Leo’s leven #59: Meubelboulevard-drama’s en een Corona zelftest

Goedemorgen leuke mensen en welkom op dinsdag! Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend en die stond in het teken van INTERIEURSHOPPEN. Sommige mensen vinden het vreselijk, sommige mensen geweldig, maar mij kun je ongeveer niet gelukkiger maken dan me naar meubelboulevards te sturen om inspiratie op te doen voor ons nieuwe huis. Daarover straks meer. Verder stond het weekend in het teken van strand, creativiteit, Jan’s kookkunsten en een Corona zelftest. Let’s go!

Vrijdag: niet mijn dag
Op vrijdag had ik niet mijn dag; ik kocht in de supermarkt eieren die stuk waren, m’n avocado’s waren bruin en m’n ochtend-yoghurt over datum #sad.

Ik begon m’n dag met sport, boodschappen en daarna was het tijd om aan het werk te gaan. Dat ging alleen van geen meter door twee stoorzenders…

Eentje zat naast me te tetteren alsof hij zonder internetverbinding moest communiceren met iemand in Amsterdam en de ander zat continu om aandacht te miauwen omdat hij een trapmassage nodig had. Drie keer achter elkaar.

Pet me, human.

Nadat ik m’n dagboek had geschreven, mails had beantwoord, een aannemer had gesproken en een recept had uitgeschreven, vond ik het allemaal wel bami en was het tijd voor chillen op de bank. Ik was zo ongesteld als een deur en dat schemerde in alles door. Man, wat een ellende XD.

Held die ik was wist ik mezelf nog wel even een kwartier van de bank te plukken om een wandelingetje te maken van zo’n 1 kilometer (in comfi outfit), maar daarna was het wel gedaan met de pret. Vandaag is niet mijn dag.

Zaterdag: interieurshoppen in Amsterdam & Zaandam
Op zaterdag werd ik heerlijk uitgeslapen en een stuk vrolijker wakker. Maar we hadden dan ook geweldige plannen op de agenda. Of beter gezegd: de agenda was COMPLEET LEEG en dat bood perspectief en ruimte voor heerlijkheid.

Ik was al lekker vroeg wakker en appte met vriendin Linda om een koffietje buiten de deur te drinken. En zo streken we om 10 uur neer bij het Kweekcafé. De kids-hotspot van Haarlem Noord, maar het is echt zo’n leuke plek, dat je het er zelfs kinderloos naar je zin hebt.

Na koffie en kletsen ging ik ff langs de chagrijnigste-nagelstudio-van-Haarlem (maar hij zit om de hoek en dat is toch wel echt makkelijk, hoewel het gewoon écht geen goede nagelsalon is) om m’n gellak te laten verwijderen en eenmaal thuis maakte ik me klaar voor een geweldig middag.

Jan en ik waren van plan om naar Zaandam en Amsterdam te rijden om langs intereieurwinkels te gaan. We moeten voor het huis toch wat inspiratie opdoen voor wat er allemaal mogelijk is qua badkamers, keukens, vloeren en meer. Nu zitten we veel op Pinterest, maar het is ook wel even fijn om in het echt langs zaken te gaan om te kijken wat je mooi vindt en wat niet en wat dingen kosten.

En mensen, dat was me een tour.

Twee learnings: ga nooit op pad met honger. Zorg ervoor dat je allebei écht voldoende gegeten hebt want zo’n meubelboulevard is SLOPEND en zodra je hongerig wordt is het De Hel.

Learning twee: standaard zaken doen het niet voor ons. Jan en ik willen – allebei – alles speciaal en uniek hahaha. Dus in random badkamerdumps werden we knetterrrrrrchagrijnig van alle lelijkheid en SAAIHEID (hoezo is alles wit hoogglans of beplakt met nephout???? VRESELIJK) hahaha.

In Zaandam hebben we uiteindleijk een mooi bad gezien en een mooi douchescherm en één mooie keuken en in Amsterdam ontdekten we één fijne keukenzaak met goede prijzen waar we wel meer van willen weten. Verder hebben we een kijkje genomen bij een hele fijne laminaat en parket winkel, dus daar gaan we vast ook vaker naartoe, maar dit was ook het breakingpoint in ons beider hangryness, dus we MOESTEN naar Hornbach in Amsterdam om even wat eten te scoren. Wetende dat daar een vreselijk eettentje zit, met gore vette zooi. Maar de nood was hoog.

Bij het eettentje in de Hornbach kon je ongeveer alleen dingen met VLEESCH krijgen en daarom gingen we maar voor een broodje carpaccio (dat verrassend lekker was) en een broodje braatworst (wat ik vrij goor vond). Verder was de hele ambiance goor, goor en goor. Noem mij verwend, een snob of decadent, maar de bank zat vol vetvlekken, op het dienblad dat je kreeg werden de kruimels van de vorige eetgast bedekt met een papiertje en zowel de tafel als stoelen waren smerig. Bah, wat een smerige plek, hahaha. Maar goed; toen onze buiken gevuld waren, konden we weer door.

Op de planning: een gietvloerenzaak. We wilden wel eens kennismaken met allerlei verschillende vloeren en ontdekken wat voor ons mooi gaat zijn. Uiteindelijk kwamen we uit bij Design 020; een gewellllllldige plek in Amsterdam. Ga hier vooral niet heen als je geen geld wil uitgeven want het is teringduur en alles is geweldig.

Achterin de zaak zit een bedrijf dat gietvloeren maakt en daar hadden we een heel fijn en duidelijk gesprek. Het zou me niet verbazen als we hier onze gietvloer gaan bestellen.

Maar ook in de interieurwinkel (Kasstoor) werd ik verliefd op allerlei dingen. Onder andere een bank van 8000 euro. KOEKOEK. Maar wel écht m’n droombank. Maar goed; koekoek.

Het was wel echt cool dat we nog even naar deze zaak zijn gegaan, want na Hornbach zat de sfeer er slecht in en door Design 020 kwam alles goed en hielden we een heel goed gevoel over aan deze eerste dag op de meubelboulevards.

‘s Avonds thuis hebben we eindelijk alles voor het huis gebudgetteerd. De hele verbouwing doorgenomen met elkaar en alles opgeschreven in Excel wat we qua kosten verwachten. Veel te veel natuurlijk, maar dat komt nog wel goed. We hoeven ook niet per sé die ene design wasbakken van 1800 euro of het Japans toilet met wc-douche XD. Maar goed; als je eenmaal je droomhuis aan het uitdenken bent, komen dit soort opties toch om de hoek kijken haha. Gelukkig ben ik vrij goed in goedkope alternatieven vinden voor prachtige dure zooi, dus ik geloof echt dat dit goed gaat komen. ZIN IN!

Zondag: yoga, knutsels en Jans kookkunsten
Op zondag hadden we wederom geen plannen en daardoor werd het echt een geweldige zondag. We waren vroeg wakker, maar bleven lang in bed liggen. Stonden op, aten rustig een ontbijt en waren toen van plan om yoga te doen bij de Veerplas. Maar door regenbuitjes stelden we het steeds uit en uiteindelijk hebben we echt tot 3 uur ‘s middags aan de keukentafel gezeten en gekletst., thee gedronken, dingen voor het huis getekend en meer van dat soort langzame chillheid. Heerlijk was het!

Daarna zijn we naar het strand gereden voor de allerlaatste les van Yoga with Adriene en dat was fantastisch; het bleek super mooi weer op het strand. Echt heer-lijk. En het was behoorlijk rustig, doordat er in de rest van het land wel steeds regenbuitjes waren.

Na een yogales en strandchillsessie ging ik om een uurtje of 5 richting huis. Jan was vanavond verantwoordelijk voor het avondeten, dus ik ging lekker thuis chillen. Tijd om weer eens verder te werken aan een kunstwerk waar ik mee bezig ben. En ik wil het nog niet laten zien, maar het wordt echt prachtig en ik krijg er zooo veel energie van om creatief met m’n handen bezig te zijn! :D.

‘s Avonds dook Jan de keuken in om een recept van mijn blog klaar te maken en dat was vrij hilairsch, want ik vind dit altijd een perfecte test om te zien of ik een recept duidelijk heb uitgeschreven. Niets ten nadele van Jan z’n kookkunsten, maar hij doet altijd dingen in de keuken waar ik – laat ik het zo zeggen – enorm van sta te kijken. Hahaha. Dit keer maakte hij mijn gorgonzolasaus met vega schnitzels en ik moet zeggen dat het erg lekker was. Wel een beetje dunne saus, maar het blijkt dat het begrip ‘papje’ voor Jan niet duidelijk is. Melk-substantie is geen papje; lijkt mij zo duidelijk als wat. Maar daarover verschillen de meningen in dit huishouden. Maar goed; wel lekker gegeten.

Wat zeg ik? VERRUKKELIJK gegeten.

Maandag: Zomergasten aanrader!
Op maandag was het weer tijd om te werken, maar zo begon ik m’n dag uiteraard niet, haha. Ik had nog wat dingen nodig van de bouwmarkt voor m’n kunstproject en vond ff dat het hele huis opgeruimd moest worden want anders kan ik me niet concentreren op m’n werk. Uiteindelijk begon ik pas rond 11 uur met m’n werk, haha.

Ik schreef twee heerlijke recepten uit, schreef een uitgebreide blog over koken op inductie (komt morgen online) en werkte aan een campagne. Al met al een mooie werkdag toch nog.

Random lunch met dingen die ik nog in huis had: tosti brie met oesterzwammen, dadels en… sambal 😀 Verrassend lekker.

Rond 4 uur was ik klaar en was het tijd om de aflevering Zomergasten met Roxane van Iperen terug te kijken. Ik vond dat ze heel veel interessante dingen zei en vind het echt een aanrader om terug te kijken of luisteren. De tv-uitzending staat max 3 weken online, dus daar moet je snel mee zijn. En er schijnt ook een podcast van te zijn, dat lijkt me ook wel chill.

De buurpoes kwam nog even op bezoek.

‘s Avonds maakte ik me klaar om te sporten, terwijl Jan de BBQ aanstak voor een avondje Gruwelijk Grillen.

Om half 7 zou ik gaan sporten, maar om 10 over zes belandde ik opeens in een of andere hoestbui, uit het niets. Kut, wat nu dan…

Ik stapte wel op de fiets naar sport, maar keerde halverwege toch om omdat ik me echt schaamde naar de mensen op straat dat ik zo aan het hoesten was, laat staan voor de mensen met wie ik zou gaan sporten vanavond. Toch maar ff thuis blijven, als je opeens een random hoest hebt.

Thuis heb ik ff een testje gedaan en die was gelukkig negatief. Ik zag het al helemaal gebeuren dat ik twee dagen voor mijn tweede vaccinatie, de Corona’s zou krijgen. Hou op met me. Gelukkig dus niet het geval <3.

Inmiddels is het dinsdagochtend, ben ik weer(/nog steeds) kiplekker en staat er een fijn werkdagje op het menu. Ik heb zo een meeting over nieuwe plannen waar ik zin in heb, ga ff lekker koken vandaag en aan de slag met een reels voor een campagne. Lekker bezigggg.

De komende dagen staan in het teken van… REGEN. Wat een saaie toestand man. Maar ik ga er het beste van maken. Morgen heb ik mezelf uitgeroosterd omdat ik m’n tweede vaccin krijg en ik hoor verhalen over grieperigheid, dus we gaan het meemaken. Donderdag ga ik verder met m’n kunstproject én zie ik eindelijk m’n Damn Honey podcastclubje weer en vrijdag ga ik met Janneman naar Rotterdam voor nog een weekend interieurhoppen. Maar daarover vrijdag meer.

Fijne week en dank voor het lezen! <3

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #59: Meubelboulevard-drama’s en een Corona zelftest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *