Lunch: gegrilde aubergines met mozzarella en kruidenolie

Goedemorgen mooie mensen! Vandaag heb ik even een lekker lunch-receptje voor je. Ik at dit vorige week toen ik intens de behoefte had aan wat groentes, nadat ik een paar dagen op rij vet ongezond had gegeten. In de koelkast lag nog een aubergine en wat andere ingrediënten en dus flanste ik deze lekkere lunch in elkaar. Een gegrilde aubergine met mozzarella, kruidenolie en granaatappelpitjes. En ja, dat recept heb ik al vaak met je gedeeld. Maar nu ff de lunch variant ;-).

Nodig voor 1 persoon: 1 aubergine – 1/2 bol buffelmozzarella – wat granaatappelpitjes – kruidenolie (venkelzaad, rozemarijn, rode peper, knoflook, olijfolie, peper, zout)

De aubergine snijd je in plakken van ongeveer 1 cm dikte en heb ik gegrild tussen zo’n tostigrill met een beetje olie, totdat ze grillstreepjes hebben.

Maak een kruidenolie door alle kruiden fijn te snijden en te mengen met de olie, knoflook, peper en zout. Vet lekker. Die kruidenolie drapeer je over de gegrilde aubergines, je doet er wat gescheurde mozzarella stukken op en wat granaatappelpitjes en klaar is je lekkere gezonde lunch!

Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gegrilde_aubergines_Pinterest-format-2

Gruwelijk Grillen is al 600x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders (hallo Vaderdag!) en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *