Lunch: Quesadillas met Hüttenkäse, gegrilde courgette en rucola

Hi there! Eet jij wel eens Hüttenkäse? Nee? Ik ook niet! Maar op mijn nieuwe werk zie ik steeds een collegaatje bakken Hüttenkäse wegwerken en ik dacht: dat moet ik toch ook eens proberen. Een keer eerder heb ik het gehad en dat was een succes, maar daarna heb ik het nooit meer gegeten. Waarom niet? Geen idee! Tijd voor een recept met Hüttenkäse dus. En wel een lunch-recept dit keer!

Wist je dat je Hüttenkäse dus echt giga goed kunt gebruiken voor zowel ontbijt (crackers met avocado en Hüttenkäse, anyone?), lunch én als avondeten (check mijn recept voor knalroze couscous met Hüttenkäse)? Maar vandaag maakte ik dus een lunch klaar. En ik verklap alvast: Super chill, deze tortilla’s tussen het tosti-ijzer geplet met Hüttenkäse, gegrilde courgette en rucola.

Nodig voor 1 persoon (maar kan ook met 2 personen als je een kleine lunch wil eten): 2 tortilla’s – twee plukjes rucola – 10 cm courgette – twee flinke eetlepels Danone Hüttenkäse

Hoe maak je het klaar?
Vrij simpel! Snijd de courgette in plakjes of dunne reepjes. Leg ze op de grill en giet er een scheutje olijfolie overheen. Grill de courgettes totdat ze mooie grillstreepjes hebben.

Verdeel ondertussen een flinke eetlepel Hüttenkäse over een kwart van de wrap. Verdeel je wrap dus denkbeeldig in vier parten en vul één partje in met de romige kaas.

Leg ook de gegrilde courgettes op dit hoekje van je wrap en vouw ‘m dicht, tot je alleen een hoekje overhoudt.

Leg de dichtgevouwen wraps tussen de grill en bak totdat er mooie streepjes op de wrap ontstaan. Inmiddels mag je je wrap een quesadilla noemen, want kennelijk is dat de juiste naam voor zo’n dichtgevouwen gegrilde tortilla.

Haal je quesedilla’s uit de grill en stop er een beetje rucola bij in. Eet smakelijk!

Ik vond het echt een hele lekkere lunch. Hüttenkäse is een romige kaas, waar op zich niet een heel uitgesproken smaak aan zit en daarom is het echt perfect voor een maaltijd zoals deze. Je hebt wel echt een lekkere romige kaas, maar proeft ook goed de courgette en rucola. Het was geen machtig geheel, maar juist lekker licht. Love it! Daarnaast is Hüttenkäse lager in vet dan andere vergelijkbare kazen. Machtig eten doen we dan ‘s avonds wel weer ;-). Ik vond het écht een lekkere lunch en denk absoluut dat ik dit vaker ga maken.

Eet jij wel eens Hüttenkäse? En zo ja: wat is jouw recept? Deel het op social media met #lekkerlicht, dan zie ik jullie recepten ook voorbij komen. Vind ik leuk! Inspiratie nodig voor meer recepten met Hüttenkäse? Dan kun je ook eventjes hier kijken!

PS: Wat vinden jullie er van als ik een recept zo uitgebreid met foto’s en al uitwerk? Handig? Of zeg je van: niet nodig? Ben benieuwd… 🙂

Ik krijg betaald om over dit product te schrijven, maar dat betekent niet dat ik minder eerlijk ben als anders! 

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER LUNCHRECEPTEN:

9 reacties op “Lunch: Quesadillas met Hüttenkäse, gegrilde courgette en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *