Stamppot andijvie met shoarma en brie (vega variant)

Goedenavond goed volk! Het is vandaag maandag en dat betekent dat ik vegetarisch eet. Nu moet ik zeggen dat ik echt weinig inspiratie had voor avondeten vandaag, want ik lig al de hele dag een soort van ziek op bed. M’n eetlust is op zich prima, maar de energie om op te staan om te gaan koken is heel minimaal en dus maakte ik vandaag iets HEEL simpels klaar.

Of het lekker was, deze stamppot andijvie met vega shoarma en brie? Dat lees je zo!

Nodig voor één persoon: 1 zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen) – 250 gr andijvie – 1 bakje vegetarische shoarma* – paar stukjes brie

*ik koos voor de vegetarische shoarma van Jumbo eigen merk en vond die erg lekker, hoewel het niet naar shoarma smaakte en niet echt vlezig was, maar wel gewoon heel lekker van smaak is.

Breng een pan met water aan de kook en kook de andijvie hier 5 minuten in. Giet dit dan af.

Bak in de tussentijd de (nep)shoarma in een paar minuten op hoog vuur lekker knapperig.

Ondertussen maak je aardappelpuree van 350ml kokend water die je mengt met de inhoud van het zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen).

Roer de aardappelpuree door je afgegoten andijvie, serveer de shoarma erbij en serveer brie on top! Dit smelt er een beetje doorheen en dat geeft een interessante smaak…

Ik vond het lekker, maar ook een beetje gek. Jan maakt dus vaak z’n stamppot andijvie met shoarma en brie en ik was altijd al sceptisch en ben dat niet echt minder geworden. Maar ik vond het niet vies en heb echt goed zitten kanen vanavond. Moet ook toegeven dat dat waarschijnlijk kwam door de shitload aan appelmoes die ik door al m’n eten roerde, maar dat ter zijde.

Heb wel een soort van genoeg gegeten, dus op zich was het een geslaagde maaltijd.

Hoewel ik wel écht cravings naar een toetje heb. Of nog meer shoarma.

Goed teken; ik denk dat ik me weer wat beter ga voelen. YES!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Stamppot andijvie met shoarma en brie (vega variant)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *