Leo’s augustus 2020: Nieuwe kunst, surfen & Zuid Frankrijk, Schnabbels, ziekenhuis & Zomaweekend

Hey you! Welkom bij de laatste dag van augustus 2020. Bizar; de zomermaanden zijn praktisch voorbij :O. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen maand en vanaf september ga ik weer (week?)dagboeken schrijven. Ik hoop dat je weer gezellig mee leest? <3

Mijn augustus stond in het teken van vakantie met familie, heel veel dagen op het strand, Jans verjaardag, veel schnabbels tijdens introductieweken voor nieuwe studenten, heel veel netelroos, kutnieuws uit het ziekenhuis, geweldige SUP sessies, interieur upgrades en een geweldige roadtrip. En nog meer. Haha! Genoeg te vertellen dus.

Pak er een glas rosé met ijs bij (mijn drankje deze maand), snack er wasabinootjes bij want die zijn gruwelijk lekker en zak onderuit in een bank. Ik praat je bij over augustus 2020.

Vakantie in Frankrijk
Het lijkt echt al een eeuw geleden, maar aan het begin van deze maand zat ik nog lekker met m’n (warme) bibs in Zuid Frankrijk. We waren een weekje op vakantie met Sas, Yor en de O’tjes en dat was echt heerlijk. Spelen met Os en Ollie in het zwembad, wijntjes drinken met Sas, Yor en Jan, een week lang lekker eten en nergens anders komen dan bij het huis dat we huurden. Loved it!

IMG_9098

IMG_9114

created by dji camera

IMG_5196

IMG_5242
Topafsluiter: met McDonald’s op de parkeerplaats van een random Novotel

Op 8 augustus reden we in de nacht terug naar huis en twee dagen later…

Jans verjaardag
… was Jan jarig! Hij werd 34 en we vierden z’n verjaardag echt amper, vanwege Corona. Maar ‘s ochtends heb ik ‘m natuurlijk wel ff verwend met een ontbijtje op bed, mooie cadeau’s en ‘s avonds gingen we uit eten bij ons favoriete restaurant, waar we echt weer héél lekker hebben gegeten.

7eb5f95b-6729-4ada-b5c2-587d24d0871f
Ik gaf Jan een draadloze thermometer voor de barbecue én het enige gedrukte exemplaar van ons boek Gruwelijk Grillen, omdat ik vond dat er ook een boek van hem in onze boekenkast moest staan.
IMG_9291
Bosje bloemen voor de jarige Jan

En toen gingen we eten bij Colette en dat was verrukkelijk. Ze hebben weinig vegetarische opties op de kaart, maar de optie die ze hebben is GEWELDIG.

IMG_5308
Heerlijke oesters, daar maak je me echt intens gelukkig mee
IMG_9316
Oooooh deze zeebaars tartare was ZO goed
IMG_9319
Verrukkelijke spitskool als hoofdgerecht. Oooh ik zou dit recept echt heel graag leren.
IMG_9323
En verrukkelijke kaasjes na

Surfen, chillen & met vriendinnen op het strand
Verder was ik deze maand echt veel op het strand te vinden; de beste plek om te zijn tijdens een hittegolf.

Samen met Jan huurden we bedjes bij RapaNui, onze favoriete strandtent, waar je dus op een heerlijk bed kan liggen chillen. Jan bleef aan de kant een boek lezen, terwijl ik ff een uurtje ging surfen. Heerlijk!

IMG_5272

5468BFEC-E609-443C-AB96-B5B7FABB22CA
Ook ging ik deze maand nog een keertje lekker surfen met vriendinnen Viv en Suus! De golfen waren wat vreemd en afwezig, maar het was evengoed erg lekker.

Ook ben ik deze maand voor het eerst eens naar Noordwijk geweest. Samen met vriendin Marte streek ik in de namiddag neer bij Tulum, een super mooie strandtent. Heel instagrammable, maar ook wel echt een leuke plek om te zitten vonden we. We hadden echt een heerlijke middag met de ondergaande zon, lekker eten, goed gezelschap.

IMG_9373

IMG_9382

‘s Avonds ben ik ook regelmatig nog even naar het strand gegaan; dan was de zee nog heerlijk warm, het zand niet meer teringheet en de werden we avond na avond getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Man, wat is het fijn om dicht bij het strand te wonen<3.

IMG_9258
Onze favoriete strandtent in Zandvoort is Tijn Akersloot!

Staycation in Amsterdam
Om de vakantiegevoelens nog maar even door te trekken – ik moet toegeven dat ik weinig heb gewerkt in augustus- ging ik samen met Jan op staycation in Amsterdam. VET leuk was dat. We waren uitgenodigd door Leonardo Hotel Rembrandtpark om een nachtje in de watten te worden gelegd (incl etentje, cocktails en een luxe kamer) en het leuke was; dit was in ons oude Amsterdamse buurtje! Hier hebben we een jaar samengewoond en over die buurt keken we nu vanaf de 16e verdieping uit. Zo vet!

IMG_5367

Het was echt een vet leuk uitstapje, ook al duurde het maar 24 uur.

FullSizeRender (1)

IMG_5347

Schnabbels tijdens introductieweken
Verder reisde ik in één week de hele randstad door; van Haarlem naar Leiden, Utrecht en Delft. Ik mocht in deze drie steden op introductieweken voor nieuwe studenten langskomen voor respectievelijk een presentatie, een tafelgesprek (met Tony junior) en als jurylid tijdens Heel Delft Bakt. Ooooh mensen, wat vind ik dit leuk om te doen. Het was dit jaar jammer om niet echt oog in oog te staan met de nieuwe studenten, maar evengoed vind ik het wel heel tof dat ik al digitaal kennis heb mogen maken met de nieuwe studenten. Hopelijk heb ik ze met wat tips en tricks weten te inspireren om lekker zelf te gaan koken tijdens je studententijd (omdat dat helemaal niet ingewikkeld is). Ik moet ook zeggen dat ik er ieder jaar aan zit te denken om een soort e-book te maken die iedere beginnende student nodig heeft, omdat ik zooo veel tips heb verzameld in de afgelopen tijd (o.a. tips over goedkope pijnboompitten en dat soort knetter nuttige info ;-)). maar ik kom er ieder jaar niet toe… Zonde. Maar goed; de mensen die er bij waren, hebben hopelijk wel iets aan m’n tips :D.

24CD1D64-6481-49ED-8788-E167C0B9365B

Netelroos
Dan even een minder ding deze maand… Ik zit sinds half juli onder de netelroos; een of andere allergische huidreactie waarvan we de oorzaak niet kunnen vinden. Het moet gewoon over gaan en ik slik duizend allergiepillen om het te onderdrukken – wat redelijk lukt- maar ik heb echt een paar flinke dieptepunten gehad deze maand. Jeuk is zo godsgruwelijk kut en ik word er echt geen leuker mens van. Gelukkig helpt de verkoelende aloë vera redelijk goed , onderdrukken die pillen de boel redelijk en heb ik een dermatoloog die er naar kijktt. Maar ruk is het wel.

IMG_9675

En nu we het toch hebben over stomme dingen; deze maand kregen Jan en ik best wel ruk nieuws en om een lang verhaal kort te maken (dat lange verhaal vertel ik nog wel een keer), beginnen we binnenkort aan een fertiliteitstraject in het ziekenhuis. Dat nieuws overschaduwde deze maand behoorlijk. We deden heel veel fantastische dingen, maar op de achtergrond en soms op de voorgrond, speelt ook dit. Gelukkig zijn we allebei heel optimistisch en gaan we er tegenaan. We zien wel waar dit schip strandt <3.

Prachtige SUP sessies
Terug naar de fijne dingen van het leven; zoals een vriendin met een SUP yogaschool in Loosdrecht <3.

IMG_9607

Deze maand ben ik twee keer naar Suus gegaan voor een lesje SUP yoga op de Loosdrechtse plassen. En dat was zooo chill. Eén keer ging ik alleen en ontmoette ik tijdens de les allemaal gezellige mensen met wie we achteraf nog ff koffie hebben gedronken op een terras. En de tweede keer ging Jan mee (ik HOU van deze man) en gingen we rond zonsopkomst SUPpen met windkracht 5, haha.

e9f49bd1-ab55-4114-b38a-aaf9e1ea9630

Dat was nogal een avontuur, omdat de golfen flink waren en je meteen afdreef, maar het was ook heel vet en hysterisch én rustgevend toen we eenmaal op het rustige gedeelte van de plas waren. Met zonsopkomst! En yoga! Oooh wat is dit een verwennerij voor jezelf.

ss

IMG_5523

IMG_5519

De eetclub bestaat 1 jaar
Nog een leuk moment deze maand; mijn Haarlemse eetclub kwam bij me eten, voor het eerst sinds ons bestaan. En we bestaan al een jaar! Een jaar geleden postte ik een oproep op Instagram dat het me wel leuk leek om een eetclub op te richten, dat liep totaal uit de hand (en zijn allemaal eetclubs door het hele land gevormd) en zelf heb ik er echt een súper leuke eetclub aan over gehouden. We zijn met 6 meiden en het klikt zó goed.

IMG_9812
Eindelijk kon ik even een duidelijke foto maken van hoe handig de Megabox in onze Ford Puma is: dit is extra bergruimte in, of naja onder, de kofferbak en je kan er echt meeega veel in kwijt. Bijvoorbeeld alle boodschappen voor een avondje koken voor 6 meiden.

Ze kwamen vorige week woensdag bij mij eten (ik maakte sabich en plaattaart en kocht chocolaatjes bij Pierre na) en om 3 uur ‘s nachts lag ik pas in bed, haha. ZO gezellig. Ik hou er van hoe goed dit heeft uitgepakt :D.

IMG_9818
Dit is gewoon dit recept voor plaattaart, maar dan in kleine rondjes klaargemaakt :D.

Luxe uit eten in Amsterdam
Over lekker eten gesproken… Deze maand namen Jan en ik zijn ouders mee uit eten. Met dat plan liepen we al een tijdje en nu moest het er maar eens van komen. Jan en ik houden nogal van echt een avond uit in een restaurant en eten dan de lekkerste dingen en we wilden graag de ouders van Jan eens meenemen in hoe wij zo’n avond beleven. En dus gingen we lekker uit eten bij Choux in Amsterdam. Niet om de minste reden dat Choux heel veel vegetarisch eten serveert en de vader van Jan vegetarisch eet.

En oooooh wat hadden we een fijne avond. We hebben ZO lekker gegeten en het was erg gezellig. Check:

WhatsApp-Image-2020-08-31-at-09.26.47

Nieuwe werken aan de muur
Nog iets vets deze maand en oh mensen, hier ben ik echt zó excited over: we hebben in de woonkamer nieuwe kunst aan de muur. Ik ben een tijdje geleden langs geweest bij Werk aan de Muur in Haarlem. Dit is een enooooooorme online shop met onwijs veel kunst en een bezoekadres in Haarlem waar je een aantal werken, maar vooral heel veel verschillende materialen kunt bekijken. Ik had 4 kunstwerken op de site gezien en bracht een bezoekje aan de showroom om het juiste materiaal uit te kiezen. En verrassend genoeg werden het niet gewoon 4 geprinte posters met lijst. Ik koos voor aluminium dibond met een hele mooie matte afwerking én de werken hangen zwevend voor de muur. SUPER mooi.

82A98AC3-E627-47FD-950E-490E2C29EE6A

E39FFFFE-48FC-4D4C-BB99-483D77A46085

Deze maand werden de vier kunstwerken afgeleverd bij ons thuis en terwijl ik stond te SUPpen in Loosdrecht, heeft Jan ze -naar eigen woorden- heel recht aan de muur gehangen. En nu hangen ze dus boven de bank en ben ik ZO gelukkig. Ik wist niet dat we op dit plekje nog iets aan de muur wilden, maar het is zooooo vet geworden. Ben er echt HEEL blij mee <3.

E4041C3A-6694-48A9-8F51-CACB7707EACB

Een keuken upgrade
En over upgrades in huis gesproken… Deze maand lieten we ook wat aan onze keuken doen. Van Whirlpool kreeg ik het aanbod of ik niet over wilde stappen van gas naar inductie en dat leek me eigenlijk wel een goed idee. Om de voornaamste (en idiootste) reden dat ik zo’n hekel heb aan het schoonmaken van mijn gasfornuis; met al die hoekjes en gaten waar pastasaus in gaat zitten. Nou, dat is verleden tijd, want vorige week dinsdag kwam de leukste elektriciën van Nederland een nieuwe inductieplaat bij ons plaatsen. En het is MOOI geworden <3.

4

5

Over het koken op inductie kan ik nog niet zo veel vertellen, omdat ik er letterlijk nog maar 2 x gebruik van heb gemaakt, maar binnenkort praat ik je bij over of mij dit bevallen is (wat nog wel ff spannend wordt…).

A trip down Lowlands lane
En dan een van de grappigste hoogtepunten van deze maand; a trip down Lowlands lane. Jan en ik hebben op vrijdag 21 augustuseen roadtrip gemaakt naar het Lowlands terrein. Lowlands ging dit jaar natuurlijk niet door, maar we wilden het niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. En dus bedacht ik een roadtrip; ik maakte een playlist met Lowlands-herinneringen, stippelde een route uit langs Lowlands-route, nam Lowlands-eten mee (knakworstjes op een gasbrander) en we vulden de megabox in de achterbak van onze Ford Puma met heel veel ijsklontjes en koude 0.0 biertjes.

IMG_9906
Onderin de Megabox zit een stop die je eruit kan trekken; dus toen al dit ijs gesmolten was, konden we ‘m zo leeg laten lopen. Handig!

Klinkt misschien als een maf idee, maar we hebben het ZOOOO leuk gehad. Kippenvel tijdens Elbow, die we keihard aan hadden staan toen we nog over de ring Amsterdam reden, maar de muziek bracht ons weer even naast de Bravo een paar jaar geleden, waar in het zonnetje Elbow een heerlijke show gaf. Keihard uit ons dak tijdens Joost in de Heineken (nu op de dijk in de auto), lekker Jacob Banks op de achtergrond terwijl we knakworstjes warm maken op de dijk…

FullSizeRender (2)

En als ultieme afsluiter een korte live set van Mumford and Sons terwijl we bijna thuis waren. We stopten onderweg op de dijk en ff op het Lowlands terrein en het was ge-wel-dig. Ja, echt. Maar goed; we kijken ook uit naar volgend jaar gewoon weer een normale editie van Lowlands. Fingers Crossed!

IMG_5493

Chillen bij Sas & Yor
Verder heb ik vorige week nog een paar dagen doorgebracht bij Sas en Yor. We hadden nog wat spullen van hun van vakantie die we terug moesten geven en nu Jan én Sas allebei veel thuiswerken, konden we prima ook een keer door de week langs gaan. Overdag vermaakte ik me met Oscar en Olaf terwijl de rest (thuis of op het kantoor van Yorick) aan het werk was. VET gezellig, want ik had ff qualitytime met m’n neefjes en ‘s avonds konden we gewoon gezellig met elkaar eten. Loved it!

Koekjes bakken met Ozzie:

IMG_0171

Lekker koken voor het hele gezin:

IMG_0223

En wist je dat mijn zus in een PRACHTIG huis woont? Samen met Yor en een architect hebben ze iets helemaal zelf ontworpen en het is echt geweldig. Heel anders dan het huis van Jan en ik en tegelijkertijd haal ik heel veel inspiratie bij Sas vandaan. Echt vet; check het maar eens op Instagram.

a09.26.47

Zomaweekend <3
Het laatste weekend van de maand augustus was heerlijk. Traditiegetrouw ga ik ieder jaar met m’n vriendinnengroep ‘cock & cocktails’ op vakantie of – sinds er kinderen zijn – een weekendje weg in de zomer en dit jaar streken we neer in Putten. We huurden een ge-wel-di-ge safaritent via Airbnb en hadden echt een heerlijk weekend, ondanks het rukweer. We speelden de Escaperoom de Meisjeskamer in Bunschoten (een van de beste van Nederland), borrelden, aten, speelde spelletjes en kletsen elkaar (en de rest van de camping) de oren van ‘t hoofd. Heerlijk, zo’n weekend.

Schermafbeelding 2020-08-31 om 09.48.25

En dat beste mensen, was mijn augustus 2020.

Nu is het tijd om echt even afscheid te nemen van alle vakantie-vibes en gewoon weer aan het werk te gaan. Ik heb veel projecten liggen die m’n aandacht nodig hebben, maar ben er echt totaal niet mee bezig omdat ik de hele tijd zo’n zin heb in vrij zijn en niksen. Daarom kijk ik zelf wel echt uit naar 1 september; als het leven weer wat gestructureerder wordt omdat iedereen weer echt begint en niet meer zoveel weg is.

Vanaf 1 september ga ik ook weer weekdagboeken schrijven. Op instagram bleek uit een poll dat jullie liever weekdagboeken dan dag-dagboeken lezen, dus u vraagt; wij draaien. Ik moet voor mezelf wel even een betere methode vinden van het schrijven van die weekverslagen, omdat ze altijd behoorlijk tijdrovend zijn. Misschien maak ik er wel een tweewekelijks iets van.. Is dat een goed idee? Op dinsdag en vrijdag ofzo… Je gaat het meemaken <3.

Ik hoop dat jouw zomer ook mooi was en ik hoop dat we als bonus nog een mooie nazomer krijgen. Maar tegelijkertijd is het ook wel lekker om nu weer ff volle focus aan het werk te gaan. Heb je er zin in? Ik wel!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

19 reacties op “Leo’s augustus 2020: Nieuwe kunst, surfen & Zuid Frankrijk, Schnabbels, ziekenhuis & Zomaweekend

 • Die spitskool ziet er fantastisch uit! Wil graag proberen het na te maken! Wat denk je dat het voor saus/puree is waar ‘ie op lag? (kan het niet goed herkennen)

 • Henrike zegt:

  Leuk om weer een uitgebreid dagboek te lezen, lekker veel foto’s 😀
  Fijn jullie openheid over het traject wat jullie ingaan, wij hebben ook eenzelfde traject gedaan en momenteel ben ik in verwachting :)). Mocht je behoefte hebben aan informatie of vragen of gewoon een ervaring willen horen mag je altijd contact met me opnemen. Ik woon ook in Haarlem .
  Sterkte!
  & leuk weekdagboeken

 • Eveline zegt:

  Heel veel sterkte/succes met alles! Het is jullie zo gegunt! En geen idee of je hier iets aan hebt, maar ik zat een paar jaar terug onder de gordelroos (niet hetzelfde, wel heel pijnlijk mega veel jeuk) en af en toe deppen met een watje met appelcider azijn hielp bij mij zo veel! Ben normaal niet zo’n fan van huis- tuin- en keuken middeltjes maar dit was bij mij toen het enige dat hielp!

 • Wat een gave dingen die jullie gedaan hebben. Die familie vakanties van jullie zijn een ware inspiratie voor mijn zus en mij 🙂 Maar ook wat heftig nieuws. Zijn eigenlijk geen woorden voor (ik ken het helaas) maar heel veel succes en liefde gewenst!

 • Karlijn zegt:

  Wat een drukke en leuke maand. Suppen, vakantie, zon, lekker eten en lieve mensen. Maar tegelijkertijd ook kutnieuws. Ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet zeggen. Ik denk aan jullie (zeggen ook vast veel mensen, maar het is het enige wat we kunnen doen volgens mij) en ik hoop dat jullie het er goed en veel met elkaar over kunnen hebben/ steun hebben en vinden en veel liefde krijgen. X

 • Oehh 2x per week een dagboek klinkt ook wel echt goed!
  Ik was zelf ook meer van de week, dan dag dagboeken, maar vooral omdat het voor jou misschien ook nog kan schelen qua lezers omdat iedereen weer aan het werk gaat 😉
  En succes/sterkte/knuffel (hoe zeg je dat het best) voor het traject in het ziekenhuis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *