Leo’s week 7: DE ZON SCHIJNT & IK VOEL ME ALIVE

Goedemiddag mensen van het goede leven! Dit belooft een uiterst zonnig dagboek te worden, want JOEHOE: je girl is terug uit haar winterslaap. Dat wil zeggen; de zon schijnt en ik voel eindelijk weer echt energie in m’n lijf (VROLIJKHEID!!), met nog af en toe een dipje, maar MAN, wat kan die winter er toch ieder jaar weer in hakken en wat is het lekker als de zon dan weer schijnt.

Vol levensenergie heb ik deze week beleefd. Ik ging weer eens buiten de deur werken, maakte mislukte kibbeling (doesn’t matter, de zon schijnt!!), liet m’n zwerfkatten tekenen, schreef weer een keer een #foodpost, DEED EEN CURSUS KLUSSEN VOOR BEGINNERS, reed auto, maakte een fantastisch Valentijnsdiner voor m’n schatje, childe in de zon in de ACHTERTUIN, had een geweldige zaterdag, struinde bouwmarkten af op zondag…. Kortom: het was een geweldige week. IK HOU VAN DE ZON!

Ik ga je er snel over bijpraten. Zin in? Het wordt een lang dagboek, maar wel een hele vrolijke. Let’s go!

<ik moet alle foto’s nog keren, maar dat is altijd vrij veel werk, dus ik wilde m’n dagboek vast publiceren en als je dan straks een keer refresht staan ook de foto’s recht:P)

Maandag: werken bij Café Coffee Room
Mijn maandagochtend begon lekker op tijd, voor mijn doen. Om half 9 had ik m’n weekplanning ingevuld en wist ik wat me te doen stond vandaag: m’n mails beantwoorden, 6 blogs schrijven en het weekmenu op Instagram posten. Prima dagje!

IMG_5690

Tussen de middag piepte ik er ff tussenuit omdat ik naar de mondhygiënist moest. Ik zag er van te voren wat tegenop (ik hou gewoon niet van de tandarts enzo), maar toen ik eenmaal in die stoel lag het het beschouwde als gewoon een soort beauty-behandeling, zoals je ook graag naar de masseur, pedicure of wat dan ook gaat, ging het wel. En m’n tandjes waren weer mooi schoon toen het klaar was.

’s Middags werkte ik weer eens vanuit een koffietentje, namelijk bij Coffee Room op de Kinkerstraat. Hier kun je lekker zitten én de zon scheen naar binnen, dus ik genoot intens. Ik werkte er tot half 6 en ging toen naar huis om lekker te koken. Top dag!

IMG_5728

Dinsdag: mijn haartroubles
Mijn dinsdagochtend begon weer eens ouderwets met een lesje bodybalance, bij club Marnix. Die les had ik echt al HEEL lang niet gevolgd, maar voorheen ging ik hier iedere week naartoe. Ik vond ’t alleen op een gegeven moment saai worden, dus toen ging ik niet meer. Maar nu ik het via Onefit weer eens deed, vond ik het toch wel lekker. Niet mega intensief en daar hou ik wel van. Bovendien een les met heel weinig ontzettend fitte mensen, dus dat vind ik ook altijd wel fijn; dat ik niet de enige idioot ben. 😀

IMG_5764

Na het sporten probeerde ik zelf kibbeling te maken (omdat ik daar al dagen zin in had), maar ik maakte het klaar in de airfryer en dat lukte eigenlijk wel echt vrij slecht. Vet jammer! Van normale kibbeling krijg ik vaak vette buikpijn (dankzij m’n pds), dus ik hoopte dat ik een iets minder vet alternatief had gevonden. Helaas….

IMG_5767

’s MIddags werkte ik nog wat vanuit huis en ’s avonds dook ik de keuken in voor een lekker stamppotje.

Bovendien kwam er een bestelling van De Bijenkorf binnen; mijn haar zit echt super slecht de laatste tijd en ik ben echt radeloos. Als ik uit de douche kom is het MEGA droog en klitterig, maar na een dag is het al mega vet. Terwijl ik het normaal toch makkelijk 2-3 dagen niet hoefde te wassen, moet ik nu bijna 2x op een dag wassen. Wat een ellende!

Ik besloot weer terug te gaan naar een product dat ik eigenijk echt knetterduur vind, maar waar m’n haar wel altijd goed van zat en dus bestelde ik een travel kit van Moroccanoil-producten. Van de haarolie ben ik sowieso FAN, maar ik wilde nu ook de shampoo en conditioner (repair) proberen. En ik moet zeggen: sinds de eerste keer dat ik m’n haar hiermee waste vorige week, is het meteen verbeterd. M’n haar komt in ieder geval niet meer droog uit de douche, dus dat is top. Maar het wordt wel nog steeds snel vet. Na anderhalve dag wel. Dat probeer ik dan te rekken met droogshampoo, maar dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn.

orr

In ieder geval zit nu tenminste op de dag dat ik uit de douche kom, mijn haar fatsoenlijk en dat is al heel wat. Maar ik heb ook maar gewoon meteen ff een afspraak gemaakt bij kapper Ayleen van Salon B om volgende week gewoon weer ff m’n haar écht onder handen te nemen. We gaan er weer wat highlights in plaatsen, waardoor het hopelijk ook wel weer wat frisser oogt en ze doet altijd een vet fijne behandeling (color shine ofzo??) waardoor het weer wat gezonder is en glanst. Zin in!

IMG_5822
Kijk, nu kom ik zo uit de douche. Echt TOP in vergelijking met het droge en klitterige haar van de laatste tijd.

Woensdag: kattendag!
Op woensdag had ik echt een extreme kattendag thuis. Ik werkte vanuit huis en werd de hele dag vergezeld door Bagheera en Dotje en op een gegeven moment kwam zelfs Balou even buurten. Vet gezellig.

IMG_5847
Pannenkoeken eten met Bagheera
IMG_5852
Dit zijn helemaal geen vriendjes, maar vandaag chillen ze samen bij de verwarming

IMG_5913

Op Instagram had ik het al laten zien, maar ik heb m’n zwerfkatten laten tekenen door een tekenaar, zodat ik een aandenken heb voor in het nieuwe huis straks. Ik wil bij binnenkomst de vier schilderijtjes ophangen, zodat we ze toch nog iedere dag even zien.

Even tussendoor: had ik al verteld dat de waarschijnlijk nieuwe bewoner van mijn huis twee Franse bulldogs heeft? Arme Dotje, Bagheera en King Louie…

Anyway; katten laten tekenen dus. Via twitter kwam ik terecht bij een tekenaar die ook op de Poezenboot in Amsterdam werkt. Ik zag een foto voorbij komen van een kat die ze getekend had en dat was ZO goed gelukt. Ik belde naar de poezenboot om in contact met dr te komen en zodoende kreeg ik een e-mailadres, deed ik een prijsopvraag (voor 4 poezen) en binnen no time was het rond en kreeg ik de a5 tekeningen in de bus geleverd. Ik had haar uitgebreid gebriefd op details die voor ons belangrijk zijn, zoals het halve oortje van Bagheera (omdat ze een keer naar de dierenopvang is geweest en dan ‘markeren’ ze haar zo, zodat als ze nog eens komt, ze dat kunnen zien aan het halve oortje)(doet overigens geen pijn), het feit dat King Louie altijd vreet en dus met z’n tongetje ui z’n mond zit, Dotje die altijd kijkt alsof ze NIETS van de wereld begrijpt en alles voor het eerst ziet en Balou die eigenlijk heel mooi is, maar er ook een beetje uitziet alsof ze ooit een beroerte heeft gehad en sinds dien dr bekje een beetje raar doet. Dit zijn details waardoor ik deze katten uit duizenden zou herkennen, dus ik vond het belangrijk om dit ook terug te zien in de tekeningen. En dat is gelukt!

IMG_5691
Kijk nouuu

Ik ben echt SUPER blij hier mee en ga op zoek naar vier mooie lijstjes, om ze in het nieuwe huis aan de muur te hangen. Love it!

Nu kreeg ik op Instagram 1933 reacties (geen grap) van mensen die willen weten door wie dit getekend is en dat vind ik echt mega leuk. Ik gun de tekenaar het beste en ik gun jullie allemaal een vet mooie tekening van je poes <3. Ik heb altijd mailcontact met haar (of hem??) gehad en geef jou ook het e-mailadres, maar gebruik het alleen als je dit echt graag wil. Ik ben namelijk bang dat ze anders dadelijk echt 1900 mails krijgt en dat zou wel een beetje overwhelming zijn:P. Het is in ieder geval niet duur, dus daar hoef je het niet om te laten. Dus: go for it, maar alleen als je het echt wil. Het mailadres is: michi[email protected] (en zet even in de mail dat je via Leonie komt ;-)).

Verder hield ik me woensdag bezig met de nieuwe #foodpost (check ‘m hier) en schnitzels. Oh én ik had de slappe lach om de ALLER LELIJKSTE FOTO VAN EEN PERSOON (ondergetekende) die je ooit hebt gezien.

IMG_5882
Ik kan echt geen schnitzels bakken.
IMG_5893
HUILEN VAN HET LACHEN. Bij het uitzoeken van vakantiefoto’s kwam ik dit pareltje tegen. Dit is toch niet normaaaaaaal HAHAHHA

Donderdag: kluscursus!
Mijn donderdag was echt ge-wel-dig. Eén van mijn voornemens dit jaar was ‘meer met mijn handen doen’, omdat ik er zo ontzettend blij van word om creatief bezig te zijn. Nu had ik het idee bedacht om een cursus klussen te doen; met het oog op de verhuizing leek het me handig als ik zelf iets meer verstand heb van klussen dan de provisorische aanpak die ik nu heb. Bovendien wil ik niet steeds afhankelijk zijn van m’n vader of Jan als het gaat om dingen in huis doen.

Na een beetje googelen vond ik een cursus klussen voor beginners die me wel aansprak en donderdagochtend was het zo ver: een ochtendje klussen in Baarn. NICE!

IMG_5895

Ik had er echt VET veel zin in, maar vond het uiteraard wel spannend om alleen naar Baarn te rijden in m’n autootje. (Vanwege de rijangst waarover ik je vorige week vertelde). Maar goed; ik ging ervoor en het was AWESOME.

Op een werkplaats in Baarn kregen we (ik en een stuk of 10 andere beginnende klussers, vooral vrouwen) 4 uur langs de basis beginselen van klussen te leren. We hebben geschilderd, gaten geboord in verschillende materialen en ondergronden, schroeven geboord, een plankje gemaakt en elektra aangesloten. Mega interessant! Nu snap ik hoe een boormachine werkt, waar ’t verschil in zit bij verschillende merken, waarom je welke schroef gebruikt, hoe je moet schilderen, wat eraan vooraf gaat, welke soorten verf er zijn, welke tape je het beste kunt gebruiken, waarom je een lamp op een bepaalde manier aansluit, welke boor je gebruikt om in steen/beton/hout te boren, etc. Echt mega handig! En ik vond het echt een héle leuke ochtend. Aanrader!!

IMG_5900
Ik volgde de cursus bij Beqwaam. Klik hier voor meer info. Mocht je dit ook gaan doen, vermeld dan even bij je aanmelding dat je via mij komt: vind ik leuk :D.

Daarna had ik ook nog eens een vet leuke middag! Ik was pas om een uur of 3 thuis en had geen zin om nog te gaan werken; bovendien had ik iets anders leuks op de planning: ik ging Jan z’n lievelingsdiner voor hem organiseren. Het was tenslotte Valentijnsdag ;-).

Ik wist dat Jan om half 8 ongeveer thuis zou komen en wilde dan een fucking lekker 3-gangen diner voor hem klaar hebben staan. Dat betekende: volop in de voorbereidingen! Ik sjeesde langs de slager, groenteboer en supermarkten en begon om 5 uur al met koken. Op het menu vanavond? Steak tartaar voor, pasta carbonara als hoofdgerecht en french toast als dessert. Mét lekkere wijn erbij natuurlijk.

IMG_3145
Steak tartaar!
IMG_5187
pasta carbonara
IMG_5610
French toast van stokbrood

Ik bereidde alles voor, zodat ik tijdens het eten zelf zo min mogelijk nog hoefde te doen. Dekte de tafel, zette kaarsjes neer, maakte een menukaartje, kleedde me leuk aan en om 7 uur kwam Janneman thuis. Met een VETTE bos bloemen. LOVE IT! <3

IMG_6005

En zo hadden wij een vet fijne Valentijnsdag. Liefde moet je iedere dag vieren en dat doen wij regelmatig en dus óók op Valentijnsdag <3.

Vrijdag: faal-dag
Via Onefit (dat is een app) kan ik onbeperkt sporten bij heel veel verschillende sportscholen in Amsterdam. Ik doe dit nu een paar maanden en ik vind het echt TOP! Ik heb echt al een paar lessen op bepaalde plekken die ik regelmatig bezoek. Nu komt het wel eens voor dat een les vol zit en dan wijk ik uit naar een andere sportschool in de buurt…

IMG_5934
Let’s pilates

Zo kwam ik op vrijdagochtend terecht in een gym voor alleen maar vrouwen en ik vond het echt best wel ruk. Ik volgde een lesje pilates in een kleine ruimte zonder open raam waar net een box les was gegeven en het stonk er VERSCHRIKKELIJK. Hallo: zo word ik toch helemaal niet relaxt?! Adem in door je neus?! NO THANKS!

Verder vond ik de les ook een behoorlijk hoog ochtendgymnastiek-voor-huisvrouwen-gehalte hebben. Het is bizar hoe groot het verschil is tussen verschillende lessen pilates voor beginners op verschillende locaties. Ik blijf m’n lesje maar gewoon volgen bij The White Door Studio’s en kom hier niet nog een keer. Brrr!

Om 11 uur was ik weer thuis en tot m’n verbazing scheen de zon in de achtertuin. Wat een bonus! Ik had absoluut niet verwacht dat ik dat nog zou meemaken in dit huis, omdat we 1 maart verhuizen naar het andere huis en ik niet had gedacht dat ik voor die tijd de zon al zou zien in m’n Amsterdamse tuintje. Maar wel dus! En MAN, daar heb ik intens van genoten. Na het sporten ff in de tuin chillen met een fruitsapje. HEERLIJK!

IMG_5942
Mega lekker dit!

’s Middags kakte ik wel weer behoorlijk in, want ik heb gemerkt dat ’s ochtends sporten gewoon echt wel vrij slecht werkt voor me. En dus deed ik een lekker dutje op de bank, terwijl Jan in de woonkamer aan het werk was (aka, foto’s van me zat te nemen).

29b8b418-e488-425a-9d93-6fa119c30574

’s Avonds had Jan een avondje borrelen buiten de deur en dus had ik lekker het rijk voor me alleen. Ik bestelde pizza, keek The Voice en dat klinkt als een topavond, maar dat was het niet echt…

’s Middags had ik een saucijzenbroodje gehaald bij de bakker om de hoek (wat ik altijd al een vrij slechte bakker vind, maar het is de enige in de buurt dus a la) en die smaakte me al niet echt heel erg. ’s Middags op de bank kreeg ik buikpijn (vandaar dat dutje) en ’s avonds werd dat niet echt minder. Wat resulteerde in vrij ellendige bezoekjes aan het toilet. Kak zooi.

Tóch had ik wel honger (maar MISSELIJK jonge) en ik had me de hele dag al verheugd op pizza, dus ik bestelde toch maar gewoon een pizza bij een van m’n favoriete pizzeria’s in Amsterdam. En toen kwam m’n pizza praktisch dubbelgevouwen aan, half koud en al het beleg op de bovenkant van de doos geplakt. En toen ik Deliveroo daarover een berichtje stuurde, kreeg ik te horen dat ze me geen geld terug konden geven. Noujaaaaa.

IMG_5978

Met buikpijn en trek ben ik om half 9 naar bed gegaan om The Voice te kijken. Ik tukte wat en om een uur of 1 kroop Jan tegen me aan en gingen we samen slapen.

Zaterdag: Haarle, nieuwe huizen en IKEA
Gelukkig voelde ik me zaterdagochtend een stukje beter dan die avond ervoor. Nog steeds wel onrustig in m’n buik, maar in ieder geval wel iets beter dan vrijdagavond. En dat was maar goed ook, want ik had een vet lekkere dag op de planning.

Om 12 uur sprak ik af met vriendinnen Vera, Mikki en Amber in Haarlem om gezellig samen te lunchen. We streken neer op het dakterras van de Dakkas ín de zon en lunchten daar VET lekker (wel een beetje weinig, maar voor mij was het perfect, gezien m’n buik-toestand).

IMG_6017
Friends <3

Daarna pakten we met z’n allen de auto naar Amsterdam, om het nieuwe huis van vriendin Layla te bekijken. We reden er naartoe in de Volvo Amazon van Vera, die na wat opstartproblemen (lang leve startkabels) ons heerlijk vervoerde naar een nieuwbouwwijk in Amsterdam, waar Lay gaat wonen.

IMG_6018
Hoe mooi is deze auto? <3

Vét nice om eindelijk het huis te zien waar ze al een tijd lang op zitten te wachten. Ze zijn nu flink aan het klussen en komend weekend gaan ze verhuizen. ZO bizar en ik vind het zo leuk voor ze!

Daarna kwam Jan me ophalen bij Lay met onze auto en toen zijn we met z’n twee doorgesjeesd (gesjeest?!) naar het nieuwe huis van Jort en Nina, vrienden van Jan z’n kant. Die zijn een woning in Diemen aan het verbouwen en ook dat moesten we even zien. VET leuk!

En daarna was het tijd voor ons eigen huisje; we sjeesden even naar IKEA om daar een slaapbank te testen. En verder kochten we niets, goed he? Niet eens een afwasborstel! (Hoewel ik er wel een nodig heb). Oh en natuurlijk wel een hotdog, want #IKEA.

IMG_6021

Overigens testte ik er de vegetarische hotdog, de veggie dog, en dat vond ik een behoorlijke tegenvaller. Ik had echt gehoopt dat het een vega hotdog zou zijn die nog een beetje op een hotdog zou lijken, maar dit was gewoon een groentestaaf en het sloeg nergens op. #sad.

Op zaterdagavond waren we lekker samen thuis en doken we op de bank met een wijntje en een goeie film: Samba. Echt een aanrader. ECHT een aanrader. Hij staat op Videoland! (Wat sowieso ook een aanrader is, naast Netflix).

Zondag: een goed slaapbank-verhaal
Oh jongens; en toen was zondag óók al zo’n fijne dag. Jan was de deur uit om weer eens te fietsen (mooi weer!) en ik ben in huis een beetje gaan aanrommelen, ter voorbereiding op de verhuizing. Bovendien heb ik m’n fiets maar weer eens een fatsoenlijke kleur gespoten, omdat ik dat roze wel weer zat was en nu nog een achtertuin heb waar ik dit soort dingen kan doen.

IMG_6035

’s Middags zijn Jan en ik naar de Praxis gegaan voor uitgebreide inkopen voor het nieuwe huis én ik heb nog een goed verhaal over een slaapbank.

IMG_6048

We waren toch eerder deze week naar IKEA geweest om er een te testen? Nou, dat was een prima slaapbank voor een prima prijs. Maar we wilden heel graag een beetje een mooie (heb je ooit die van Made gezien? Fucking mooi!!), alleen waren die dan steeds te smal. Nu tipte mijn moeder dat ze er een in de aanbieding had gekocht bij Beter Bed; eentje van 140 breed en best een fatsoenlijke uitstraling. Dus wij naar Beter Bed…

Stond er nog één grijs slaapbankje en we vonden het wel een hit. €330 euro, dus een mooi bedrag ook. Wij een kleur uitzoeken (blauw) en we gingen de bestelling in, samen met een hele vriendelijke medewerker van Beter Bed. En toen zei hij:

“Oei, ik heb slecht nieuws; ze zijn uit de collectie gehaald. Ik heb geen blauw meer. Ik heb eigenlijk alleen nog deze grijze, het showmodel. Sorry'”

Shit; op zich vond ik grijs ook wel prima, maar we wilden eigenlijk wel echt liever blauw… En toen zei hij:

“Maar ik kan je wel korting geven op het showmodel; zo’n 60%. Dan wordt het €130. Willen jullie dat?”

Eh.

JA. NATUURLIJK!

Haha! En nu hebben we dus best wel een fatsoenlijk slaapbankje van 1.40x2m op de kop getikt voor freaking €130! Ik word hier zo blij van 😀 En toen konden we voor die €200 die we eigenlijk hadden bedacht voor de slaapbank, opeens een soort van gratis shoppen bij Praxis. Love it :D.

IMG_6051
Kijk even hoe mega veel ruimte we in de achterbak hebben van onze Ford Ka+. Als je de banken plat legt is er echt heel veel ruimte, en dat voor zo’n klein autootje!

Als klapper op de vuurpijl vond ik bij ons huis op straat ook nog twee barkrukjes die bij het grof vuil stonden, waarvan ik een vet leuk diy-project ga maken voor het nieuwe huis en je kunt dus wel zeggen dat mijn zondag top was. Woehoe!

IMG_6053
Mooie basic krukjes; als ik die een beetje tof verf wordt dit echt awesome denk ik!

Nou, dat was echt een leuke week toch? HEERLIJK! Doe mij meer van deze zonnige tijden, I’m loving it!

Vertel: wat was jouw zonnigste moment deze week?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Leo’s week 7: DE ZON SCHIJNT & IK VOEL ME ALIVE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *