Leonie’s week 49: te gast in Collegetour, paginagroot in Telegraaf, Elske inwerken, The Lion King en een Mental Breakdown

Goedenavond leukste lezers van het land! Het is maandagavond en dus ben ik alweer te laat met mijn dagboek van de afgelopen week. Dit keer is het alleen niet erg, want ik ben rust aan het pakken. Jaja. ik weet het; dat klinkt onwennig en dat is het ook. Het zit zo; zaterdag had ik een Mental Breakdown (hey Leo, béétje te druk geweest de afgelopen tijd?) en toen was het mooi geweest. Dat resulteerde er in dat ik vandaag tot half 2 in bed lag, een boek heb gelezen, mijn kerstboom heb opgetuigd en meer van dat alles. Gewoon, even chill.

Toch wilde ik wel even mijn dagboek van de afgelopen week met je delen. Om twee redenen. Omdat het een hele toffe week was verder, maar ook omdat het de laatste van dit jaar gaat zijn. Ik moet namelijk even schrappen in mijn te drukke agenda en van mezelf alleen nog echt het hoognodige doen. En het geeft stiekem wel een beetje rust dat ik niet bij alles wat ik doe stil hoef te staan, omdat ik er later over wil vertellen in mijn wekelijkse dagboek. Dus; Leo neemt vakantie. Dat was ik al van plan tussen Kerst en NYE, maar ik doe het nu gewoon een beetje eerder. Dat wil zeggen dat er nog wel blogs online komen (ik ben namelijk keihard aan het kerstkoken, omdat het voor ontspanning zorgt), maar ook dat sommige dingen gewoon even op een laag pitje komen. Zoals afspraken met mensen. En events. En mails beantwoorden. En nieuwe video’s maken. En boekpubliciteit. En mijn wekelijkse dagboek.

Uiteraard ben ik er rond NYE ongetwijfeld weer met een soort overzicht van het afgelopen jaar, maar tot die tijd moet je het wat personalty betreft even doen met m’n recepten én de recepten die Elske online gaat zetten.

Elske? Jaja! Er is hulp bij GWESSE! En de hulp heet Elske en ze is awesome. We hebben deze week voor het eerst samengewerkt en dat was top.

Goed; over dat en meer ga ik je nu bijpraten in mijn laatste wekelijkse dagboekje van 2017. Klaar voor?

Maandag: Werk & tandarts
Maandag was De Hel, want ik moest naar de tandarts om een gaatje te vullen (no biggie) en dat ging hij doen met heel veel latex shizzle in mijn mond en ik HEB EEN HEKEL AAN ALLES DAT OP BALLONNEN LIJKT (dit is gestoord, I know, maar ik vind ballonnen en latex gewoon ZO vies) en dit was dus de hel. Huilen. Niet echt, maar wel van binnen héél hard.

Aansteller.

IMG_4653
En toen was mijn mond verdoofd en kon ik nog maar met één kant lachen.

De rest van de dag was werkkkkkken. En ‘s avonds had ik nog een interviewtje op de radio.

Dinsdag: 10 tostivodeo’s op één dag
Dinsdag was ik de hele dag aan het filmen met Cedric van Makerdisctrict. We werken vanaf nu samen om betere video’s voor mijn YouTube-kanaal te maken en zo hebben we dinsdag maar liefst 10 tosti-video’s opgenomen. In kookstudio Keizer Culinair, waardoor het er allemaal rete profi uitziet. Dit was ZO leuk! Maar ook veel man. Tien tosti’s, sodeju.

IMG_4676

Oh, en ‘s ochtends was ik nog ff op Funx te horen om te kletsen over Gourmetten! Of ging het over Wentelteefjes? God, ik weet het al niet eens meer.

Woensdag: te gast bij Collegetour
Woensdag was ik vanaf ‘s ochtends vroeg aan het werk. Je weet wel: blogs, mails, afspraken, advertorials, dat soort. ‘s Middags kwam er een fotograaf langs van de Metro voor iets HEUL vets. Ik ga namelijk voor de Metro schrijven en vloggen (doe ik er ook nog even bij, haha). En dat vind ik vet tof. Morgen (dinsdag) lees je het eerste stuk op metronieuws.nl!

Oh en deze fotograaf was vet gezellig en de foto’s zijn heel mooi geworden. Yay!

‘s Middags werkte ik nog ff verder en aan het einde van de middag vertrok ik naar Utrecht. Ik zou ‘s avonds te gast zijn bij Utrecht Collegetour en dit was met vlag en wimpel het aller vetste wat ik deze week deed.

leonie 4
Het team!

In een zaal met 90 studenten mocht ik op een podium mijn verhaal doen. Precies in de setting zoals je Collegetour op televisie kent, maar dan zonder televisie. Met twee interviewers en vragen uit de zaal. En dat dan anderhalf uur lang. EN IK VOND HET ZO ZO ZO LEUK!

Was je erbij? THANKS voor deze mooie avond <3

leonie 3

IMG_4705

Achteraf signeerde ik nog boeken en ging ik met lezers op de foto wat voor mij rete bizar is, maar tegelijkertijd ook zo magisch mooi. LIEFDE VOOR DIT!

leonie 2

Helemaal sky high pakte ik de trein terug naar Amsterdam om met Leuke Man Jan het leven te vieren. We dronken een wijntje en vraten knetterchocolade en de avond veranderde al gauw in nog meer wijntjes en Whiskey op Woensdag. Super slecht idee, maar wat een fijne avond <3.

IMG_7262
Topavond.

Donderdag: Elske inwerken
Donderdag had ik een kater van hier tot Tokio (whiskywoensdag is echt een bijzonder slecht idee), maar er stonden dingen op de planning. Ik moest naar Amsterdam West voor m’n anticonceptie (vet kut), ff langs Amsterdam Centraal om een Telegraaf te scoren waar ik vandaag paginagroot in zou staan en stapte vervolgens weer op de fiets naar Amsterdam Zuid om te meeten met Elske. Die vandaag ingewerkt ging worden.

1
PAGINAGROOT in de Telegraaf <3333

Jaja, op de valreep van 2017 ga ik jullie nog even kennis laten maken met Elske! Elske is de sollicitant die uit 140 brieven werd geselecteerd en vanaf nu aan de slag gaat voor Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Ze schrijft iedere week ongeveer twee blogs, waarbij ze jullie van iets meer recepten-inspiratie gaat voorzien dan ik het afgelopen jaar heb kunnen doen. Je kunt de blogs van Elske herkennen door de eerste twee woorden van iedere blog, daar staat namelijk ‘Door Elske’. Tja, duidelijker kan het niet.

IMG_4734
Meet Elske!

Wil je meer weten over Elske? Stel je vraag hieronder, ze beantwoordt ‘t met liefde <3. (Denk ik, toch Els? haha).

Donderdagavond ging ik nog uit eten met ex-collega’s van DeLaMar bij Spingaren in Amsterdam Centrum en toen had ik m’n rondje Amsterdam wel gehad. Man, wat een drukte. Leuke dingen, maar teveel leuke dingen is ook gewoon te veel… (dit is een spannende opbouw naar m’n breakdown van zaterdag).

IMG_4740
Vét gezellige avond met het oude marketingteam van DeLaMar

Vrijdag: Sinterklaas vieren in Rotterdam
Vrijdag moest ik weer van hot naar her rennen wantttt; ik moest nog sinterklaascadeau’s kopen, een advertorial aanleveren, belangrijke mails beantwoorden, een nieuwe iPhone halen omdat ik de mijne eerder deze week helemaal de gedver in had laten vallen. Top dit.

IMG_0342
Dit is niet best.

Om 3 uur moest ik in de Amsterdamse Pijp zijn (teringeind fietsen, alwéér) met ingepakte cadeau’s om te filmen met Nino, awesome lid van de familie Kluivert. Wat een gezelligheid was dit. In januari komt deze video online en het wordt hartstikke leuk.

<hier had een foto moeten staan met Nino maar ik ben ‘m in m’n haast vergeten te maken>

En toen moest ik snel door naar Rotterdam, waar ik sinterkerstennieuwenhusewarming ging vieren bij Marte, met vriendinnetjes Viv en Hiemke.

Wederom een veel te leuke avond met leuke mensen <3. Maar wel eentje die laat eindigde; om 3 uur lag ik in bed.

IMG_0015
Dikke tip: voor €4 koop je bij de Flying Tiger het spel Wie ben ik?

Zaterdag: Mental Breakdown in 3…2…1…
Zaterdag moest er nog zo veel gebeuren wat werk betreft, dat ik besloot een dag door te werken. Het kon even niet anders. Ik moest foto’s maken voor campagnes, video’s opnemen, het nieuws nog naar buiten brengen dat de tweede druk van mijn boek was ingezet én dat het boek bijna uitverkocht was, ik had een kerstboom nodig voor een campagne, moest nog een miljoen blogs schrijven die ik de afgelopen twee dage niet online had kunnen zetten omdat de site er wéér uitlag (niet mijn schuld) en ik kan je vertellen: dit was veel.

Schermafbeelding 2017-12-11 om 21.44.25
Ik kreeg deze week het nieuws te horen dat de eerste druk van TOFFE TOSTI’S bijna uitverkocht is en de tweede druk nu wordt gemaakt. SUPER vet, maar ik kon veel te weinig genieten van dit nieuws, omdat ik in m’n hoofd zo druk ben met méér. Daarover zo meer. 
IMG_0050
Zaterdagmiddag was er nog niets aan de hand, toen ik deze 3 liter champagne toegestuurd kreeg van wijnpakhuis.nl <3

Zaterdagavond rond een uur of 7 dook ik de keuken in. Ik vond dat ik klaar was met werken voor vandaag, maar wat werk betreft lag er nog steeds een hele boel.

En toen ik eindelijk een beetje relaxt in de keuken stond en lekker maaltje voor Jan en mij klaar te maken, ging het mis. Ik voelde me opeens heelmaal niet chill. Misselijk, doodmoe en echt compleet ellendig.

Ik zette m’n zalmlasagne (die overigens echt geweldig was) in de oven met het idee; het interesseert me geen ruk meer hoe die er straks uit komt en ging in bed liggen. Wachten tot Jan thuis kwam.

En die kwam thuis en toen moest ik heel hard huilen. Ik was het zo zat dat ik de afgelopen tijd elke seconden van mijn tijd iets moet. Leuke dingen wel, toffe dingen, werkdingen die heel erg goed gaan, maar ik MOET de hele tijd iets. En dat brak me even helemaal op.

De druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat ik zondagochtend naar een televisieprogramma in Hilversum moest en me dus op zondagochtend vroeg moest haasten om er te komen, en weer moest haasten om thuis te komen, terwijl ik ‘s middags naar het theater zou. Ik wilde gewoon een ontspannen zondag. Ik had de hele zaterdag al gewerkt. En al zo veel meer gewerkt de afgelopen tijd. Bovendien speelde m’n pds al een paar weken/dagen goed op en was ik lichamelijk gewoon zo verdomde moe, dat ik er helemaal klaar mee was.

Jan was het liefste op aarde en kon me gelukkig helpen alles te relativeren (wat is er nou eigenlijk aan de hand, haha) en adviseerde me gewoon lekker alles te cancelen. En dat is wat ik deed. En zoals vriendin Layla zei: Leo, je kunt beter nu ff niks doen dan dat je straks niets kan omdat je overspannen bent. En dat is me een partij waar.

Dus: zaterdagavond en ik deed niks meer. Jan maakte de foto van m’n avondeten (want de lasagne was wel echt vet geniaal en het zou zonde zijn als het recept niet ooit online komt) en legde me de rest van de avond helemaal in de watten.

IMG_7292
Oké, toch nog heel even zelf in actie

Ik zei de televisieshow voor de volgende dag met pijn in m’n hart af (hoe kut, dat ik ff een avondje van te voren je hele liveshow cancel)(SORRY!) en er viel een last van m’n schouders. Alle plannen voor de komende week cancelde ik en ik voelde me meteen een stukje beter. Tijd om te chillen.

Zondag: The Lion King
Zondag sliepen Jan en ik uit, aten we heerlijk langzaam een ontbijtje, gingen we wandelen door de sneeuw en om 2 uur werd ik door mijn vader, moeder en zus opgepikt om naar The Lion King musical te gaan. Dit had ik m’n gezin cadeau gegeven en ergens kwam het natuurlijk totaal ruk uit, zo na m’n Mental Breakdown, maar ergens was het ook heerlijk om met familie te zijn, je ei kwijt te kunnen en dan heerlijk naar het theater te gaan.

IMG_0093
Met liefde wandelen in de sneeuw

The Lion King was geweldig en het diner achteraf met m’n gezin bij Mac Donald’s net zo leuk ;-). En toen werd ik weer thuis afgezet en dook ik lekker met een boek m’n bed in.

Inmiddels is het maandagavond en heb ik vandaag dus echt vrij weinig werk verricht. Er moet nog steeds van alles, maar ik doe alleen het hoog nodige. Morgen heb ik een interview en moet ik drukke dingen doen voor twee campagnes, maar dat moet dan maar even. Ik probeer zo veel mogelijk te chillen en weer te genieten van wat ik doe, in plaats van dingen doen omdat ze moeten van mezelf of iemand anders. Soms word je (ik) gewoon even slachtoffer van m’n eigen ambitie (DIT BOEK MOET DUIZENDEN VERKOPEN, IK WIL NIEUWE YOUTUBEVIDEO’S, ER MOETEN KERSTRECEPTEN ONLINE KOMEN) en geniet ik te weinig van het succes wat er al lang is (joehoe, mijn boek is in 3 weken tijd meer dan 2000x verkocht!!).

Ik moet weer ff terug naar m’n balans, iets wat ik normaal zo goed heb, maar nu ff kwijt ben/was.

Zo. Dat was hem dan! Mijn laatste wekelijkse dagboek van 2017. Ik zou het echt heel leuk vinden als je hieronder iets achterlaat. Ook om te zien hoeveel mensen nou daadwerkelijk willen dat ik hiermee door ga. Ik vind het zelf heel leuk om te doen en bij te houden, maar het vergt ook veel tijd en ik zit een klein beetje in mijn hoofd met het idee dat dit op de een of andere manier misschien moet vernieuwen? Anyway; ik ben benieuwd naar jouw kijk er op, of any other comment om te zien dat je m’n wekelijkse dagboeken leest :D.

Thanks voor het lezen en tot na de Kerst <3.

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

113 reacties op “Leonie’s week 49: te gast in Collegetour, paginagroot in Telegraaf, Elske inwerken, The Lion King en een Mental Breakdown

 • ISABELLA zegt:

  Ik wil gewoon een snel advies geven aan iemand die moeite heeft in zijn of haar relatie om contact op te nemen met Dr.Agbazara, omdat hij de enige is die in staat is om gebroken relaties of gebroken huwelijken binnen een tijdslimiet van 48 uur terug te brengen. met zijn spirituele krachten. U kunt contact opnemen met Dr.Agbazara door hem via zijn e-mail te schrijven op ( agbazara @ gmail. com ) OF te bellen / WhatsApp hem op 234 810 410 2662, in elke situatie van het leven waarin u uzelf vindt.

 • Kimberly zegt:

  Lieve Leonie,
  Ook ik volg je al jaren, maar nog nooit gereageerd. Je bent echt een van mn favo bloggers, alles wat uit jouw mond komt is hilarisch en uit je handen goud! Je legt de lat heel hoog voor jezelf, maar ik weet zeker dat als je net even wat rustiger aan doet, je nog steeds fantastisch bent. Neem je rust, ik blijf je volgen! Fijne feestdagen alvast 🙂

 • Jeanine zegt:

  Hoi! Ik lees je blog ook al sinds je viral ging maar heb nog nooit gereageerd. Bij deze: ik volg je met heel veel plezier, ook als je het wat rustiger aan gaat doen 🙂 Geniet van de feestdagen!!

 • Nog een fan hier! Wat ben jij een leuk mens en wat is het gaaf wat jij allemaal doet en knap hoe je het allemaal doet! 🙂 maar hoe leuk ik (en vele anderen met mij) het ook vind je te volgen; je gezondheid gaat al-tijd (!) voor! Ik bewonder je ambitie en drive, maar inderdaad: beter op tijd je rust pakken dan te laat & instorten. Zorg maar goed voor jezelf! Liefs!

 • Hi Leonie! Ik lees je dagboeken iedere week, en wel vaste prik op woensdag als ik in bed stap! Haha. Het is een soort ritueeltje geworden en ik vind het heerlijk. Vooral omdat je alles zo heerlijk nuchter kan vertellen en je zelf ook soms nogsteeds zo verbaasd lijkt over alle toffe dingen die je mag doen! Maar ik moet wel zeggen dat ik de afgelopen weken wel vaak heb gedacht: dat zij niet een keer omvalt! Ik herken je gevoel en je verhalen zo goed. Altijd maar bezig met ik moet nog dit, wil nog dat, dit kan nog wel een stukje beter en oh ook nog vrienden en vriendinnen, die moet ik ook nog zien. Ik heb zelf het afgelopen jaar weer opnieuw aan mezelf leren denken en man, wat is dat fijn zeg! Ik hoop dat het je lukt de aankomende weken wat meer rust en tijd voor jezelf in te bouwen in je ritme en dat je daardoor uiteindelijk ook zoals je al zegt weer meer kan genieten van al die toffe dingen die je doet! En als je weer wat meer energie hebt dan kan je precies met die dingen verdergaan of beginnen waar jij zin in hebt, wij volgen je toch wel;) Liefs!

 • Hier nog een fan van je dagboeken. Elke week weer heerlijk om te lezen 🙂
  Pas goed op jezelf. Veel liefs en een dikke knuffel uut Grunn

 • Ik hou van je dagboeken! Stiekem meer dan van je andere blogs (ik weet niet wat dat over mezelf zegt.. Oeps) en ik kijk er iedere keer weer naar uit. Als je een andere vorm vindt die minder tijdrovend is zeg ik, ga ervoor, maar ik hoop dat je nog wel in een of andere vorm dagboekjes blijft maken (:

 • Hej Leonie, volg je al een tijdje en je boeken staan altijd binnen handbereik 🙂 je weekdagboek vind ik altijd een van je leukste blogs, dus ik hoop dat we begin 2018 weer een nieuwe online zien verschijnen! Maar tot die tijd: neem lekker de tijd om even bij te komen, je hebt het heel erg verdiend! Hou je haaks 🙂

 • Ik lees je blog graag (als heel erg ex student uhm moeder van 2 kinderen inmiddels), maar ik weet met mijn miniblogje hoeveel tijd blogs schrijven en zeker deze dagboeken kost. Erg leuk om te doen, maar ik snap dat je twijfelt over er mee door gaan. Ik lees ze bij jou wel heel graag dus wat mij betreft zeg ik doorgaan als het je lukt in het nieuwe jaar.

 • Suzanne zegt:

  Oke omdat je het zooo lief vraagt: hier een reactie! Haha 🙂 ik lees je dagboek altijd met veel plezier dus gaaaa zo door in 2018, maar eerst even bijkomen, hoor. Liefs!

 • Hoi Leo! Ik kijk iedere week met zoveel plezier uit naar je dagboek! Ik heb je vorig jaar ontmoet in je pop-up restaurant, en ik vind het zo tof dat je zo echt en puur bent en vooral lekker jezelf bent. Ga zo door en ik hoop in 2018 je dagboeken weer te kunnen lezen, maar geniet vooral eerst even en pak je rust!

 • Charlotte zegt:

  Joe Leonie,
  Ook ik ben al een trouwe lezer sinds de tijd dat je website opblies – die Groningen sog – en je komt iedere keer zo als een ontiegelijk mens over. Voor m’n werk reis ik ook ontzettend veel en mis ik vaak m’n dagelijkse leven en de dagelijkse dingetjes, dus ik vind het al sowieso een goede stap dat je nu ook Laura inzet en het af en toe wat rustiger aan doet. M’n enige tip is dan ook om even je rust te blijven pakken en goed veel thuis te zijn en stomme dagelijkse dingen te doen als stofzuigen en de was, want voor ons hoeft het echt niet elke dag glamoureus te zijn. We zullen je dagboeken ook absoluut lezen als je een keer een rustiger weekje hebt, zolang je maar jezelf blijft, want dat is ook de reden dat we blijven terugkomen! Hou je taai hè!

 • Marloes zegt:

  Hoi Leone,
  Hier nog een trouwe maar nooit reagerende fan! Ik lees je week dagboeken met veel plezier 🙂 Goed dat je nu even vakantie neemt, doe het lekker even rustig aan!
  Liefs, Marloes

 • Hoi Leonie!

  Ik lees al jarenlang je website en bekijk je filmpjes. Ik heb volgens mij nog nooit gereageerd, maar het voelt bijna alsof ik je persoonlijk ken haha. Daarom vind ik het zo ontzettend sneu voor je dat het allemaal te veel werd:( Je dagboeken staan altijd propvol, en ook al zijn het vooral leuke dingen en ben je altijd positief, als je zo geleefd wordt breekt dat je een keer op. En dan speelt je pds natuurlijk ook weer op door al die onregelmatigheid.. Pak daarom lekker je rust, die heb je meer dan verdiend!! Doe voorlopig vooral dingen die je echt leuk vindt en die je energie geven. Maak je niet druk om ons of andere verplichtingen, die kunnen wel even wachten en wij kunnen wel met een paar blogs/video’s minder:P En dan kunnen wij ook nog langer van je leuke verhalen genieten haha;) Want dat is de reden dat je zo veel lezers en kijkers hebt: je vrolijkheid en optimisme, daar komen we allemaal voor terug dus dat moet je niet kwijtraken door de druk! Heel veel sterkte en geniet vooral nog even van deze gezellige maand!! Hopelijk geeft de hulp van Elske wat meer rust:)

  Groetjes David

 • Hoi Leonie! Volgens mij heb ik nog nooit gereageerd in al die jaren dat ik je volg, maar nu toch maar wel. Om je (net als iedereen hier…) te laten weten dat ik je blog echt súperleuk vind, vooral je dagboek! Maar ook je recepten kook ik graag en vaak, zo simpel en (bijna ;)) altijd lekker! Goed dat je het nu even rustiger aan doet, ik snapte al niet hoe je zoveel activiteiten in 1 week kon proppen en dan ook nog blogs kon schrijven eigenlijk… Neem lekker pauze en we blijven je blog heus lezen 😀

 • Hoi topper!

  Ik volg je al een jaar en kijk wekelijks uit naar je dagboek! Maar super goed dat je tijd voor jezelf neemt! Je doet ook echt rete veel hoor 😉 En ik vind het net zo leuk om te lezen dat je juist geen zak doet en gewoon btj zit te Netflixen en rondjes van 3 minuten rent 🙂 Rust maar lekker uit en wees super TROTS op je prestaties en succesen ! Tot in het nieuwe jaar! Xx Nienke

 • Ik vind deze posts de leukste op je blog. Paradoxaal genoeg vind ik ze leuk juist omdat je zoveel verschillende dingen doet. Dat inspireert me om jouw voorbeeld te volgen, want mijn eigen weken zijn erg saai in vergelijking met de jouwe. Dit maakt echter ook dat ik heel goed begrijp dat het je allemaal even teveel wordt. Dus neem vooral een voorbeeld aan mijn saaie weken de komende tijd en kom lekker tot rust in je vakantie.

 • Ola! Nog een stille lezer hier. Ik volg je al jaren met het grootste plezier en enthousiasme. Goed dat je even op de rem trapt, weer stil kunt gaan staan en bewust kunt genieten van al het awesomess (?) dat je doet. Take care! X

 • Hoi hoi, nog een stille lezer. Ik kijk elke dag op je site! Misschien wel twee keer per dag omdat ik het gewoon zo tof vind! Verder ben ik het eens met wat iedereen hier zegt; neem de rust die je nodig hebt, die verdien je na ál die successen in 2017!!

 • Ha Leonie,
  Ik lees je blog heel graag! Je schrijft echt super leuk. Heb hem zo goed gelezen dit keer dat ik hier op kan teren tot zeker eind januari 😉 en zag al de optie voorbij komen om 1x in de 2 weken te schrijven, mogelijk is dat beter haalbaar? Rustig aan, er zijn zoveel (jonge) mensen met een burn-out dat wil je echt niet! Beter nu keuzes maken en dingen schrappen, dan straks ‘ineens’ (net als je breakdown) niet meer van de bank af kunnen komen en al moeten huilen omdat je een envelop moet openen. Heel veel sterkte en lekker genieten!! successen MOET je vieren = gezien jou 2017 laatste 3 weken van het jaar dik verdiende vrijheid en blijheid.

 • Liselot zegt:

  Hi Leonie! Volg je al vet lang en ik kan zo genieten van je dagboeken omdat je juist zo lekker nuchter bent en niet alles zo gepolijst is. Ik blijf trouw het dagboek in deze vorm lezen maar snap het ook als je wat vaker wilt genieten van wat je doet ipv alleen maar bezig zijn het vast te leggen. Anyways, keep up the good work! En geniet van je vakantie!

  Groetjes Liselot

 • Hey Leo,
  Leuk om te lezen dat jij ook mens bent. No, just kidding. Maar ik vroeg me echt al weken af hoe je hemeltjeslief het allemaal volhield met die 1000% energie die je in elk ding lijkt te stoppen. Super goed dat je nu voor jezelf kiest en je rust pakt (maar volgens mij nog gewoon lekker door werkt!)
  Ik hoop stiekem wel dat je je dagboekjes erin houdt volgend jaar, want ik vind het super tof om zo een kijkje in je leven te krijgen.
  Veel zen jouw kant op gestuurd,
  Liefs!

 • Hi! Ook ik ben een ‘stille’ lezer van je blog en stiekem ook een die heeeeeelemaal niet tot je doelgroep behoort. Maar mens wat ben jij heerlijk enthousiast, oprecht en nuchter! Daarom volg ik je wekelijkse blog en instagram. Blijf vooral jezelf en pak je rust!

 • Hee Leonie, ook ik reageer (bijna) nooit, maar lees je blogs (met name de dagboeken) altijd met heel veel plezier. Goed dat je even op de rem trapt, is soms zo hard nodig! Doe rustig aan, doe niks dat niet perse hoeft en ga lekker genieten van de dingen die je wel doet. Neem je tijd! Liefs!

 • Marieke zegt:

  Hoi Leonie, er staan al hele epistels in je comments, maar je doet het super! Je blogs vind ik erg tof en ik zou het jammer vinden als ze verdwijnen! Anywho neem je tijd, desnoods januari (depressieve kutmaand) erbij en met frisse energie er weer tegenaan! Hup Leo Hup! Fijne chille feestdagen en een ontspannen nieuwjaar!????????

 • Hoi Leonie, hier nog een trouwe lezer, ookal reageer ik nooit. Bedankt voor je eerlijke stuk. Ik denk dat alsmaar door willen gaan een zeer bekend probleem is voor velen…. In ieder geval wel voor mij. Best een eye opener voor mij dus.
  Goed dat je nu voor jezelf kiest. Doe vooral rustig aan nu, neem je tijd en geniet!

 • Florian zegt:

  Hi Leo,

  Niet iedereen in die zaal was student ;). Ik volg je al sinds ik student was, maar dat is natuurlijk niet meer van toepassing. Heb enorme bewondering voor het enthousiasme wat je altijd weet op te brengen voor vanalles en nogwat. Ook heel herkenbaar dat het moeilijk is om te focussen op één ding. Pak je rust en ben benieuwd waar je allemaal nog meer mee op de proppen komt.

 • Hoi Leonie, ik volg je sinds je eerste boek uit is en vind het altijd leuk om je dagboeken en vooral je reis verslagen en video’s te lezen/kijken! (reageer eigenlijk ook nooit op dingen..)
  Zelf heb ik dit in begin van het jaar ook gehad. Het hielp mij heel erg om boeken te gaan lezen, rondjes wandelen (ook als is het maar een kwartier) en echt de tijd voor je zelf te nemen en alleen maar te doen wat je zelf leuk vind. Uiteindelijk leer je heel veel van deze situatie en ga je je veel fijner voelen. Succes en ik blijf je volgen!:) Groetjes.

 • Hoi Leonie, Je verhaal is helaas erg herkenbaar en het enige wat ik wil zeggen is dat jij moet doen wat jij wil! Niet wat anderen willen. Net als dit dagboek elke week, vind jij dit nog leuk om te maken? Of doe je het voor anderen? Doe waar jij blij van word en wat jou energie geeft. Je verhaal is erg herkenbaar, zelf zit ik al 3 maanden thuis door overspannenheid / burnout. Pas goed op jezelf en denk na over de dingen die jou energie geven en wat energie vreet. Schrijf het op en doe nu alleen nog maar de dingen die je energie geven en probeer de enegievreters uit je leven de bannen of te verminderen. Heel goed dat je nu naar jezelf luistert! Ik volg je al enige tijd en je doet het allemaal echt heel erg leuk! Maar je hebt het o zo druk. Bedenk ook dat: ook al is dit jou bedrijf, jij niet diegene hoeft te zijn die daar 24/7 voor aan het werk hoeft te zijn. Heel goed dat je iemand hebt aangenomen! Ik hoop dat je de komende weken ook echt rust kan nemen en voor jezelf kan kiezen. Sterkte en succes! Groetjes Rachel

 • Oooooh mensen wat bizar veel liever reacties!! Ik lees alles, maar het lukt me niet om overal op te reageren. Iets met rustig aan doen, haha ;-). Maar weet dat het enorm wordt gewaardeerd en dat het echt al best wel prima gaat weer hoor. Gewoon even keihard aan het chillen.

  LIEFDE!

 • Maureen zegt:

  Hee meid! Hier nog een trouwe volger!
  Heel erg goed dat je rust neemt, dat is echt het enige wat helpt. Heb zelf op mijn 17e ook zo’n mental breakdown gehad, mijn opa was overleden en iedereen zei ‘ja het leven gaat gewoon door’, dus dat was wat ik deed. Gewoon door rennen, doen wat iedereen (en jijzelf) van je verwacht en alles goed willen doen. Druk met school, werk, andere verplichtingen etc. etc. en toen ineens was het klaar. Dikke paniekaanval, hyperventileren, ben zelfs ‘platgespoten’ door de ambulance arts. Het was zó erg. Vanaf dat moment heb ik ook besloten om alleen nog maar dingen te doen die ik heel erg leuk vind, en de dingen die écht moeten gebeuren. Verder ga ik altijd als ik thuis kom eerst een half uurtje op de bank liggen, in plaats van gelijk door te rennen daar de supermarkt, werk, de paarden of weet ik het wat allemaal. Soms moet je echt even je rust pakken, anders raak je jezelf kwijt en wordt je een persoon die je helemaal niet wil zijn en daar krijg je dan ook weer stress van. Fijn dat je een lieve vriend hebt die het begrijpt en dat je nu iemand hebt die je kan helpen met je blog (succes Elske!!). Doe het rustig aan, neem lekker de tijd tot oud&nieuw en als het nodig is daarna ook nog. Pak het langzaam allemaal weer op. Het is ook waar dat je beter nu wat rustiger aan kan doen dan dat je doorwerkt tot je er echt bij neer valt en helemaal niets meer kan. Heel veel succes en sterkte en geniet van deze tijd van het jaar! 🙂 Liefs!

 • Ik vind je dagboeken echt superleuk om te lezen! Maar heel begrijpelijk dat je even rustig aan doet, een hele sterke beslissing want ik weet zelf ook hoe moeilijk het is! Ik kijk uit naar je dagboeken in het nieuwe jaar 😀

 • Hoi,

  Ik reageer nooit maar ik wil even kwijt dat ik je wekelijkse dagboeken echt top vind en je bewonder voor wat je allemaal kan en doet op zo’n korte tijd!
  Neem maar lekker de rust die je nodig hebt zodat je weer kan genieten van je werk.
  Fijne feestdagen gewenst!

 • chantal zegt:

  Ik vind je dagboeken altijd erg leuk om te lezen, heerlijk om in het leven van een ander te snuffelen en de persoonlijkheid achter de recepten te leren kennen. Maar ik verbaas me iedere week weer hoeveel je in een week propt, ik denk vaak Meid, hoe doe je dat???? Vroeg of laat wordt het een keer teveel en dat is nu, dus rust lekker uit!

 • LEONIE!
  Deze dagboeken wekken ZO veel energie bij mij op. Jouw enthousiasme en positiviteit straalt zo door mijn telefoonschermpje heen hoor (oh wat een heerlijke clichè he).

  Echt, iemand zoals jij, alleen maar bewondering.

  Liefs

 • Hoi Leonie! Ik reageer echt nooit op dingen (zoals eigenlijk vele andere hierboven lees ik net haha), maar vind het echt super dapper dat je deze beslissing genomen hebt om even rust te nemen! Ik vind je de meest oprechte en positieve social media persoon (influencer, blogger? idk) en volg graag je blog en instagram. Hoop dat je er snel weer boven opkomt!

 • Hi Leonie, Ik reageer normaal ook niet echt, maar nu toch maar een keertje! Ik vind je dagboeken heerlijk om te lezen. Deels omdat het herkenbaar is (woon ook in Adam, sport ook bij Marnix, heb ook een chaotisch druk leven en hou ook van lekker uit eten gaan etc), maar deels ook omdat het heel anders is (De blog/kook wereld haha, ik werk fulltime in een politieke omgeving) en vooral omdat je zo heerlijk nuchter en leuk schrijft!! Geen nep gedoe, love it.

  Kan me wel voorstellen dat het je veel tijd kost. Een optie is mss het wat korter te doen, zoals bv de week overzichten van Jennie (Jenniefromteblog), maar dan wel met je eigen dosis humor etc natuurlijk 😉

  Relax vooral deze weken even, doe alleen de hoognodige (of de hele leuke!) werk dingen, en kom 2018 weer fris terug!! Elske gaat daar vast een grote hulp bij zijn.

  Groetjes Lotte

 • Janneke zegt:

  Ook ik reageer 9 van de 10 keer niet, maar lees je blog altijd met heel veel plezier! Goed dat je tijd voor jezelf neemt, ik vind je weekoverzicht altijd ontzettend leuk om te lezen, maar als dat te kosten gaat voor jou voor de rest, dan moet je zelf even beslissen wat voor jou het beste is! Je doet alles echt heel leuk en wat rust is echt niet gek! Geniet van de feestdagen! Liefs

 • Lisette zegt:

  Ctrl kopieer al het onderstaande :). Ik lees altijd alles, ook de recepten die mislukken en ook diegene die me eigenlijk niet lekker lijken. Maar je schrijft echt leuk! Je tostiboek valt vanmiddag in de bus, ben heel benieuwd.

  Rustig aan, onze generatie zit midden in burn-outs, en dat lijkt me geen pretje. Neem de tijd voor jezelf die je nodig hebt. Vind het altijd wel heel leuk om mee te genieten van jouw fantastische leven, dus die weekoverzichten mogen wat mij betreft blijven komen. Misschien kan je het ook in een iets andere vorm gieten, bijvoorbeeld alleen foto’s met een kleine caption ofzo? Dan kost het misschien iets minder tijd en moeite.. Maar die verhalen blijven leuk.
  Pas goed op jezelf!

 • Lieve leonie,

  Ik vind het fantastisch om elke week je dagboek te lezen. Heerlijk even lekker lezen wat je hebt gedaan de afgelopen week. Gewoon gezellig, het hoort erbij. Ik wens je veel sterkte en succes! Doe rustig aan!

 • Jacqueline zegt:

  Ook hier een stille volger….je schrijft zo leuk!!!! Niet stoppen met je dagboeken hoor….
  Sterkte met “opladen” en rustig aan dus….. je bent een kanjer (dat maak ik op uit je dagboeken hey ;-))

 • Ik volg je al onwijs lang en vind je zo inspirerend! Maar zorg goed voor jezelf, als een dagboek je te veel tijd/energie kost; lekker laten! Mensen volgen je (ik in ieder geval) toch wel. Heel veel sterkte en neem de tijd!

 • Beatrijs zegt:

  Hoi Leonie! Volger nummer zoveel die eigenlijk nooit wat zegt en die altijd geniet van de wekelijkse dagboeken (weekboeken?), maar ik wou even zeggen dat ik het zo waanzinnig knap vindt dat je nu gewoon even tijd voor jezelf neemt! Zoals al meerdere mensen gezegd hebben, ik vroeg me laatst ook al af hoe je het in vredesnaam allemaal doet, en dan ook nog eens alles op een bruisende, energieke manier! Op je blog en op Instagram heb je nooit het gevoel dat je gewoon geen zin hebt om te werken (behalve bij de administratie dan, haha). Die Leonie willen we volgens mij allemaal blijven zien, dus daarom is het extra belangrijk dat je nu gewoon helemaal niks, of als je dan écht moet, het broodnodige doet. Dus voetjes omhoog, Netflix aan en genieten van zo’n topvent om je heen. Hele fijne feestdagen Leonie en tot volgend jaar!

 • Kirsten zegt:

  Joehoeee! Hier nog een trouwe (altijd erg stille) volger van jouw blogs. Ik vind het altijd heerlijk om jouw blogs te lezen omdat je zo gewoon en nuchter blijft en fantastisch kan schrijven. Ik overleef het alleen ook wel als je dit minder frequent doet 🙂 het is nu vooral belangrijk dat je aan jezelf denkt! Niet alles hoeft. Je kan niet alles ballen omhoog houden en moet keuzes maken welke dingen je echt belangrijk vind en waar je het meest energie van krijgt! Blijf dicht bij jezelf ! ik vind het super knap dat je dit met ons deelt. Veel sterkte aankomende tijd en hopelijk heb je snel weer je energie terug! Liefs

 • Normaal reageer ook ik niet of nauwelijks maar nu wel 🙂
  Jij bent zo leuk om te volgen omdat je echt bent, je kwaaltjes en kwabjes laat zien en ook vertelt wanneer het niet goed gaat. Ik geniet van je verhalen en zou ze graag verder lezen als jij er weer klaar voor bent om het allemaal bij te gaan houden 🙂
  Geniet van je rust!!

 • Hi Leonie! Ik vind het altijd vet leuk om je dagboekjes te lezen. Ik vind je positiviteit en nuchterheid echt heerlijk! Heel herkenbaar trouwens dat je alles wil doen maar dat op een gegeven moment zelfs alle leuke dingen gewoon even te veel worden. Geniet even van je rust en de feestdagen. Liefs!

 • Joehoe, hier nog een dagboek-fan. Lees dit elke week met veel plezier, maar zoals anderen al zeggen; wij overleven ook wel zonder of met een lagere frequentie (eens per maand bijv). Sterkte, geniet (en soms ook niet; it’s okay to not be okay) en alvast fijne feestdagen!

 • Oh Leonie, als je tijd voor jezelf nodig hebt moet je die nemen. Jij (en wij, haha) hebt er inderdaad niets aan als je straks helemaal niets meer kunt. Ik vind het fantastisch van je dat je dit allemaal wil delen en ook durft te delen. Ja, jouw dagboek is heerlijk om te lezen maar als het (even) niet meer gaat is dat meer dan prima. Het gaat hier om jou, niet om iemand anders. Dus; neem rust en geniet weer op nieuw. Maar neem vooral je tijd. <3

 • Hoi Leonie! Wat tof, samenwerking met Metro erbij. Een tijd terug heb ik je voor hun studentenbijlage geïnterviewd (als schoolopdracht. Dit is toen niet geplaatst in de krant waar ik super van baalde maar het artikel was ook niet zo leuk geworden als ik had gewild. Ik zat toen zelf in een tamelijke melt down (gebroken hart enzo) waardoor alles die periode

  • -per ongeluk al op verzenden gedrukt- Maar wat ik wou zeggen, die periode heb ik de dingen niet zo goed kunnen doen als ik wilde. Goed genoeg want inmiddels afgestudeerd maar zelf wil je toch beter en meer. Ik vind het erg knap van je dat je die wil even naast je neer kunt leggen en je op jezelf te richten. Persoonlijk vind ik je dagboek erg leuk om te lezen, zie je in terug dat je lekker gewoon bent gebleven ondanks je succes. Sta eens stil en kijk wat je al bereikt hebt! Succes!

 • Reageer normaal niet.. maar ontzettend goed van je om even alles op pauze te zetten, is soms nou eenmaal even nodig om sterker verder te kunnen!! Deze trouwe lezer gaat in ieder geval nergens heen

 • Ik reageer normaal gesproken nooit zo snel op iets, maar wil je nu toch even een hart onder de riem steken. Ik vind het echt super goed dat je dit deelt! Het is heel herkenbaar allemaal! Je gaat maar door en door zonder jezelf genoeg rust te gunnen. En die heb je natuurlijk wel nodig om al die toffe dingen te doen die je nu doet! Zoals velen voor mij al hebben gezegd: we blijven jou toch wel volgen, ook al doe je even een stapje terug. We zien altijd een super positieve Leo en die positiviteit gaat jou er doorheen helpen 🙂 maar neem je tijd, dat is het belangrijkste. Doe wat goed is voor jou en wat jij nodig hebt op dat moment.
  Liefs

 • Caroline zegt:

  Hey Leonie! Ik had je laatst ook al een berichtje via Insta gestuurd over dat ik het zo tof vond dat je een tijd terug had besloten om meer te gaan reizen 🙂 Misschien is het nu opnieuw tijd om even te evalueren wat je het leukst vindt om te doen en waar je dus je focus op wil leggen? Toen had je ook opeens een inzicht dat je dat meer kon gaan doen en dat is je ook zeer goed gelukt! Het kan daardoor betekenen dat je afscheid moet nemen van iets wat je ook heel leuk vindt (en wat wij als fans misschien ook heel erg leuk vinden) maar wat net niet meer leuk genoeg is! Dat kan zelfs iets zijn waarvan je ergens nog een plicht voelt om dat nog te doen omdat dat altijd zo is geweest maar wat niet meer past. Je bent vanaf het begin ook al zoveel gegroeid! (Hier spreekt iemand die je ook al vanaf het begin volgt)Het is lastig om zoiets te beslissen en dat moet je vooral vanuit je hart doen. Mijn ervaring is dat als je iets meer rust hebt (niet meer zoveel MOET) dat je dan vanzelf weer weet wat je wil 🙂 Dus voor nu zeg ik, cancel lekker even zoveel mogelijk, ga lekker koken en we zien je vanzelf weer terug in het nieuwe jaar! Fijne feestdagen 🙂

 • Leo!
  Je dagboeken zijn zo heerlijk en fantastisch maar neem je tijd schat. Rustig aan, chillen met die billen, wij overleven (met tegenzin) ook wel zonder jouw heerlijke verhalen en belevenissen.

 • Eveline zegt:

  Hoi Leonie! Ja, nog een dagboek fan, ik lees ze altijd super graag en hou van hoe positief je in het leven staat en alles lekker recht voor z’n raap zegt! Maar.. ookal reageren er nog een milioen mensen die ook vinden dat je dit lekker moet blijven doen, uiteindelijk moet je voor jezelf kiezen en ik weet zeker dat we allemaal liever een happy, gezonde, relaxte Leo hebben (evt. zonder -wekelijks- dagboek) dan een overspande, gefrustreerde, sippe Leo met dagboek!! Lekker uitrusten, genieten van de feestdagen en doen waar jij je goed bij voelt! x

 • Yoehoe! Als volger-vanaf-dag-1 wordt het toch eens tijd om te reageren! Super herkenbaar gevoel wat je hier omschrijft! Even eens goed uithuilen bij je vriend en lekker relativeren werkt goed, maar doe ook vooral de komende tijd lekker rustig aan 😉 we moeten al zoveel en het zou zonde zijn als deze blog/je leven als “je werk” gaat voelen! Fijn dat je versterking hebt en ik hoop dat je snel je balans kan vinden. Geniet van de feestdagen! Veel liefs gewenst! x

 • You go girl! Ik heb afgelopen zomer voor het eerst jouw boek in handen gehad en was er meteen super enthousiast over. Helemaal geweldig! Heb er al een aantal recepten uit gemaakt en het is elke keer top. Ik ben dan ook erg benieuwd naar je nieuwste boek. Ga vooral zo door! Ik vind je een topper! Blijf goed voor jezelf zorgen en doe rustig aan. De rest komt allemaal wel 😉 Beterschap!

 • Super leuk om je dagboeken te lezen! En ook dingen over melt downs: wat je menselijk maakt is juist het mooist (en herkenbaar) om te lezen! Over je dagboek: misschien dat je er ook van kunt maken “highlights van de afgelopen week” en dan niet meer álles hoeft te noemen en te fotograferen (scheelt drukte in je hoofd), maar hebben je volgers nog steeds een beeld bij je leven! Wellicht een idee?
  Doe lekker rustig aan en geniet van je vakantie!

 • Je dagboeken vind ik altijd enorm leuk om te lezen, ga zo door! Rustig aan doen, geniet van de komende weken en omring je met alle mensen die je lief zijn!

 • Joehoe, ook hier een trouwe lezer! Ik vind de persoonlijke blogs het allerleukste van je website! En kijk elke maandag al uit naar je dagboek???????? Wat mij betreft mag het in deze vorm blijven hoor! Heel erg leuk! Maar nu lekker chillen jij, dat heb je wel verdiend. xxx

 • Hi Leonie!
  Ik vind je dagboeken het leukst om te lezen, maar als je 1x in de 2 weken een update plaatst van waar je mee bezig bent vind ik ook leuk! Doe vooral waar jij je goed bij voelt! Doe rustig aan, geniet van de feestdagen en blijf vooral genieten van wat je doet!

 • Ik volg je al een tijdje, ook op instagram met je stories, en vroeg me al langere tijd af waar je je energie vandaan haalt. Ik doe volgens mij nog geen kwart van wat jij doet, maar weet als zzp’er hoe het is als het werk nooit echt af is. Dat je op zaterdagavond denkt: als ik dit nu doe, hoeft het maandag niet meer en kan ik deze week rustiger aandoen. Maar daar komt dan niks van terecht, want dan krijg ik weer een leuk (en goed betaald) project aangeboden dat me een paar avonden bezighoudt. En dan denk ik: na een weekendje weg, ben ik weer opgeladen. Maar om een weekendje weg te kunnen, moet er al zoveel gebeuren…
  In het kort: ik had vandaag een pyjamadag.
  “Gelukkig” heb ik niet zo’n bruisend sociaal leven haha.
  Veel beterschap en neem de tijd!

 • Lieve Leo,

  Ik had nooit verwacht dat ik zou reageren onder een blogpost, maar nu maak ik absoluut een uitzondering. Ik lees je blogs al vanaf the very first moment, en vind het nog steeds echt heel erg top. Ik vind je manier van schrijven geweldig, helemaal in je wekelijkse dagboeken. Kookboek 1 en 2 heb ik al versleten, uit de derde heb ik al heel wat tosti’s gebakken. Ga alsjeblieft door met wat je doet, maar zorg dat het leuk blijft voor jezelf. Neem je rust, geniet van alle lieve mensen om je heen en ik hoop dat je je in het nieuwe jaar weer helemaal 100% voelt!

  Liefs,
  Fleur

 • Leonie B. zegt:

  Hoi Leo! (mag dat zo ondanks ik je niet ken?)
  Ik ben vét fan van je dagboeken (en je recepten natuurlijk, duhû) en hoop dat zodra je weer je rust en balans weer hebt teruggevonden je hier volgend jaar weer mee door gaat! Heerlijk leesvoer voor aan ‘t begin van de week. Succes met de verkoop van je toffe tosti’s boek en alvast happy holidays!
  Groetjes, Leonie (stiekem ben ik daarom een beetje extra fan omdat we de zelfde naam hebben haha)

 • Marieke zegt:

  Hi Leonie! Ik lees altijd met heel veel plezier je artikelen (van dagboekjes tot recepten) en volg je op Instagram, because I love your stories over there <3! Maar als ik één ding heb geleerd is dat je ZELF moet genieten van waar je mee bezig bent, je moet het niet (alleen) voor je volgers (ons dus) doen! Want je werkt om te leven, niet andersom 🙂 Plan lekker zoveel mogelijk chillmomenten in en ga met frisse energie het nieuwe jaar in straks!

 • Hoi Leonie,

  Ik had nooit gedacht dat ik ooit een reactie zou plaatsen onder een vlog/blog/watdanook, maar wilde toch even zeggen dat ik de manier waarop je schrijf geweldig vind! Eerlijk, oprecht en grappig. Je bent vast een geweldig mens om in je nabije omgeving te hebben. Ik hoop dat je wel wat meer gaat genieten van wat je allemaal bereikt en je rust pakt. Fijne kerst!

 • Evelien zegt:

  Lieve Leo,

  Ik wordt iedere week weer zo blij van jouw week en grote lach op iedere foto. Je doet het top en ik haal persoonlijk zoveel motivatie uit jouw fijne energie! Ook ben ik groot fan van je heerlijke receptjes dus als het aan mij ligt mag je nog honderd jaar dit blijven doen.

  Knuffel, Evelien

 • Super knap dat je dit ook gewoon allemaal deelt! Ik lees je dagboeken elke week en moet zelfs bekennen dat ik de laatste tijd bijna alleen daarvoor op je site kom ???? Ligt niet aan de artikelen (wel aan mijn gebrek aan tijd om nieuwe recepten te proberen), maar voor je dagboeken blijf ik toch komen! Rustig aan en ik hoop dat je je binnenkort beter voelt!

 • Hi Leonie, goed om te lezen dat je mens bent & mens mag zijn!!! Pas op jezelf. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Want om ons te laten genieten van al het tofs/gaafs/lekkers/spannends dat je maakt/meemaakt is het van belang dat je dit zelf net zo tof/gaaf/lekker/spannend vind! Relax, take your time. Alles komt uiteindelijk goed (ook als je een afspraak cancelled of geen blog/vlog maakt)! Liefs

 • Jouw dagboek is mijn hoogtepunt van de maandag (avond). Dit dagboek vond ik erg speciaal, wat een topvrouw ben je dat je ook deze kant van het succesvolle leven laat zien! Ga zo door en wees onwijs trots op jezelf voor wat je allemaal al hebt bereikt!

 • Marieke zegt:

  Oh Leonie, ik voel je. Ik doe niet half zoveel als jij in een week maar iedereen om mij heen brult altijd hoe ik het toch doe! Het antwoord is niet. Ik haal heel veel energie uit dingen, wat dan ook, doen met vrienden. Maaaaaar! Eens per week ben ik alleen voor gesprekjes op Whatsapp bereikbaar en lig ik in bed met Netflix. Heel goed dat je nu even lekker tijd voor jezelf neemt, heel gezond. Ik lees overigens graag je dagboeken want ik ben een van nature nieuwsgierig persoon. Ik hou ook een dagboek bij, om mijn eigen gedachten te ordenen, maar als het je tegen gaat staan, gewoon niet doen. Of een stukje summierder. Veel plezier en rust de komende tijd!

 • Hey Leonie,
  Ik volg je blog al jaren met veel plezier en je dagboek is een van mijn favoriete items geworden. Geniet lekker van je pauze, je hebt het ontzettend verdiend na al dat harde werk. Je hebt al zo veel bereikt, soms is het inderdaad ook goed om daar eens goed bij stil te staan.

  Zorg goed voor jezelf. X

 • Lieve Leonie,
  Jouw dagboeken zoals ze nu zijn, zijn hartstikke leuk! Hoe je schrijft, wat je (nu misschien iets minder) doet, je enthousiasme, I love it! Je schrijft zulke herkenbare dingen, en wat je schrijft over je mental breakdown is ook heel herkenbaar. Neem je rust en tijd en geniet van je succes, dat heb je verdiend! Hele fijne kerst alvast, het wordt ongetwijfeld weer een topnieuwjaar 🙂

 • Hoi Leonie,
  Best begrijpelijk dat het je allemaal even teveel werd met zo’n overvolle agenda. Ook heel herkenbaar dat alles leuk moet zijn en dat je alles moet, denk dat meer mensen in onze maatschappij daar last van hebben! Probeer momenten van rust in te plannen, een aantal dagdelen per week of in ieder geval een moment op de dag. Belangrijkste is dat je het zelf leuk vindt.. zoals je vriendin al zei, het is niet de bedoeling dat je straks helemaal niets meer kunt! Doe rustig aan en geniet van de decembermaand.
  Liefs, Nina

 • Lieve Leonie,
  Heel af en toe reageer ik (lang niet genoeg, sorry) en ik volg je al een lange tijd. Ik heb mij altijd verbaasd over hoeveel jij doet in een week. ZOVEEL! En dat kan heel leuk zijn, maar af en toe is het gewoon te veel. En dat is nu. Helemaal niet erg. Alleen maar goed dat je nu op de rem trapt en een mogelijke burn-out probeert te voorkomen. Ik hoop dat je de komende weken bij kunt komen en van al je leuke dingen van dit jaar’ kunt genieten. Halloooo, de liefde/een boek/toffe samenwerkingen en weet ik veel wat nog meer, in EEN jaar.
  En ik hoop dat je helemaal ‘zen’ terugkomt in het nieuwe jaar. Je kunt ook kijken of je maandoverzichten kunt gaan maken zodat je iets minder moet? X

 • Karlijn zegt:

  Hi lieve Leonie,
  Allereerst wil ik even beginnen met een hele diepe digitale buiging. Ik denk dat ik precies weet hoe je je voelt, ookal bevindt ik me totaal niet in een wereldje zoals jij. Er is niks zo vermoeiend als het continu rondlopen met een lijstje in je achterhoofd van dingen die nog moeten, naar bed gaan met een rijtje dingen die je allemaal niet voor elkaar gekregen hebt en vervolgens opstaan met een berg aan zaken die je graag voor die avond zou afronden. Ik wil je graag even op het hart drukken dat je de juiste keuze hebtgemaakt. Een tijd terug had ik hetzelfde gevoel, bij mijn studie weliswaar, maar toch. Door alles wat ik voor school moest doen, maar ook vooral de ongeschreven verplichtingen daarbuiten, bleef ik steeds een beetje achter de feiten aanlopen; iets dat me langzaam opbrak. Het begon met vermoeidheid en duizeligheid als ik mn rust niet nam, maar werd na enige tijd ook van mijn stokje gaan of op willekeurige momenten spontaan misselijk worden en ontzettend emotioneel instabiel zijn. De huisarts stuurde me naar huis met vitaminetabletten en daarmee was het afgerond. Niet dus, ik kreeg last van mijn evenwicht en was niet in staat de opleiding af te maken. Nu, terugkijkend, denk ik dat zelfs mijn relatie er toendertijd onder geleden heeft. Stand gehouden wel, juist omdat ik zoveel liefde en steun kreeg van mijn vriend, en hij me oneindig kwam verwennen. Inmiddels doe ik een andere opleiding, en voel ik me honderd keer beter. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat je iets anders moet gaan doen, absoluut niet, maar ik hoop dat ik het recht heb om te zeggen dat vastklampen en doorlakken geen zin heeft, het haalt je uiteindelijk in. Meer dan genoeg over mij inmiddels, en ook een lap tekst die drie keer langer is geworden dan gepland, maar ik hoop dat je je realiseert dat je de juiste keuzs hebt gemaakt. Oh, en mocht je het nog niet tegen jezelf gezegd hebben: als ik jou was zou ik die vriend van je dus echt nooit meer laten gaan. Heel veel liefde, waardering en dikke duimpjes omhoog vanuit Limburg

 • Hi Leonie! Ik lees je dagboek altijd met veel plezier, en volg je ook super graag want ik vind het zo tof, en lekker wat je doet en maakt! Jij bent gewoon zoals je bent, en dat maakt het zo leuk om je te volgen. Een burn-out is echt niet tof kan ik je vertellen, dus het advies van je vriendin en Jan de man, is top! Neem die rust, dat hebben je lijf en hoofd nodig :). Back to basics is belangrijk om voor jezelf alles op een rijtje te krijgen en te houden. Keep up the good work, zowel privé als in werk! Groetjes Esther

 • Lieve Leo, ik lees je dagboek altijd met heel veel plezier. Juist omdat ik je zo lekker nuchter, puur en ontwapenend vind. Ik lees vaak je dagboek met veel herkenning, dus wat mij betreft mag ‘ie volgend jaar terugkomen. Voor nu: neem alle tijd en rust voor jezelf <3

 • Jij en jouw werk blijven geweldig, fantastisch, awesome en alles; ook als je eventjes een stapje terug neemt! Doen wat goed voor je is, zodat iedereen die jou volgt langer van je werk kan blijven genieten :)! Ik ga je helpen wanneer je dat nodig hebt #topteam.

  Ps. natuurlijk beantwoord ik met liefde die vragen 😉 kom maar op

 • Hoi Leonie,
  Ik kan me heeeeel erg goed voorstellen dat het een keer te veel is! Inderdaad zijn ook leuke afspraken wel afspraken en is tijd voor jezelf helemaal niet teveel gevraagd! Ik vind je dagboeken erg leuk om te lezen, maar misschien dat je dit kan doen via instagram of snapchat? Op die manier ben je er niet veel meer tijd aan kwijt, want hier post je sowieso al vaak op wat je doet! Rust vooral eerst even goed uit en geniet van de feestdagen 🙂

 • Hee Leonie,

  Ik denk dat je vooral moet doen waar je je goed bij voelt en zo’n sympathiek iemand als jij kan niet veel kwaad doen. Dus iedereen die jou volgt zou het onmiddellijk begrijpen, zeker als je zo super eerlijk bent zoals je nu hebt gedaan. Meer kun je niet doen toch? Even lekker chillen met die billen!

  Liefs Lieke

 • Doe even lekker rustig aan, je bent ook maar gewoon een mens! Goed dat je het ook deelt als het eventjes niet zo goed gaat. Ik vind je dagboeken super leuk om te lezen en je Instagram net zo geweldig om te volgen.

 • Hoi Leonie,
  ik post eigenlijk nooit een reactie op je blog maar ik lees alles altijd wel met veel plezier! De dagboeken vind ik heel erg leuk dus hoop dat je ermee verder gaat (maar neem vooral de rust die je nodig hebt!)

 • Hee lieve Leonie! Supertof dat je ook gewoon vertelt als het wat minder gaat. Heel menselijk en nu inderdaad even lekker uitrusten en van het leven genieten. Ik kijk uit naar je volgende dagboek als je je weer een stuk beter voelt!

 • Heyhoi Leonie!

  Wat goed dat je even je rust neemt! Probeer te genieten van deze gezellige tijd van het jaar! <3
  Ik vind je dagboek altijd super awesome! Heel leuk om een kijkje te krijgen in je week! Zo weten weten we wat voor super leuke chick achter dit bedrijf zit en wat je zoal doet in een week. Ik hoop dat je dagboek blijft!

  Liefs Lineke

 • Hoi Leonie,

  Ook ik volg je al een tijdje via instagram. Het rare was dat ik mij van de week serieus af vroeg hoe je dit allemaal volhoudt. Je doet zulke toffe dingen, maar zoooo druk en veel!
  Soms heb je even zo’n break down nodig om stil staan bij wat je wil en wat belangrijk is. Doe rustig aan en geniet vooral!
  Liefs Tessa

 • Marijke zegt:

  Hoi Leonie,
  Wat heftig allemaal, ik kan me zo goed voorstellen dat het nu eens allemaal teveel is, want Jezus wat een agenda heb jij altijd! Heel veel succes de komende tijd om je agenda clean te houden en blijf volgend jaar alsjeblieft je dagboek bijhouden want ik vind het altijd top!

  Groetjes!

 • Ik vind je dagboeken superleuk! Maar ik dacht de laatste tijd wel: Wow, jij hebt het druk! Dus goed dat je even tijd voor jezelf neemt en een kerstvakantie (of kerstjanuarivakantie) inlast. Succes met alles en pas goed op jezelf 🙂

 • Rosemarijn zegt:

  Ik vind je dagboeken super tof! Maar geniet vooral de laatste drie weken van december en leg jezelf niet meer druk op dan nodig. Heb je verdiend na dit jaar hard werken. Liefs!

 • Kristel zegt:

  Ik vind je dagboeken het leukst om te lezen maar ik zou het lekker rustig aan doen en genieten van de decembermaand!! Sterkte!

 • Jaaa ik lees ze ook altijd! Maar vooral rust nemen. Liever een beetje minder dan straks helemaal niks. Geniet van de liefde en familie in deze mooie decembermaand.

 • Doe lekker rustig aan en denk goed aan jezelf! Je weekoverzichten vind ik super om te lezen op deze manier, maar ben ook benieuwd hoe je het een nieuwe invulling wil geven.. Xx

 • Adrienne zegt:

  Hoi Leonie, wat een intense week zeg en ik kan me voorstellen dat alles je opbreekt. Goed advies van vriendin Layla! Heel dapper dat je dat nu ook hebt ingezet, vergt toch wat moed. Ik hoop dat je in t nieuwe jaar doorgaat want ik vind deze blogs heel leuk! Ik lees ze altijd maar reageer nooit.. hoop dat je je snel weer fijner in je vel voelt zitten! Je hebt in ieder geval lieve mensen om je heen om je op te vangen zoals Jan. Succes en toch een beetje beterschap!

 • Heehoi Leonie, wat goed dat de handrem er soms is he? Een lege agenda is je gegund, heeeel veel succes met alles en iedereen in je leven! Na 4 jaar studeren is m’n burgerleven gestart en ik volg je nog steeds met net zoveel liefde!

 • Heel goed dat je even rust neemt! & fijn dat je zo eerlijk bent, dat waarderen je volgers wel! Ik vind vooral je korte filmpjes leuk, daar zou ik wel meer van willen zien!

 • Lieve Leo,

  Ik lees je dagboek en al je recepten al vet lang. En als het te druk is dan moet je echt even pauze nemen!
  Blijft leuk om alles over je ambities en wat je daarvoor over hebt en mee mag maken te lezen. Maar als je even te veel mee maakt dan is het alleen maar goed om even rust te nemen!
  Hoop dat het snel beter gaat en we lezen snel weer iets!

  Liefs,
  Nele

 • Ik vroeg me al een beetje af wanneer je een mental breakdown zou krijgen. Ook van leuke dingen kan een mens gek worden. Veel succes en geniet (rustig…) Van de feestdagen!!!

 • Hoi Leonie,
  Jouw dagboek is voor mij vaste prik op maandag! Heb er bewondering voor dat je altijd zo open en eerlijk bent. Veel van wat je schrijft is voor mij herkenbaar, maar wordt door anderen (zeker door andere bloggers) zelden uitgesproken. Top dat jij dat wel doet!
  Geniet van je welverdiende rust de komende tijd! Ik hoop dat Elske je kan helpen die rust te houden, en ik hoop ook zeker je (of jullie!) dagboek volgend jaar terug te zien!
  Groetjes, Petra

 • Ik volg je al heel lang, en deze dagboeken vind ik ontzettend leuk om te lezen, maar nu vooral even niet doen. En rustig aan. Je doet het zo leuk allemaal, dus zorg ervoor dat er nog wat Leonie overblijft. Sterkte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *