Leo’s leven #93: babycadeau’s, chips, kringloopwinkel, Rotterdam en een nieuwe site

Hallo leuke mensen en welkom op vrijdag én welkom op mijn nieuwe website! Als het goed is hebben jullie dit niet door, maar vanochtend is een hele nieuwe versie van mijn site gelanceerd. Aan de achterkant zat mijn website in de 11 jaar tijd dat ‘ie bestaat echt totaal houtje touwtje in elkaar geknutseld met verbindingen die wel werken, maar niet heel ideaal zijn en dus moest dat eens even helemaal opnieuw. M’n tech-dame is er de afgelopen tijd druk mee bezig geweest en vandaag ging ‘ie live. Super fijn en super intens, want de komende tijd moet ik 2500 blogposts gaan herschrijven. Holy moly. Maar goed; alles voor een beter resultaat :D.

Ondertussen ben ik hier wel gewoon om je bij te praten over mijn afgelopen dagen die echt superrrrr druk waren als het op het huis aankomt. Ik heb ongeveer een miljard dingen (om en nabij) geregeld en vond het eigenlijk wel echt leuke dagen. Van tegels tot pinterest-meeting, van babybezoek tot 6 zakjes chips op de bank en van yoga tot kringloopwinkel; dit waren mijn afgelopen dagen.

Dinsdag: werk, regeldingen en chillen
Dinsdagochtend waren we vroeg uit de veren voor een lesje yoga. Wederom met moeite, maar digitale-yogajuf-Adriene complimenteerde ons met dat we er waren, dus we kregen al een A for effort voor alleen het uit bed komen. Voelt toch goed.

Even een koffietje halen met een kleine wandeling. Jan is ondertussen in een zoomcall met werk XD.

Na de yoga schreef ik m’n dagboek en leverde ik het materiaal voor de nieuwe podcast aan bij de editor.

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met veel content voor een grote campagne. Ik maakte een recept klaar voor Tefal en maakte daarvan stories, een reels en een receptenblog. Vet lekker recept was het, dus Jan en ik hadden een lekkere lunch :D.

love my job!

Om 4 uur was m’n deadline en die haalde ik precies. Tijd om te chillen? Nope! Ik moest nog veel dingen regelen voor het huis. Zo had ik contact met de tegelzaak over wat badkamertips en levertijden, gaf ik na uitgebreide inspectie van de tekeningen akkoord op de keuken en had ik contact met de dakopbouwen i.v.m. het dakraam en de levertijd van de steenstrips. Hoppa!

Op dinsdagavond was het tijd voor chips op de bank; of naja, 6 zakjes Doritos Bits. ZO lekker. Jan ging een avondje doorwerken en dat betekende dat ik lekker kon chillen met mezelf.

Woensdag: Insta DM’s
Op woensdag stond ik weer vroeg op; dit is een nieuw ding. Omdat ik echt vrij drukke dagen heb en meer tijd nodig had in m’n dag, snoep ik er ’s ochtends wat vanaf- van m’n slaap dan. Het werkt ook wel lekker om voor 9 uur al allerlei dingen gedaan te hebben en dat dan de rest van de wereld pas begint met me lastig vallen met van alles :D.

Bonustip: opeens tijd voor lekker ontbijt.

’s Ochtends ging ik aan de slag met de feedback voor een samenwerking en leverde ik een video aan voor een samenwerking. Daarna had ik een meeting met Jody die mijn Pinterest beheert en me ff bijpraatte over alle ontwikkelingen.

Aan het einde van de ochtend nam ik de tijd om eindelijk eens even op reacties en DM’s te antwoorden; ik krijg echt super veel DM’s binnen iedere dag en probeer echt iedereen te antwoorden, maar soms is dat echt niet te doen. Nu had ik echt nog berichten openstaan van eind 2021, dus ik ben er echt ff een tijd mee bezig geweest.

Jammer is ook dat instagram echt totaal niet handig werkt voor het beantwoorden van veel DM’s. Ik heb er verschillende postvakken (primaire dm’s, algemene dm’s, populaire verzoeken, alle verzoeken en verborgen verzoeken) en in al die verschillende mapjes, die Instagram zelf aanmaakt, staan berichtjes van mensen die op antwoord wachten. Maar via de computer kan ik maar bij een paar van die berichtjes en via m’n telefoon dit allemaal beantwoorden is echt super omslachtig. En als ik dan een bericht uit de verbogen sectie accepteer, kan het zomaar zijn dat die ergens drie keer naar beneden scrollen in mn primaire lijst terecht komt, waardoor ik ‘m ook zo weer kwijt ben. Echt vetttt onhandig.

Maargoed; ik was er dus wel een tijdje mee zoet.

Na de lunch (met Prince Charming, OMGGGG hij koos volgens mij de verkeerde en ik ben zó benieuwd naar de reünie) ging ik weer ff aan de slag met het huis. Dit keer gaf ik een tegelbestelling door aan een andere tegelzaak (en dat betekent veel shit uitrekenen, ingewikkelde toestand), regelde ik het e.e.a. m.b.t. de isolatie van de tussenvloeren ennn had ik contact met een vloerenman over het leggen van onze Hongaarse punt houten parketvloer :D.

’s Middags had ik nog ff een afspraak in de stad en daarna was ik moe. Dat vroeg opstaan gaat je niet in de koude kleren zitten haha.

’s Avonds had ik weer een avondje voor mezelf en begon ik aan de serie over een meisje uit Oslo die ontvoerd wordt door IS. Niet echt een baanbrekend goede serie, maar wel vermakelijk voor een avondje.

Donderdag: Babycadeautjes kopen
Op donderdag was ik vrij en mannnn wat heb ik leuke dingen gedaan. ’s Ochtends moest ik even langs een babywinkel om leuke cadeautjes te kopen voor de drie baby’s in m’n omgeving momenteel. Ik vind het altijd super moeilijk om baby-cadeaus te kopen, maar omdat er veel naar gevraagd werd via de DM’s zijn dit mijn tips:

  1. Als iemand net bevallen is geef ik meestal iets van eten (een kaasplankje en lekkere wijn), omdat je daar als ouder meer aan hebt dan aan het zoveelste kledingstuk voor je baby.
  2. Ik geef alleen kleding als ik de smaak van iemand goed ken en meestal kies ik dan iets wat iemand zelf niet zou kopen; een duur broekje bijvoorbeeld.
  3. Ik hou rekening met het seizoen; dus momenteel krijgt iedereen wantjes, voor koude baby-handjes <3
  4. Meestal wil ik iets geven wat echt van ons komt, dus meestal geef ik iets met het thema ‘eten’ (omdat ik foodblogger ben). Bijvoorbeeld een brie- of prei-knuffel (dit bestaat), een shirtje met lekker eten of een boekje waarin een kindje leert over eten.
  5. Soms kies ik juist iets dat past bij de ouder; wat is de hobby of het werk van de ouder en zijn daar al boekjes over of vind ik een kledingstuk met iets dat daar op lijkt?
  6. Boekjes zijn altijd goed!
In Haarlem scoor ik m’n babycadeautjes altijd bij Meneer Paprika of Never Grow Up.

Na m’n baby-cadeau-sessie ging ik ff naar de kringloop. Zo heerlijk, want daar kon ik natuurlijk al die lockdown-tijd niet naartoe. Ik had het gemist én de kringloop staat momenteel boordevol met mooie spullen omdat je in lockdown-tijd wel kon doneren, maar niet kon kopen. Vet nice.

Heb deze oester-vulva-organische hanglamp echt nodig, maar Jan was niet overtuigd XD

Daarna snelde ik naar huis voor een razendsnelle lunch en toen stapte ik in de auto naar Rotterdam, voor babybezoek bij een newborn en een hoogzwangere vriendin. Vet gezellig <3. In de auto terug werd ik door het freaking CENTRUM van Rotterdam gestuurd en stond ik op de verkeerde baan bij de rotonde op de Coolsingel wat een ramp was, maar mijn rijangst en ik hebben het toch gedaan én het overleefd zonder kleerscheuren of autoschade. LEKKER BEZIG LEO.

’s Avonds moest ik – met veel tegenzin – nog een uurtje sporten en daarna was het tijd voor pizza op de bank. Ik had al weken zin in pizza en nu was het eindelijk zo ver. We bestelden bij de Pizzabakkers in Haarlem en ik vond het echt vetttttttt lekker. Wel half koud, dus toch nog ff zelf in de oven gedaan, maar verder echt top. Mjam!

Inmiddels is het vrijdag en heb ik een druk dagje voor de boeg, maar wel eentje zonder deadlines. Lekker! Verder ga ik dit weekend ff naar Assen en Groningen, op babybezoek in Amsterdam, hebben we een meeting met een stukadoor die voor een hopelijk zacht prijsje 650 m2 muren en plafonds bij ons moet stucen (duim voor een zacht prijsje, plz hahaha) ennn maandag wordt volgens mij HEEL druk. Maar eerst tijd voor weekend. Groetjes!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *