Leonie’s week 31: op de boot tijdens Pride, mijn eerste Podcast & heel veel Zandvoort

Hello you! Het is woensdag en dus hoog tijd voor mijn wekelijkse dagboek. Ik praat je graag even bij over mijn afgelopen week, waarin ik lekker heb gewerkt, maar vooral veel heb ontspannen. Heerlijk! Ook beleefde ik vorige week mijn eerste podcast, at ik HEEL VIES op Zandvoort en beleefde ik mijn eerste Pride vanaf een boot in de botenparade! Oh, wat een week… Ik ga je er snel over bijpraten!

Maandag: Foodpost!
Op maandag was ik gewoon vanuit huis aan het werk. Mijn dag stond vandaag vooral in het teken van de blog FOODPOST, waarin ik je laat zien wat ik allemaal toegestuurd heb gekregen de afgelopen tijd. En soms is dat nogal veel en dan fotografeer ik alles, zoek ik de bijbehorende info er bij op en daar schrijf ik dan een blogpost van. Die kun je hierrr lezen!

thuiswerk
Thuiswerken!
febo
ff fotootje maken in m’n thuis-fotostudio met ijs en een shirt dat ik toegestuurd kreeg deze maand

Maandagavond kookte ik een heel ingewikkeld recept uit mijn nieuwe kookboek TLV van Jigal Krant en aten Jan en ik zoooo lekker. Het recept komt nog op mijn blog, maar het is me nog niet gelukt om er een mooie foto van te maken, dus ik moet het nog eens opnieuw maken voor een blogpost ;-).

tel aviv
Op tafel zie je allemaal zelfgemaakte hapjes: o.a. Israelische salade, mango chutney, gefrituurde aubergines, een groen pittig prutje en tahini

Dinsdag: kringloop & dry needling
Op dinsdag was ik wederom ‘s ochtends aan het werk en ‘s middags ging ik lekker ontspannen. Omdat de housewarming van Jan & mij eraan zit te komen (terwijl we al een halfjaar samenwonen haha), heb ik echt de kriebels om het huis nog meer af te maken. En dus ging ik ‘s middags even langs de kringloop voor een wereldkaart.

wijnrek
Ik kwam echter thuis met een wijnrek. 5 euro! Koopje <3

‘s Middags had ik weer eens een afspraak met Annemiek van Fysio.com. Ik had weer wat last van m’n nek en rug en m’n Personal Trainer is 2 weekjes op vakantie, dus leek het me een mooi moment om weer eens een Redcord training te doen bij Annemiek.

Redcord is een sport waarbij je in touwen hangt en daardoor je kleine spiergroepen traint. Heel lekker en effectief bij rugpijn.

En na het trainen heeft Annemiek nog ff een paar naalden in me geprikt (dry needling) op de plekken waar m’n rug echt goed vast zat. Heerlijk weer eens! Gevoelig, maar goed.

‘s Avonds was het nog steeds lekker weer en aten Jan en ik een hapje in het park. Vet leuk.

park
Kip kerrie in het park

Woensdag: Koffiedaten met Claartje & chillen op het strand
Woensdagochtend werkte ik vanuit huis en om half 12 had ik afgesproken met Claartje. We hadden elkaar alweer een tijdje niet gezien dus het was nodig om bij te kletsen. Op een lekker rustig terras in Amsterdam, vól in de zon. Heerlijk!

koffiedate

‘s Middags had ik nog een belafspraak staan om het project dat er voor NS aan zit te komen door te spreken en dat was binnen een halfuurtje gepiept. Toen vond ik het tijd voor nog meer ontspanning en stapte ik lekker in m’n eentje in de trein naar Zandvoort.

Ik lag op het strand en heb ‘s avonds bij strandtent Mango’s even een hapje gegeten. Nu moet ik zeggen dat ik me normaal prima vermaak in m’n eentje, maar vandaag even niet. Ik kon echt m’n draai niet vinden op het strand. De zon scheen maar half (ergens wel lekker, maar ook een beetje saai), ik had geen zin om te lezen, slapen lukte niet, ik wilde m’n mails wegwerken maar de wifi bij de strandtent deed het niet. Allemaal ellende :P. Nee niet waar, maar het was gewoon niet echt m’n moment ofzo, haha. Kan gebeuren!

strandd

Oh en als klap op de vuurpijl was het eten bij Mango’s ook echt ONTZETTEND slecht. Gatver, wat heb ik misselijk in de trein terug naar huis gezeten. Ooooh die FRIET: ZO VIES. En dan denk je; wat kun je mis doen aan friet? Nou, als je friet naar calamares smaakt, dan is het niet best. SMERIG!!

mangos
Ziet er leuk uit maar was echt vies

Tot zo ver het succes van mijn 3-uur durende bezoek aan het strand. Op huus an!

Donderdag: drie toffe afspraken & live in een podcast
Op donderdag was ik -in tegenstelling tot woensdag- juist helemaal on top of my game. Al vanaf ‘s ochtend vroeg was ik lekker aan het werk; ik bereidde een telefoonafspraak en twee presentaties voor.

Om 11 uur had ik m’n eerste telefonische afspraak, met de horecabaas van Lowlands: Hans. Dit was echt een súper leuk gesprek omdat we allebei gek zijn op eten en Hans echt onmogelijk enthousiast kan vertellen over al het eten dat hij op Lowlands heeft geregeld. Echt, dit was zo inspirerend en leuk! Je kunt het artikel dat eruit voort is gekomen (al mijn eettips voor Lowlands 2018) hier lezen. Ik ben er best wel trots op :D.

Daarna had ik een lunchdate met Lianne, die ik ook alweer een tijdje niet had gezien. We aten een hapje bij Bosco en dat was fijn!

bosco
Salade met truffelaardappeltjes en blauwe kaas bij Bosco

En daarna snelde ik weer naar huis voor nog twee telefonische afspraken. Eentje met de organisatie van de introweek in Utrecht en eentje met de organisatie van de introweek in Leiden. Tijdens beide intro’s ga ik namelijk een presentatie over studenteneten geven. Vet leuk!

En toen was het een uur of 5 en vertrok ik richting Amsterdam Oost voor een podcast! Cedric en Teun van Maker District (dat bedrijfje waarmee ik tegenwoordig mijn video’s maak) hebben namelijk een podcast genaamd “Maker Talks” waarbij ze praten met makers over dingen maken/ondernemen/doen. Super leuk! Ik was donderdagavond te gast en we hebben 2 uur lang gepraat over inspirerende mensen, body positivity, het boek van Jamie Li (waar nogal wat ophef over was vorige week) en meer!

makertals

Ik vond het echt superleuk om dit te doen met Cedric en Teun en het is echt inspirerend om met elkaar 2 uur lang echt een goed gesprek te voeren. Ik wil dit veel vaker gaan doen; het gaf me echt nieuwe energie en zin om nieuwe ideeën uit te werken! 😀

Vrijdag: beachday!
Vrijdag was wederom een ontspannen dagje. Ik had met een vriendin die ik in Brazilië heb leren kennen, afgesproken om naar het strand te gaan. Helemaal chill! We stapten om 3 uur in de trein naar Zandvoort en hebben daar nog echt uren op het strand liggen kletsen met elkaar. Zo gezellig!

strand
GT’s met Merel!

En ‘s avonds aten we een hapje bij Skyline en had ik echt een verrukkelijke curry (hoewel ik het eten daar normaal niet zo fantastisch vind). Oh en we dronken heerlijke drankjes. En Jan kwam ons nog vergezellen. Vet gezellig!

zv3
Vet lekker eten bij Skyline

We werden nog getrakteerd op een geweldige zonsondergang; eentje die zo mooi was, dat we er zelfs voor zijn teruggelopen toen we alweer onderweg waren naar het treinstation.

strand1
Gezelligheid <3
zandvoort
Hier is Merel onze Insta husband
zonsondergang
De zonsondergang was zo insane! Geen filter, woehoe!

Zaterdag: feesten op een boot tijdens Pride Amsterdam
Nou en zaterdag was echt mijn favoriete dag van de week. Vandaag werd de Pride in Amsterdam gevierd met de botenparade en ik was een lucky one die was uitgenodigd om mee te varen op een boot in de parade.

pride0
Onze outfits! Ik draag een regenboog glitterjurk van Roos & Eef (winkeltje in Ams), een roze buiktasje van Herschel en onder dit alles een roze bikini met snoepjesprint. Jan heeft een pyjama van mij aan die ik voor ‘m heb verknipt, mijn FEBO fannypack, mijn hotdogsokken en z’n eigen zwembroek en schoenen, hahaha. Helaas kreeg ik op de boot een andere outfit aan 🙁

Van te voren vond ik het best wel weer spannend, zoals altijd met nieuwe dingen. Ik twijfelde enorm of ik dit wel leuk zou vinden; omdat ik niet zo’n enorme partyanimal ben en toch zeker 4 uur op een boot zou staan te feesten. Maar goed: we moesten om 12 uur verzamelen, om half 2 zouden we op de boot de parade op gaan en om 4 uur zouden we weer klaar zijn. Dat is maar anderhalf uur echt dansen en dat moet deze oma toch gewoon ook kunnen.

Maar há, dat liep toch mooi even helemaal anders.

We verzamelden om 12 uur in het Hilton, waar we shirtjes kregen die we mochten verknippen tot iets tofs. Daarna liepen we richting de boot waar we om 1 uur waren en toen hebben we nog tot half 3 ongeveer in het water gelegen om te wachten tot we in de goede volgorde de parade op konden. Wij waren boot 51 van de 80, dus er lagen flink wat boten voor ons al. ;-).

Na een tijdje wachten ging het grote feest beginnen; de Dj begon te draaien, de heupjes gingen los. In het begin vond ik het nog heel onwennig, toen we nét de gracht op kwamen varen. Het is toch een beetje raar dat ik daar lekker sta te dansen op een boot en dat anderen daarnaar aan het kijken zijn vanaf de kant.

Maar naarmate we verder de grachten op gingen werd het steeds meer een feestje op en om de boot en dat was echt tof.

pride4

Uiteindelijk hebben we van half 3 tot 6 uur gevaren over de Prinsengracht en het was echt GEWELDIG. Ik heb ZO hard gedanst, ik heb zo veel mooie mensen in volledige vrijheid gezien, ik heb zo veel mooie outfits gezien, ik heb zo veel liefde gevoeld, ik heb zo veel gelachen, zo veel kramp in m’n kaken gehad van het lachen, zo lekker met Lau gedanst, zoveel bekende mensen gezien vanaf de boot en zo veel vrienden handkusjes gegeven vanaf de boot. Ik vond het echt één groot feest en was ‘s avonds helemaal kapot.

pride2

pride

Na het prachtige feestje keerden Lau en ik uiterst voldaan en compleet kapot lekker terug naar huis, waar ik nog ff een burger bestelde en toen meteen in slaap viel. Wat. Een. Dag.

pride3

Ook vind ik nog even belangrijk om wel te benadrukken dat dit natuurlijk niet alleen een mooi feestje was, maar dat het ook echt een mooie en belangrijke dag is. Ik heb nog even getwijfeld of ik als hetero (zonder uit-de-kast-kom-troubles) wel een plek moest hebben op een botenparade die meer bedoelt is voor mensen die normaal niet zichzelf kunnen zijn, terwijl ik altijd mezelf kon en kan zijn. Maar ik denk dat ik een kleurige bijdrage aan de dag heb geleverd en belangrijker nog; ik heb daadwerkelijk iets gegeven; in de vorm van een donatie aan een goed doel dat zich inzet voor de LHBT+ community. Op die manier probeer ik m’n steentje bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen lief mag hebben en zichzelf mag zijn.

Zondag: brakdag
Ja en zondag kwam er dus niets van Het Leven terecht. Chillen in bed, op de bank, met vet voedsel, in de tuin, in de zon. Gewoon dat. Lekker brak :D.

brak
De enige goede opmerking die we er vandaag uit weten te perssen is dat onze kattenmokken (die konden echt niet meer) volwassen zijn geworden; het zijn nu panters. (Mok is van H&M!)

Inmiddels is het alweer halverwege de volgende week en ik vertel je: ik heb deze week de perfecte balans tussen werk en ontspanning. Bovendien ben ik echt veel creatief bezig en ik merk dat ik daar ontzettend goed op ga. Gewoon écht ff dingen met m’n handen doen; klussen, knutselen. Heerlijk! Ik doe dit te weinig.

Maar goed; daarover lees je volgende week in m’n weekdagboek.

Ik hoop dat je dit weer tof vond om te lezen en ik spreek je volgende week!

Ps: Reacties op mijn weekdagboek vind ik altijd heel erg leuk; ik lees ze altijd (weet dat) ook al reageer ik niet altijd. Thanks daarvoor! <3.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

3 reacties op “Leonie’s week 31: op de boot tijdens Pride, mijn eerste Podcast & heel veel Zandvoort

  • Ik snap je gevoel bij het deelnemen aan de Pride. Wij hebben in Duitsland tijdens onze vakantie, vriend, zoontje en ik, meegelopen met een soort van feestelijke demonstratie voor LHBT-rechten. Ik vind het erg belangrijk om mijn steun te uiten, maar voelde me tegelijk ook een beetje gek als heterogezinnetje. Voelt een beetje alsof ik helemaal niet snap wat je doormaakt als LHBT. Overigens gaven de andere deelnemers ons absoluut niet dat gevoel. Ben toch erg blij dat we meegelopen zijn. Vind dit zo belangrijk! Ook om alvast mee te geven aan ons kindje. Lang verhaal kort: altijd goed om je steun te betuigen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *