Leonie’s week 47: Voor het eerst m’n haren verven, avocadoroosjes knutselen en Sinterklaasweekend

Hey allemaal! Oh mijn hemel, wat een weken! Ik weet niet eens meer of ik m’n derde boek nou vorige week of die week daarvoor heb gelanceerd; ik weet alleen dat het bijzonder druk is en dat daarom mijn dagboek van de afgelopen week een klein beetje te laat is. Sorry! Maar ik vind het gezellig dat je er weer bent en dat je lekker meeleest met m’n avonturen van vorige week. Ik ga er zelf ook eens even goed voor zitten, want mijn hoofd is in drukke tijden vol met zaagsel, dus ik ben zelf ook razend benieuwd wat ik vorige week allemaal gedaan heb. Haha!

Laat ik voorop stellen dat het heel goed gaat en de drukte die ik beleef een positieve is (maar wel écht een drukke). Maar hey; ik ga je er nu uitgebreid meer over vertellen. Het was een week vol publiciteit, kappersbeurten, weekendjes weg en meer!

Maandag: werkdag
Maandagochtend bracht ik voor het eerst in twee jaar tijd weer eens een bezoekje aan de tandarts. Gaatje. Shit. Binnenkort boren, boeee. Daarna snelde ik naar huis om lekker aan het werk te gaan. Maandag was een werkdag.

lunch
Als je op vegamaandag toch zin hebt in een frikandel speciaal, moet je echt die vega bratwurst van de Vegetarische slager proberen <3

Dinsdag: twee events, Sinterklaasinkopen & eten bestellen
Mijn dinsdagochtend begon vroeg met een bezoekje aan The Avocado Show. Dit is een restaurant in de Amsterdamse Pijp en het draait er helemaal om –rara- avocado’s. We kregen er een workshop avocado-roos maken en mochten daarna alles van de kaart uitproberen. LEKKER. Deze plek is écht een aanrader om naartoe te gaan, alleen al voor de ge-wel-di-ge decafé cappuccino. Echt, nog nooit zo’n goede gehad in Amsterdam.

Overigens was het avocado-voedsel ook heerlijk. Vooral de pannenkoekjes vond ik goed. Machtig, maar goed.

o3
Gepocheerde eieren met avocado, een soort yoghurt met avocado ennnn pannenkoeken met avocado!

avo2

o
Ik maakte voor het eerst in mijn leven een avocadoroos en kan niet zeggen dat die mislukte.

Rond lunchtijd had ik nog een event in Amsterdam Noord om te netwerken met reisorganisaties uit Noord Italië. Ik bleef er echter maar heel even hangen, want ik had meer te doen vandaag.

In de 9 straatjes schrokte ik nog even snel een lunch naar binnen bij H-nogwat en daarna ging ik winkelen voor het zusje van Jan. Ik had Sanne getrokken met Sinterklaas en nu was het de uitdaging om voor €15 een paar leuke cadeautjes te kopen. En dus dook ik de 9 straatjes in.

34
Saai en niet echt lekker lunchen @ H24 ofzo?
IMG_4076
Hier kocht ik het cadeautje voor Sanne (en misschien ook twee paar toffe oorbellen voor mezelf). Leuk zaakje op de 9 straatjes! En lekker betaalbaar <3.

Uiteindelijk slaagde ik bij Primark, Suspenders en TOON (mijn favoriete cadeau-winkel in Amsterdam).

Dinsdagavond bestelde ik thuis lekker frietjes en gekke bitterballen bij Parck Amsterdam en dat was echt verrukkelijk. Heb er nu al weer zin in.

ap
Bitterballen van Parck Amsterdam. Ik had bierbitterballen (maar proefde daar niets geks aan) en nog iets anders, maar ik ben alweer vergeten wat ook al weer. Lekker veel indruk gemaakt dus. Nee echt, het was heerlijk! De truffelfrites met parmezaan trouwens ook <3.

Verder spendeerde ik m’n avond al werkend op de bank ☺. Oh; en ik schreef een Sinterklaasgedicht. Wat ik een behoorlijke uitdaging vond, als je bedenkt dat ik m’n schoonfamilie nog niet echt knettergoed ken.

moeilijk

Woensdag: voor het eerst ooit m’n haren verven en filmen met Lau
Woensdagochtend moest ik wederom vroeg uit de veren. Dit maal voor een kappersafspraak. Ik mocht gratis langskomen bij Salon B om me eens goed in de watten te leggen. Ik mocht alles uitkiezen wat ik wilde en zij gingen me daar bij helpen. Nu ben ik altijd echt een saaie troela als het om kappersbezoeken draait, want ik knip alleen een klein stukkie er af en that’s it. Maar nu greep ik de kans aan om eens helemaal los te gaan. Ik ging m’n haren laten verven.

Je moet weten: ik heb dit nog nooit eerder gedaan, mijn haar is me heilig, en ik vond het doodeng. Oké, misschien niet doodeng, maar wel Bijzonder Spannend. Gelukkig was mijn kapster – Ayleen – onwijs chill en begreep ze precies wat ik wilde: iets blonder, iets minder geel, GEEN Bleach look, wél een Beach-look. Nou, dit moest goedkomen.

Wel vond ik m’n kappersbezoek echt hilarisch; wereldvreemd als ik soms kan zijn heb ik gewoon geen idee hoe dit soort situaties werken; ik zat met een hoofd vol aluminiumfolie in te werken en moest écht nodig plassen. Maar neem je dan je hele cape-situatie mee naar de wc? EN WAAR IS DE WC? Waar is m’n kapper, zodat ik het kan vragen?! Gelukkig hielpen m’n vriendinnen me via whatsapp uit de brand. Je kunt gewoon naar de wc gaan. Mét cape.

kapper1
Groetjes uit de kappersstoel.
kapper3
Tussen de high-lights en de toner door werd ik gewassen. Geloof ik.

Uiteindelijk heb ik 4 uur bij de kapper gezeten; van high lights (geloof ik), tot toner, tot knippen. En toen was dit het eindresultaat:

kapper4
TADA! Jullie zien geen verschil, maar dat was ook wel de bedoeling, hahaha. #pussy
kapper5
Iets lichter. Iets minder geel. Een héél klein beetje roze.

En ik ben er echt gruwelijk blij mee. Het is zelfs een heel klein beetje grijs/roze in bepaald licht en dat is top. Ik liep woensdag met een soort real life Aden filter over m’n hoofd en vond het fantastisch. Salon B: bedankt! 😀 Oh en voor de mensen die nieuwsgierig zijn omdat ze dit ook willen met lang haar: dit grapje zou me normaal ongeveer €230 kosten… Hoppa!

Na m’n kappersbezoek ging ik filmen met Laura bij mij thuis. Ik maak voor YouTube een nieuwe serie over kookboeken en binnenkort komt de eerste video online. Yes yes!

KIDU4281
HOE COOL GLANST MIJN HAAR OP DEZE FOTO? (haha sorry)

Aan het einde van de middag belde ik nog gezellig even met Funx om op de radio te kletsen over Toffe Tosti’s. Leuk!

En ’s avonds zou ik eigenlijk nog naar het concert van Fink in Paradiso, maar daar stond m’n hoofd totaal niet naar. Via Ticketswap probeerde ik m’n kaartje nog te verkopen, maar ook dat lukte niet. Helaas, helaas!

De rest van de avond spendeerde ik wederom werkend vanaf de bank. Maar hey; ik had dan ook 4 uur bij de kapper gezeten vanochtend.

Donderdag: werk & datenight
Donderdag was overdag een drukke werkdag. Alweer! Waar ik dan zo druk mee ben? Al mijn contacten aanschrijven of ze iets over TOFFE TOSTI’S willen publiceren ennn samenwerkingen opzetten met bedrijven die het boek groot willen inkopen (bijvoorbeeld als kerstcadeau voor het personeel)(als je tips hebt: LAAT JE HOREN!). En dat lukt vrij aardig, wat betekent dat iedereen recepten moet ontvangen, tostietshirts, boeken via de post (= nieuwe enveloppen halen, pakketjes posten, etc). Veel werk! LEUK werk. Maar veel. En gewoon naast m’n normale werk (blogs schrijven, social media inplannen, reacties lezen, samenwerkingen opzetten, mails beantwoorden & advertorials schrijven)

Donderdagavond was het bijna tijd voor ontspanning. Aan het einde van de middag fietste ik naar le boyfriend en daar heb ik onder genot van een wijntje nog lekker even aan de keukentafel de laatste dingen voor mijn blog/boek gedaan. En daarna was het tijd voor date night. We gingen een hapje eten bij de Tolhuistuin (was geweldig) en daarna lekker naar de film in The Movies, een vet oude bioscoop in Amsterdam waar ik nog nooit was geweest.

tolhuis
Heerlijk gegeten bij de Tolhuistuin. Eigenlijk zou ik er wel over willen schrijven (#hotspot), maar het licht was slecht en ik was echt ff toe aan NIET WERKEN. Maar we aten zó lekker, dus ik wil het je wel aanraden. Dan maar zo. Vooral de steak tartare en de barbecue pork zijn gewellllldig.

En dit was ZO fijn. Jezus jongens, wat ben ik verliefd. Wat is het gezellig. WAT VIND IK HET LEUK.

Overigens gingen we naar de film BATTLE OF THE SEXES en vonden we ‘m allebei heel goed. Goed, ik heb misschien een klein stuk gemist omdat ik lag te tukken, maar volgens mij was het echt een topfilm. Loved it! En The Movies is GEWELDIG.

Vrijdag: koffiedate, werken & inpakken
Vrijdagochtend werkte ik weer vanuit Jan z’n huis. Om 11 uur had ik een koffiedate met Lianne (je weet wel, van Zeik niet zo) en dat was hoognodig. Man, wat hadden we veel bij te kletsen. Dat deden we bij TED’s; een brunch-bar in Amsterdam waar de service vrij beroerd is, maar het eten heel erg lekker.

es
Kijk: nieuwe collega 😀
ted
koffie.
d
Dit is zo geniaal lekker bij TED’s: croissant met een gebakken ei (zachte dooier) met Hollandaise saus en spinazie.

’s Middags ging ik weer aan het werk, maar ik kon er niet echt lekker in komen en deed minder dan ik wilde. Shit. En toen moest ik ook nog m’n tas inpakken voor een weekendje weg…

Om 6 uur pikte Jan me op bij mij thuis en sjeesden we in een huurauto naar Reeuwijk, waar we het weekend doorbrachten met Jan z’n gezin. We deden spelletjes, wandelden langs de Reeuwijkse plassen, gingen gourmetten, dronken genoeg wijn, deden een Sinterklaasspel en zondagmiddag gingen Jan en ik weer terug naar Amsterdam. Na een gezellig Sinterklaasweekend!

nt
Sinterklaasweekend! Iedereen kocht een cadeautje voor z’n getrokken lootje en daarna gingen we dobbelen met wat extra cadeau’s.
oi
Zaterdag was het vet mooi bij de Reeuwijkse plassen
lief
Ik ben op hem.
sintspel
Hier speelden we een spel waarbij je een cadeau moest uitpakken met ovenhandschoenen aan, hahha. Niet te doen.
ourget
#GOURMETTEN
moe
Dit weekend zag ik voor het eerst m’n nieuwe boek in de winkel! Dit is bij Bruna in Gouda! 😀

Zondagavond: BRIMSTONE <3
Zondag waren we lekker op tijd weer in Amsterdam en deed ik uitgebreid boodschappen om Jan en mij van een lekker (beetje gezond) avondmaal te voorzien. We hadden zoveel lekker zitten vreten dit weekend (wie verzint het ook om pannenkoeken te eten tijdens het gourmetten #veeltelekker), dat het even tijd was voor fatsoenlijk.

Samen kropen we op de bank en met de film BRIMSTONE gingen we ons de rest van de avond vermaken. Ademloos een film kijken, wat is dat toch fijn. Brimstone is zó goed. Ik zag ‘m voor de tweede keer en vond hem zowaar nog beter dan de eerste keer, toen ik al laaiend enthousiast was. Aanrader!

Inmiddels is het dinsdagavond en is het nog steeds niet rustig. Nog steeds ben ik druk met publiciteit voor boek #3. Zo heb ik vandaag een interview gegeven aan Funx en Bol.com, heb ik contact gehad met het magazine van Chantal Janzen én Kek mama en méér. Druk druk druk! Heb zin in vakantie. Erg he? Haha!

Wél rete tof: deze week verschenen er stukken over TOFFE TOSTI’S op: Culy.nl, Metronieuws.nl, AD.nl, Flaironline, Viva én in het Dagblad van het Noorden. Daar werk ik nu zo hard voor. NICE! 😀

En ook heel cool: op 6 december ben ik in Utrecht te gast bij Utrecht Collegetour. Zou het heel tof vinden om je daar te spreken! En als je een gesigneerd exemplaar wil van TOFFE TOSTI’S, dan kun je ‘m het best hier even bestellen en meenemen. Dan schrijf ik er met liefde wat voor je in! Zie ik je dan? <3

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Leonie’s week 47: Voor het eerst m’n haren verven, avocadoroosjes knutselen en Sinterklaasweekend

  • Lisette zegt:

    Oeh! Parck is echt mijn stamkroeg, je kan daar heerlijk zitten en speciaalbiertjes drinken. Maar de twinburgers zijn ook echt to die for (beste hamburgers van Amsterdam als je het mij vraagt). En buiten de kaart hebben ze vaak zoete aardappelfriet die ook meeega lekker zijn. Aanrader!

  • Nathalie zegt:

    Girl ik volg je al 3 jaar en ik vind het zo geweldig leuk om elke week weer te lezen over je keileuke leven. Ik krijg altijd weer nieuwe energie van je positieve en vrolijke instelling/fibe en vind het echt geweldig om te zien dat je doet wat het gelukkig maakt. Ik leer (naast al je awesome recepten) stiekem heel veel van je, doordat je gewoon doet waar je je goed bij voelt. Ik wilde je dat even laten weten xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *