dit toch een beetje een saai maaltje was. Ik miste heel erg een soort sausje, maar weet niet zo goed wat ik zou gebruiken om het geheel smeuïg te maken. Knoflooksaus klopt niet helemaal, mayonaise heb ik geprobeerd en was geen succes, tzatziki ofzo lijkt me ook niet helemaal op z’n plek… Wat zou ik eens kunnen toevoegen?!
Kortom; ik ben nog geen stap verder in m’n zoektocht naar lekkere recepten met halloumi. Heb jij er een? Deel ‘m hieronder met me!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Adrie nieuwpoort zegt:
1pakje Halloumi grillen/bakken, daarna kleine blokjes snijden, 400gr.macaronigroente wokken in ‘n beetje olijfolie met 1FLINKE EETLEPEL cajunkruiden,150gr rijst koken met 1 bouillonblokje, alles mengen, is de volgende dag ook koud heerlijk.????
leonie zegt:
thanks voor de tip!
Eline zegt:
Maak er een broodje gezond van, lekker wat sla erop, komkommertje, tomaatje, top het af net balsamico crème en geroosterde pijnboompitten. Samen met het gekruide naanbrood zeker een succes! Smeer eventueel wat Philadelphia aan de binnenkant van de naan voor het beleggen. Yumm!
S. zegt:
Pitabroodje met haloumi, avocado, sla en komkommersalade (of tzatziki) is echt goddelijk. Ik had het recept hierop geïnspireerd https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pitabroodje-met-halloumi-tzatziki-en-avocado. En shakshuka met haloumi vond ik lekker. En het is lekker op een soort griekse pizza van wraps met tomatenpuree, olijven, ui en haloumi. En daarna rucola erover.
Karlijn zegt:
Ik maak er meestal n tahin dressing bij, met tahin, citroensap en honing en eventueel wat water.
Rebekka zegt:
Ik hou van halloumi! Heb verschillende tips:
– ook van Chickslovefood: https://chickslovefood.com/recept/couscoussalade-gegrilde-ananas-en-halloumi-5-or-less/
– volgens mij hou jij van curry’s, daar kun je prima gegrilde halloumi op t laatste moment op serveren!
– deze van Feelgoodbyfood: https://www.feelgoodbyfood.nl/salade-halloumi-quina/
– deze van BBC: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/halloumi-watermelon-bulghar-salad
– deze van AH: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188781/groenteschotel-met-gegratineerde-halloumi
En zo heb ik er nog een aantal.. als je meer tips wil, let me know, dan post ik er nog een paar 😉
Jes zegt:
Raita lijkt me hier lekker bij!
Marieke zegt:
Ik ga vanavond hiervoor: https://www.easycheesyvegetarian.com/asparagus-halloumi-pasta/
Best lekker, pasta met haloumi!
Susan zegt:
Misschien creme fraiche of huttenkase met wat knoflook en peterselie en citroen?
Ander, ook van ChicksLoveFood/ samengesteld uit diverse CLF recepten: met haloumi: zoete aardappelstamppot met haloumi en spinazie en zongedroogde tomaatjes en nootjes. Maak ik echt vaak en is heel lekker. Kan je ook nog uitgebakken chorizo aan toevoegen als je niet per se vega wilt eten!
Leonie zegt:
Oeeh dit klinkt goed! Thanks voor de tip! Sowieso is iets met knoflook idd wel een goede toevoeging.
Susan zegt:
Ik maak vaak de chickslovefood zoete aardappelstamppot met spinazie, zongedroogde tomaten, walnoten en haloumi. Of dit is iets wat ik heb bedacht door allemaal van hun recepten door elkaar te mixen…
Verder vind ik het inderdaad gewoon super lekker bij een salade of bij geroosterde groenten, zoals je een vleesvervanger gebruikt.
Nikki zegt:
Piri piri sausje!
Marleen zegt:
Met mango chutney lijkt me het proberen waard!
Leonie zegt:
Jaa heb ik ook overwogen… Maar toch denk ik dat er dan nog iets mist.
Hannah zegt:
http://dannidelicious.blogspot.com/2012/01/homemade-falafal-and-halloumi-mezze.html?m=1
Deze is heel lekker, ik had m gemaakt met kant en klaar falafel en gegrilde paprika uit pot, de chili mint yoghurt zoals in het recept (minus de koriander want haat), halloumi, hummus, watercress/spinach/rocket en wat cherrytomaatjes. Mij leken de overige ingrediënten niet nodig en dit was heeel lekker