Leo’s dagboek 25 & 26 mrt: 3fm, borrelen via whatsapp, kaasfondue en werken in het asiel

Goedemorgen zonder zorgen! Het is vrijdag en ik heb de weekendvibes te pakken. De afgelopen twee dagen heb ik bar weinig gewerkt. Donderdag was sowieso al m’n vrije dag en heb ik wederom al luierend doorgebracht en ook woensdag was een beetje hangerig. Ik merk deze week al dat het een stuk rustiger is qua werk en dat ik dus opeens tijd over heb. Tijd om projecten op te pakken die lang lagen, zoals afgelopen maandag, maar dus ook ultiem tijd om op de bank te hangen. Ik praat je er over bij!

Hallo woensdag!
Mijn woensdag begon lekker vroeg, met een live radio-item op 3FM over welke tosti’s je nu lekker kunt eten met allemaal rare producten in je voorraadkast. Vet gezellig was dit!

Ook kwam woensdagochtend de schoonmaker (na goed overleg met hem) gewoon bij ons thuis schoonmaken, terwijl Jan en ik beide werkten vanuit het kantoor aan huis. Dit betekende dat we allebei tussen 9 en 12 opgesloten zaten in kantoor en daardoor was ik me toch een partij productief. Omdat ik gewoon niks anders kon. En dat resulteerde erin dat ik eigenlijk woensdagochtend meteen al m’n werk voor die dag had gedaan.

Tijd om te lunchen!

IMG_0377
We hadden sushi over van onze datenight dinsdagavond en dus kon ik dat mooi als lunch de volgende dag eten. Mjam!

En daarna ben ik me toch een partij gaan bankhangen! Ik heb even heerlijk een boek gelezen, wat video’s gekeken. En heel veel chocolade zoenen gegeten. Dit is echt mijn Corona-craving momenteel.

IMG_0381

‘s Middags was het tijd voor boodschappen. Ik probeer nu de grote supermarkt zoveel mogelijk te mijden en doe dus eerst boodschappen bij de Turkse supermarkt om de hoek; ik probeer daar zoveel mogelijk te halen en kijk dan of ik nog naar een grote supermarkt moet.

IMG_0413

Als tussendoortje maakte ik vandaag een vet lekkere caprese-salade. Dat is nou typisch een voordeel van thuiswerken; dat je gewoon ff in 10 minuten zo’n tussendoortje voor jezelf in elkaar flanst. Mjam! Het recept vind je hier.

IMG_0420

Daarna ging ik nog ff langs m’n nieuwe favoriete winkel-in-tijden-van-crisis, namelijk de Game Store op de Cronjéstraat. Hier kocht ik weer een nieuwe puzzel van een skyline. Toegegeven; de vorige puzzel is nog niet klaar, maar ik krijg de helderblauwe lucht maar niet af en vind het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.17.19

Ook moest ik nog meer boodschappen hebben en dus ging ik nog even langs AH voor grote boodschappen voor een paar dagen. En daar kwam ik toevallig mijn nicht tegen! Super raar om elkaar van een afstandje te moeten begroeten en het voelde zelfs een beetje not done om bij te kletsen in de supermarkt. Wat het misschien ook wel is, ik weet ‘t ook allemaal niet op ‘t moment. Het was in ieder geval best leuk om elkaar even te zien. Dat gaan we van ‘t zomer nog eens beter doen, maar dan lekker op een terras ofzo.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.17.27

En toen was het tijd voor de glasbak. Jaja; we zijn 2 weken onderweg in de quarantaine-achtige situatie en dit was onze status, haha. Noem me een slecht voorbeeld, maar de insta DM’s stroomden binnen van volgers die er ook al zo bij hebben gestaan.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.17.37

Aan het einde van de middag was het tijd om lekker te gaan puzzelen. Toch nog even aan de slag met de blauwe lucht (die nog steeds niet af is!!) en een lekker drankje erbij.

IMG_0433

Aan het begin van de avond had ik een borrel op de planning met drie vriendinnen. Waarvan één stewardess is, een in de cultuursector werkt en een bij een reclamebureau, dus het is wel interessant hoe de crisis iedereen op een andere manier bezighoudt. Anyway; het was VET gezellig om zo even digitaal te borrelen en ik hoop echt dat we dit er ook na de crisis gewoon in houden. Soms is het zo moeilijk om een dag te vinden om met elkaar af te spreken, maar zo digitaal bijkletsen is dan eigenlijk een vet goed alternatief!

IMG_0452

Donderdag: werken in het asiel
Op donderdagochtend stond ik wederom op tijd op, dit keer om te werken in het dierenasiel waar ik sinds kort vrijwilliger ben. Ik stond dit keer op een kennel met 1 kat en was voor het eerst echt helemaal alleen. Vet fijn was het. Omdat er maar 1 kat in de kennel zat was er weinig schoonmaakwerk en heel veel tijd om met kater Sjaak te chillen.

Hij zit al sinds januari in het asiel en zit al een behoorlijke tijd alleen, omdat hij niet met andere poezen kan. Maar doordat hij alleen zit, verveelt ‘ie zich volgens mij behoorlijk. Dus hij wilde vooral veel spelen, veel aandacht en zodra ik weer weg wilde gaan, liet hij dat niet gebeuren, omdat ‘ie gezelschap wilde. Arm beestje. Hopelijk komt er snel een nieuw baasje voor hem langs <3 Hij was ZO lief.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.18.08

Rond lunchtijd was ik weer thuis en na een uitgebreide douchebeurt, was het tijd voor Croque madames! Daar had ik al dagen zin in.

Croque madame
Ik maakte een croque madame door een boterham te beleggen met een plak kaas en wat kruiden voor Mediterrane ovengroentes van Euroma.  Dan een 2e sneetje brood er bovenop en daar breek je een ei op. Dat top je af met geraspte kaas en dan doe je ‘m 15 minuten op 180C in de oven. Als het ei gestold is en de kaas gesmolten, dan is ‘ie klaar. MJAM!

Wil je meer inspiratie voor tosti’s? Bestel mijn tostiboek!

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.18.18

Chillen voor het leven
‘s Middags was het weer tijd voor chillen voor het leven. En dat kwam nu vooral neer op paaseitjes vreten op de bank, onder toeziend oog van Tedmans.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.18.27

‘s Avonds wilde ik er nog even uit en ‘s ochtends had ik gemerkt hoe intens chill het was om even auto te rijden.

Intens geluk!
De auto voelt namelijk helemaal als een soort safe space; omdat alleen Jan en ik er komen en daarom hebben we ‘m omgedoopt tot de anticorona-mobiel. Woop woop! Zo kun je toch nog ergens komen, zonder besmet te worden of anderen te besmetten (zo lang je in de auto blijft).

We besloten naar het strand te rijden. De stranden van Bloemendaal en Zandvoor zijn afgesloten, maar we wilden even kijken of er bij IJmuiden misschien een mogelijkheid was. En die was er! Hoewel het vooral ging om het ritje er naartoe; ZO lekker om even auto te rijden, was het ook MEGA fijn om het strand op te gaan.

Ik ben het aller aller aller gelukkigst op het strand. In de zomer, in de winter, in de ochtend, middag, avond. Al-tijd.

Er was bovendien een prachtige zonsondergang en er waren bijna geen mensen; we zijn maar 2 andere mensen gepasseerd, op 2 meter afstand van elkaar. En ik vond het ZO fijn. Dit was het eerste moment in een paar weken dat ik me écht blij voelde.

Deze tijd is voor mij toch vooral een tijd van overleven, terwijl ik normaal heel erg ben van LEVEN; alles voelen wat ik wil voelen. En dat heb ik nu juist niet. En daarom was het extra fijn om zo over de zee te turen en eindelijk wél iets te voelen en overstroomt te worden met fijnheid. YES. Wat een adempauze. Zo fijn.

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.18.36

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.18.44

En ook hier wil ik even de disclaimer bij zetten, net als op Instagram; mocht dit je inspireren om ook naar buiten te gaan of het strand op te gaan; houd de regels van het RIVM strikt aan. Is het druk? GA NAAR HUIS.

Datenight met kaasfondue:
Na het fijne strand-moment reden we terug naar huis voor nog meer lekkers. Vanavond gingen we kaasfonduen! Zonder fondue-set 😀

Schermafbeelding 2020-03-27 om 09.18.53

Ik vond dit idee van mezelf vrij inventief; wie heeft er een fondueset nodig als je ook gewoon een deel van je gasfornuis op tafel kan zetten met een waxinelichtje eronder? Werkte perfect! Man, wat was dit weer lekker. Mjam!

En nu is het vrijdagochtend en zit ik lekker in m’n vel. Ik ga vandaag nog even flink wat werk verzetten en dan heerlijk weekend vieren. Voor dit weekend hebben we weer 2 Big Green Egg sessies op de  planning (pizza’s en speklappen) en verder wil ik het dakterras even een opknapbeurt geven. We hebben het anti-groenmiddel al in de aanslag. Let’s do this!

Fijn weekend en ik spreek je maandag weer!

PS: check hier nog even wat lekkere recepten voor dit weekend. Krijg je geen spijt van! 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

4 reacties op “Leo’s dagboek 25 & 26 mrt: 3fm, borrelen via whatsapp, kaasfondue en werken in het asiel

  • Gezellig dagboek weer! 🙂

    Kleine disclaimer voor het anti-groen spul: ik heb eens gelezen dat dit heel erg kan branden aan de pootjes van katten. Misschien heb jij ander soort spul waarbij dit niet zo is, maar let er op!

    Fijn weekend!

  • Ziet er toch uit als 2 heerlijke dagen. Je moet er zelf het beste van maken hè! En ja wij zijn ook al bij de glasbak geweest 2 volle zakken van een maand tijd oeps. Wat goed dat je werk in het asiel gewoon door gaat! Is kater Sjaak geen leuk vriendje voor teddy? Die zonsondergang wauw ik ben daar zulke sucker voor hè! Om de hoek bij ons gaat de Maas ik sta er in de avond altijd even te loeren. En inderdaad een wandeling kan zeker maar regels zijn er niet voor niks. Wij gaan ook naar natuurgebieden waar bijna niemand komt! Happy BBQ weekend! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *