Hotspot: Restaurant de Plantage in Amsterdam

Goedemiddag leuke mensen! Ik wil vandaag even een dikke aanrader met jullie delen. Al drie keer heb ik er geluncht en nog nooit heb ik er over geschreven… Restaurant De Plantage in Amsterdam. Eén van mijn favoriete plekken om luxe te lunchen en dat is precies was boyfriend en ik vorige week zondag hebben gedaan. En lékker dat het was. Mjam!

plant

Als je naar Restaurant de Plantage gaat moet je wel even reserveren; ja, ook voor lunch. Het is nogal een populaire plek bij, tja.. hoe zal ik ze noemen… Yuppen? Niet negatief bedoeld hoor! Maar dat is wel het soort publiek dat er komt. Verder niet echt studentikoos, maar voor na je studie wel een toffe plek ;-). Hoewel het trouwens ook helemaal niet duur is.

Ik kom er dolgraag en eigenlijk maar om één reden: de aubergine carpaccio. Hij is flinterdun, zacht gegaard, rete smaakvol, er zit iets knapperigs bij, de vijgen zijn er perfect bij gecombineerd, de kaas is lekker… kortom: dit is GEWELDIG. Echt heel erg lekker!

antage3

En ik heb er dus ook nog nooit iets anders gegeten dan de aubergine carpaccio, haha.

Jan bestelde een broodje met vlees en ander lekkers. Ook héérlijk! En als toetje gingen we voor churros (die had Jan nog nooit gehad) en een kaasplankje. Ook allebei verrukkelijk. En! Ik vond álle kazen op het kaasplankje lekker; dat gebeurt niet vaak.

plntage1

Qua sfeer zit je naast Artis, tussen de Yuppen, in een heel groot, open en chic ogend restaurant, maar wel ontzettend toegankelijk. Er komen ook veel jonge gezinnen. En de bediening is vet aardig.

antage2

plantage5

Oh, en de wijnen zijn verrukkelijk.

Kortom: ik vind De Plantage echt een te gekke plek voor lunch. En vast ook voor avondeten, maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Dikke tip ook nog: de omgeving rondom De Plantage is ook prachtig. Mocht je er dus een dagje Amsterdam van maken, dan is het ook echt een aanrader om hier even door de buurt te wandelen en te verdwalen in de prachtige straten van de Plantage Buurt. En dat dan afsluiten met een wijntje en aubergine carpaccio. Hoppaaa!

Enjoy!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Hotspot: Restaurant de Plantage in Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *