Stamppot met andijvie, gorgonzola en appel

Door Elske – Goedemiddag leuke mensen! Dit is mijn eerste blog voor Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet en jullie zijn de gelukkige (hoop ik..) getuigen van mijn primeurtje.

Lang hoefde ik niet na te denken over wat mijn eerste recept voor jullie zou zijn, want hallo winter. Man, wat is het koud buiten. Daarom bedacht ik mij dat een verwarmend receptje wel op z’n plek zou zijn. Lekker, makkelijk en snel. Zoals het hoort in de vrieskou en je zo snel mogelijk op de bank met een dekentje kan #helponsdewinterdoor. Klaar om jezelf binnen 10 minuten op te warmen? Let’s go!

Dit heb je nodig voor 1 persoon: zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen, ofcourse) – halve rode paprika – halve groene appel – handje gesneden andijvie – stukje gorgonzola*

*De appie verkoopt superschattige kleine buitenlandse kaasjes voor 1 euro. Een andere soort blauwaderkaas werkt ook prima trouwens.

Goed om te weten is dat ik koos voor de aardappelpuree met crème fraîche smaak; lekker, maar misschien niet helemaal nodig om dit gerecht af te maken. De gorgonzola geeft al voldoende smaak 😉

Kook 400 ml water voor je zakje aardappelpuree. Ondertussen snijd je de appel en paprika in blokjes. Gooi het poeder van je puree in een kom en giet hier het gekookte water overheen. Roer goed door. Vervolgens voeg je de paprika, appel en andijvie toe en verkruimel je de gorgonzola er overheen. Nog even doorroeren en … klaar! Steek wat kaarsjes aan, duik onder je dekentje op de bank en geniet van je avond.

Ik vond dit dus een onwijs geslaagd maaltje! Het pittige (?) van de gorgonzola past heel goed bij de smaak van de andijvie en het friszure van de groene appel. Die paprika had niet perse gehoeven, maar die had ik nog over. En niet geheel onbelangrijk, supersnel klaar. Ik ga vaker stamppot maken van aardappelpuree uit zakje. Thanks voor de tip Leo!

Zo, de kop is er af! Wat vonden jullie van mijn eerste blog? En lijkt dit stamppotje met andijvie en gorgonzola je wat?  Laat het hieronder weten in de reacties!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

12 reacties op “Stamppot met andijvie, gorgonzola en appel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *