Nieuw bij McDonald’s: McPlant

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Vandaag heb ik zeer heugelijk nieuws dat ik mag delen via mijn blog, namelijk dat McDonald’s vanaf nu permanent de McPlant in het assortiment heeft! De McPlant is een burger gemaakt van Beyond Meat en het broodje wordt belegd met frisse sla, ui, augurk, cheddar en een lekker sausje. De burger zelf is plantaardig, maar tijdens de bereiding kan hij in aanraking komen met vlees, waardoor hij niet vega of vegan wordt bestempeld door McDonald’s zelf. Maarrr, voor de flexitariër is dit een awesome extra keuze in het assortiment van mijn favoriete fastfood keten.

Een paar dingen die ik vet vind:

1. De McPlant staat niet weggemoffeld op het bestelscherm maar komt als eerste keuze naar voren. Daarmee inspireert het mensen om eens iets anders te kiezen dan je standaard bestelling en kom je wellicht sneller in aanraking met een bewustere keuze. Love it!

2. Het Meatless aanbod van McDonald’s breidt steeds meer uit; zo kun je momenteel kiezen voor de McPlant, Veggie McWrap Honey Mustard, Veggie Spicy McChicken, Veggie Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard en de Veggie McChicken. De keuze is niet alleen reuze, ze zijn stuk voor stuk ook nog eens super lekker. Daarnaast is er soms een tijdelijke Meatless variant van een McDonald’s product verkrijgbaar, zoals de Veggie Nuggets (oooh die vond ik lekker) offff op een gegeven moment hadden ze zo’n soort kaas nugget. Man o man, mooie tijden waren dat. Maar! De McPlant is dus niet tijdelijk; gewoon vanaf nu permanent verkrijgbaar. Love it!

3. Eet je vegetarisch en ga je naar McDonald’s? Er is in het bestelmenu een apart kopje voor Meatless opties; zo hoef je je niet rot te zoeken tussen alle burgers en snacks naar jouw favoriete vega maaltje.

4. De McPlant is niet duurder dan andere grote burgers van McDonald’s. Met z’n €4,70 zit hij mooi tussen de prijs van een Quarter Pounder en een Big Tasty in. Uiteraard is hij ook verkrijgbaar in een voordeelmenu.

Natuurlijk ben ik om dit nieuws te brengen zelf ook even langs McDonald’s gegaan om de McPlant uit te proberen en ik moet zeggen dat ik er zeer over te spreken ben. De burger is lekker smaakvol, groot, vullend en echt veel meer dan ik had verwacht. Ik had zelf een vega variant van de Hamburger verwacht (je weet wel, die steevast als Euroknaller wordt verkocht), maar het was juist eerder een Single Quarter Pounder, maar dan plant-based!

Wat mij betreft dus mooi nieuws, deze nieuwe permanente burger in het assortiment van McDonald’s. Een mooie en lekkere keuze voor als je eens een dagje minder vlees wil eten. Mjam!

Ga jij hem proberen?

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *