Leonie’s week 43: Een nieuwe site, veel deadlines, een concert, naar DeLaMar, op 3FM, een nieuwe hotspot en meer!

Goedemiddag! Live vanuit het lekkerste bed in Amsterdam, presenteer ik u mijn dagboek van de afgelopen week. Maandag lijkt alweer vier eeuwen geleden en dat is vreemd, want zoveel heb ik niet uitgevreten de afgelopen week. Of toch…? Ik pak m’n agenda erbij; neem jij even een kop koffie, dan gaan we samen eens even terugkijken op mijn afgelopen week. Met o.a. een concert (alweer? ja!), veel advertorials, een afspraak in Amersfoort, het eerste diner met m’n eetclub en meer!
Van maandag t/m donderdag werk ik voor Vrouwen.nl op kantoor. De rest van de tijd is blog-tijd of hét moment voor Sociale Dingen.

Maandag Mijn week begon in chaos: maandagavond had ik een deadline voor een advertorial en dat betekent: koken, góede foto’s maken, proeven en er een goed artikel over schrijven. Heel leuk om te doen, maar ik had een klein beetje tijdnood, omdat ik pas om 6 uur van m’n werk kwam en om 8 uur in DeLaMar moest zijn voor het concert van Novastar. Snel de keuken in dus!

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 19 Okt 2015 om 1:27 PDT

Na een kook-foto-proef-schrijfsessie fietste ik door het prachtige Amsterdam by night, weer eens opweg naar DeLaMar. Daar had ik sinds mijn ontslag in april dit jaar al geen voorstelling meer gezien, bizar! Hoog tijd dus. Ik ging met vriendinnetjes Vivianne en Jorien naar Novastar, die en bizar optreden gaf. Ik kende verrassend veel van zijn muziek en vond ‘m heel goed. Hij is alleen heel ADHD en dat past toch een beetje moeilijk bij z’n langzamere nummers.

Naderhand dronken we (natuurlijk) nog wijntjes in het Grand Café van DeLaMar en was ik eigenlijk te laat thuis. Maar hey: I’m alive!

Dinsdag Dinsdag had ik voor Vrouwen.nl een afspraak in Amsterdam Noord en dat vond ik echt heerlijk. Halverwege de dag ging ik weg van kantoor, om na een fietstocht van drie kwartier door een zonnig Amsterdam, op een toffe locatie aan te komen. Heel nice! Naderhand fietste ik ook weer héérlijk terug door het zonnige Amsterdam; man wat mooi!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 20 Okt 2015 om 8:22 PDT

Ook dinsdagavond moest ik een advertorial schrijven en dus weer: koken, uitgebreid fotograferen, proeven en een goede blogpost schrijven. Gelukkig had ik nu iets meer tijd, omdat ik verder niets op de planning had dinsdagavond.

‘s Avonds stond de postbode nog voor m’n deur, helemaal onverwacht, met een enorm pakket van de Body & Fitshop! Wauw: ik heb echt zoooo veel gekregen dat ik gewoon niet weet waar ik ermee naartoe moet. Iemand nog een protein bar nodig?!


Woensdag Op woensdag had ik me al een hele tijd verheugd; een tijdje geleden heb ik random een eetclub opgezet met allemaal mensen die ik ken via Twitter en die toevallig allemaal in Bos en Lommer wonen. Vanavond was het zo ver; ons eerste eetclub-diner. We (Eengarde (aka Wilbert), Ingelise (u kent haar inmiddels) en Anne (huisgenoot van Ingelise) gingen eten bij Laura (die ik ken van Jamie Magazine). Lau had de hele dag in de keuken gestaan en maakte ene fantastisch avondmaal voor ons klaar.

Een foto die is geplaatst door Laura de Grave (@lauradegrave) op 21 Okt 2015 om 8:25 PDT

We begonnen met zelfgemaakte dumplings met kip en gember (verrukkelijk!!), hadden als hoofdgerecht kokosrijst en zoete aardappelfrites met een geroosterde bloemkool uit de oven en kippetjes met heerlijke sticky marinade uit de oven. Als toetje maakte Laura ijs van bevroren bananen met blauwe bessen, gember en kokos. Jezus; wat heb ik lekker gegeten.

Wilbert ging vandaag over de wijnen en nam als aperitief een heerlijke cider mee, daarna een héle zoete rosé (is kennelijk goed bij Aziatisch eten) en toen een hele plakkerige rode wijn (je weet wel; dat ie echt zo op je tanden kleeft). Het waren allemaal natuurlijke wijnen, waardoor je de volgende dag geen kater zou moeten hebben…

We aten heerlijk, dronken veel en ik had écht een hele leuke avond. Deze eetclub is TOP! Dit gaan we heel snel weer doen :D.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 21 Okt 2015 om 1:53 PDT


Donderdag En toen was het opeens alweer donderdag en was de grote vraag: kater of niet? En nee hoor! Nergens last van. Ik was echt topfit. Terwijl we toch echt best wel wat gedronken hadden de avond ervoor.

Ik kwam m’n donderdag dus prima door en sloot mijn dag af met een bezoek aan een pr-bureau. Daarna moest ik snel door naar huis (via een andere afspraak) om 1. het weekend te vieren en 2. eindelijk eens even zelf te koken, want de hele week was er nog geen blogpost online verschenen (en dat vind ik dan vet jammer). Ik maakte een verrukkelijke maaltje met gehaktballetjes en satésaus (check ‘m hierrrr) en vierde met mezelf dat ik weekend had. Biertje erbij, Expeditie Robinson aan en gaan! Woehoe!

Vrijdag Vrijdagochtend had ik vroeg een afspraak bij de tandarts, waardoor ik niet kon zwemmen. De hele week heb ik niet gesport, aiiii… Overigens was dit de tweede afspraak bij de tandarts in twee weken, want ik zat in een soort panic-mode omdat er gaten in m’n tandvlees ontstonden (AAAAH), maar dit komt omdat – het is eindelijk zo ver – mijn verstandskiezen aan het doorkomen zijn! Dus, paniek om niks: ik ben kerngezond.

Na m’n tandartsafspraak moest ik snel naar huis om een tostivideo op te nemen én te editten, want om 2 uur ‘s middags had ik een afspraak in Amersfoort en ik moest nog reizen vanuit Amsterdam, dus: haast. De video stond er snel op en toen sjeesde ik naar Amersfoort.

Een video die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 23 Okt 2015 om 2:19 PDT

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 23 Okt 2015 om 3:47 PDT

Ondertussen was het prachtig weer en genoot ik van m’n treinritje. Ik kon er lekker werken en kwam aan in een zonnig Amersfoort waarvan ik het centrum nog nooit had gezien, dus één en al leukheid.

In Amersfoort had ik een afspraak bij het communicatiebureau Onstuimig die voor mij een nieuwe website gaan bouwen. Hè hè: eindelijk! Dit wil ik al heel lang (ik moet gewoon over op een .nl en kan dan ook wel even een klein redesign gebruiken) en nu gaat het eindelijk gebeuren. I’ll keep you posted!

Na de brainstormsessie in Amersfoort pakte ik weer de trein naar Amsterdam en ging ik meteen door naar DeLaMar.

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 23 Okt 2015 om 6:26 PDT

In DeLaMar was de afscheidsborrel van Marte, die een nieuwe baan heeft gevonden in Rotterdam! Jeeeej voor haar! We borrelden in een Disney-thema (awesome) en om een uur of 7 ging ik lekker naar huis. Ik had nog een soort van deadline boven m’n hoofd hangen (de video moest nog online én ik moest nog aan de slag voor Viva), dus vroeg naar huis.

Eenmaal thuis bestelde ik sushi, at het op en viel in slaap op de bank. Tot zo ver mijn productiviteit op vrijdagavond.

Zaterdag Zaterdag had ik dus genoeg te doen! Ik stond voor een zaterdag vrij vroeg op en ging koffie drinken met Lianne; een meisje dat me een tijdje geleden mailde omdat ze eens wilde kletsen over hoe bloggen nou in z’n werking gaat. En we hadden een mutual friend, dus koffie leek me een prima plan. En ondanks dat we elkaar niet kenden, hadden we het echt heel gezellig met elkaar! Zéker voor herhaling vatbaar!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 24 Okt 2015 om 3:09 PDT

Daarna had ik natuurlijk m’n vaste tosti-item op 3FM en om 2 uur ‘s middags had ik weer m’n volgende afspraak.

Wat wel echt rete a-relaxt was zaterdag, was dat ik de hele dag ongeveer 5-0 achterstond voor m’n gevoel. Ik drink altijd cafeïnevrije koffie omdat ik écht heel slecht tegen cafeïne kan en ik weet gewoon zeker dat het eerste kopje decaf cappuccino bij Zurich níet decaf was. Ik voelde het na een halfuur al; ik word zo a-relaxt van cafeïne en dat duurt dan ook eeuwen. Hartkloppingen, zweethandjes, heel onrustig zijn en het kost me héél veel energie. En dat duurt dan echt de hele dag. pas om een uur of 9 ‘s avonds had ik weer het gevoel dat ik normaal functioneerde. Zó irritant; ik bestel niet voor niets decaf. Grr!

Maar goed; ‘s middags had ik nog een andere afspraak met een jongen van een reclamebureau om te kletsen over mijn Facebook-strategie (want jaja; die heb ik) en daarna was ik vrij.

Zaterdag heb ik echt heel Amsterdam doorgefietst. Van café Zurich, naar podium Mozaik, naar de Soap Treatmentstore voor een cadeautje voor jarige Vera, naar de Jordaan voor de #hipstertournee, naar Crea om piano te spelen, naar huis om te eten, naar de Weber voor de verjaardagsborrel van Vera.

Dat ziet er dus ongeveer zo uit:

Maar mijn zaterdag was echt amazeballs! Ik heb zo lekker gedaan waar ik alleen maar zelf zin in had: heerlijk. ‘s Middags werkte ik bij een hummuscafé in de Jordaan aan een nieuwe Viva (en at er een heerlijk broodje met aubergine, roomkaas en sla: aanrader!).

En daarna fietste ik door naar Crea, waar ik wel eens een studio met piano huur, omdat ik het heerlijk vind om naast het iedere dag thuis pianospelen, ook af en toe achter een echte piano te zitten. Zo fijn!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 24 Okt 2015 om 10:19 PDT

Mijn zaterdag was top en sloot ik prima af met Moscow Mules (wodka met gingerbeer, munt en limoen) in de Weber. NICE!

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 24 Okt 2015 om 4:18 PDT


Zondag Zondag werd ik dan ook echt vreselijk goed wakker: ik had uitgeslapen, de klok was naar wintertijd en gaf me een uur winst vandaag en het was lekker weer. Wat wil een mens nog meer?

Vandaag ga ik aan de slag met wederom twee advertorials (je kunt ‘t er maar druk mee hebben) en vanavond komt er iemand helpen om al dat voedsel op te eten. Chill!

De komende week heb ik weer een deadline voor Viva, ga ik uit eten met de redactie van Vrouwen.nl, ga ik eten met vriendinnetjes die ik al veel te lang niet heb gezien, heb ik een interview, ga ik naar een verjaardag én ga ik met Claartje een nieuwe foodpornvideo opnemen. Druk, druk, druk. Maar: leuk, leuk, LEUK!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Eén reactie op “Leonie’s week 43: Een nieuwe site, veel deadlines, een concert, naar DeLaMar, op 3FM, een nieuwe hotspot en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *