Lunch: Salade van witlof, grapefruit, tomaat, gorgonzola en balsamicosladressing

Morning partypeople! Het is het einde van de maand en we kennen allemaal het welbekende probleem van een einde van een maand: out of moneyzzzz. Nu heb ik eigenlijk altijd ongeveer vijfhonderd (verlepte) ingrediënten in huis en dus besloot ik vandaag een lunch in elkaar te flansen van dingen in huis. Wel een beetje vreemde dingen, maar het kost me niks dus ik eet het maar op. Wat ik klaarmaakte? Een salade van rauwe witlof met grapefruit, tomaat, gorgonzola en balsamico sladressing. Of dat lekker was? Wat denk je zelf…


Nodig voor één persoon: 2 kleine stronkjes witlof – 5 cherrytomaatjes – 1/2 grapefruit – beetje gorgonzola (doe maar veel) – balsamico sladressing

Snij de witlof in ringen en doe in je bord. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel over de salade. Snij een grapefruit doormidden en dan in twee helften en snij langs de schil het vruchtvlees eruit. Snij in stukjes en verdeel over de salade. Eindig met lekker veel stukjes gorgonzola en top af met wat balsamico sladressing. Klaar!

De combinatie van witlof en grapefruit is heel heftig omdat het echt extreem bitter is, maar de gorgonzola maakt het goed. Ook de tomaat maakt ‘t weer wat zurig, maar de balsamicodressing is weer goed omdat het dan een beetje zoetig wordt. Ik vond het niet verschrikkelijk lekker, maar heb het wel opgegeten. Gorgonzola is wel echt de redding van dit maaltje; je moet echt bij iedere hap een stukje gorgonzola nemen, anders is het niet te eten. Dus: best oké, maar niet echt het lekkerste ooit. Tenzij je extreem blij wordt van bitter. Maar dat is onbegrijpelijk.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER LUNCHSALADES :

Eén reactie op “Lunch: Salade van witlof, grapefruit, tomaat, gorgonzola en balsamicosladressing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *