Leonie’s week 30: Burgers bakken op SLAM FM, wijn drinken voor werk, ziek worden, Salad & the city en tosti’s maken met Jelmer de Boer

Goedenavond! Man oh man, wat heb ik een week achter de rug. Het was een week van uitersten: van ziek worden, een HEEL TOF item maken op de radio, tot dates die niet door gingen, een storm die mijn hele weekend omgooide en filmen met Jelmer de Boer. En meer! Ben je benieuwd wat ik deze week allemaal heb uitgespookt? Komt dat even goed uit: ik ga je in deze blog uitgebreid bijpraten.


Maandag

Op maandag was het de bedoeling dat ik weer ging landen op aarde. Ik zat skyhigh in de roze wolken door het toffe festival waar ik vorig weekend was, maar maandag was het gewoon weer tijd voor werk. Na een ietwat brakke werkdag, moest ik ‘s avonds echt even flink aan de slag met m’n blog: veel posts inhalen en beginnen met de recap van Welcome to the village. En eigenlijk administratie doen, maar dat stelde ik natuurlijk uit tot dinsdag. Lekker last-minute ;).

Dinsdag

Dinsdag sloot ik de werkdag af met collega Mariëlle met een wijntje die we moesten testen voor Vrouwen.nl. Helemaal geen straf.

En na een bezoekje aan de fysio had ik dan ‘s avonds een date met m’n administratie. Sinds vorige week vrijdag heb ik me aangesloten bij Kees de boekhouder (en dat is écht een goede stap, nooit meer zelf belastingaangifte doen, thank god!) en zij hadden me een deadline gegeven. Woensdag moest al m’n administratie ingevoerd zijn en dus moest ik dinsdagavond aan de bak. Ik stelde het uit tot het alllllllerrrrrlaatste moment (heb echt de hele avond kansloos YouTube-filmpjes gekeken) en begon dus om half 11 ‘s avonds aan mijn administratie. Om 12 uur lag ik in bed, chill! Er valt altijd een last van m’n schouders als dit gedaan is :).

Woensdag
Op woensdag had ik me vet verheugd. Ik wist dat ik dus dinsdag m’n administratie gedaan zou hebben en dat betekent dat ik woensdag even écht een avondje voor mezelf had, zonder allemaal deadlines en dingen die me nog boven m’n hoofd hingen. Suuuuper chill. Voor het eerst sinds tijden keek ik weer eens tv, speelde ik piano en chillde ik ‘m keihard de pan uit.

Ik bestelde als avondeten pizza. Omdat ik daar zin in had, geen zin had in boodschappen of om te koken én omdat het National Junk Food Day was. Tja, dan móet je wel, toch?

Een foto die is geplaatst door Leonie ter Veld (@lterveld) op 21 Jul 2015 om 11:39 PDT

Overigens had ik bedacht dat ik ook echt lekker wijn met mezelf zou gaan drinken vanavond, maar ik was woensdagochtend echt gruuuuwelijk verkouden wakker geworden en voelde me dus echt super gaar. Thee it is. Of koffie met honing. Ja, dat is heul lekker.


Donderdag
Donderdag was ik nog brakker dan woensdag. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik echt wel tegen ziek zijn aan zat. En dat was shit, want na mijn werkdag zou ik naar Hilversum afreizen voor een radio-item bij SLAM FM.

Ik probeerde het nog te verzetten want ik voelde me overdag écht gaar, maar dat lukte niet. Dus ik raapte mezelf bij elkaar, smeerde wat extra make-up op m’n hoofd (hallo 9 snapchat screenshots, why?!) en ging naar Hilversum. En eigenlijk ging dit echt top. Ik krijg gewoon zo veel energie van dingetjes op radio of tv doen. Hoe kut ik me ook voel, het is zó leuk om te doen! 😀 Ik ging hartaanvalhamburgers klaarmaken. En de video daarvan kun je HIER terugkijken!

Zelf at ik als avondeten een groentesoepje. Dat is toch wel het teken van dat ik me écht niet lekker voel: soep eten. Geldt dat voor jullie ook? Anyways; ik maakte een groentesoep van een zak soepgroentes, 2 blokjes kippenbouillon en een mie-nestje (als een soort vermicelli). Allejezus, wat was dat lekker. Preciés wat ik nodig had.

Vrijdag

Vrijdagochtend was dan echt een heerlijk momentje in deze week. Ik mocht van mezelf uitslapen, maar om 10 uur was ik wel echt klaarwakker. Gelukkig voelde ik me alweer iets beter, jeej!

Ik begon de dag met het publiceren van de SLAM FM video, plande wat dingen voor m’n blog en was daardoor eigenlijk ‘s ochtends al klaar met blogdag. Daarna hield ik een gruwelijk grote schoonmaak; ‘s avonds zou er iemand bij me komen koken, dus m’n huis moest wel enigszins fatsoenlijk eruit zien, maar belangrijker nog: ik ben al dagen m’n videocamera kwijt en de enige oplossing leek mij een grote schoonmaak. Maar je raadt het al: nergens te vinden dat ding. Dus het hele huis aan kant, maar geen camera. Fuck.

Daarna ging ik even naar een bloemenzaakje voor nieuwe bloemetjes in huis (word ik blij van) en fietste ik naar Salad & the City. Dit is een nieuwe saladebar op de Bilderdijkstraat. Het ziet er van buiten super hipster uit en dat trok mij natuurlijk meteen. Tijd om de hipstertour weer voort te zetten (iedere vrijdag een leuk tentje in Amsterdam bezoeken).

Salad & the city is niet alleen van buiten hipster, ook de inrichting voldoet volledig aan de hipsterrichtlijnen’ zoals ieder hip tentje in Amsterdam er tegenwoordig uitziet (inclusief mijn woonkamer dus). Denk aan Zweeds design, rotan stoelen, stijgerhout, schoolbord, dat soort dingen. Begrijp me niet verkeerd: ik hóu hier van.

Ik bestelde de salade met geitenkaas, rode bieten en hazelnoot en at ‘m thuis op. Dat is jammer van Salad & the city; dat het een bezorg & afhaal saladebar is. Op zich vind ik het tof dat ze bezorgen, dat kan Amsterdam nog wel gebruiken. Maar ik wil er ook gewoon lekker kunnen werken op mijn vrijdagblogdag. Maar goed; Salad & the city dus. PS: de salade was lekker!!

‘s Avonds at ik dan nog een lichte maaltijd – oja, dat had ik nog niet verteld- m’n date ging niet door. Dus toen at ik lekker in m’n eentje een bol mozzarella van de kaasboer op de Ten Kate markt, met tomaatjes en basilicum. Perfecte bodem om Gin Tonics te gaan drinken met Claartje; ik moest immers iets doen met mijn vrije vrijdagavond.

Overigens was vrijdag ook nog tof omdat ik een VET pakket van de Body en Fit shop kreeg (kreeg!!). En daar maakte ik een unboxing video van. Check!Zaterdag Op zaterdag had ik hele toffe plannen. Vroeger (wayyyy back: oké, tot twee jaar terug ongeveer) zat ik diehard op een forum altijd met meisjes te kletsen. Echt vriendinnen waren het geworden. En we hielden toen wel eens meetings en dan waren we met 30 meiden op stap in Utrecht. Vét leuk. Maar we hadden elkaar al drie eeuwen niet meer gesproken en zaterdag zouden we eindelijk weer een meeting met elkaar hebben, in Amsterdam. Maar potverdikkie: die fucking storm zorgde ervoor dat de helft van de meiden niet in Amsterdam konden komen en dat de Amsterdammers niet met het ov konden/op de fiets durfden, waardoor de meeting niet door ging. Boeee! Toen was ik opeens alleen zaterdag. Met regen en niets lekkers in huis.

Ik besloot dat het perfect weer was voor een bezoekje aan de filmhallen. Bestelde thuis sushi en om 7 uur zat ik in m’n eentje bij Jurassic World de nerd uit te hangen. En het was fantastisch. Alleen naar de bioscoop gaan (überhaupt naar de bioscoop gaan) is een aanrader.

Jurassic World daarentegen niet. Toffe beelden hoor, maar wat een slap verhaal. De Gin Tonics die ik achteraf dronk met Claartje en daarna twee vreemde mensen van twitter, waren spannender.


Over die vreemde mensen van twitter gesproken; dat was leuk. Claartje haakte om 11 uur af (ik weet ook niet wat haar bezielde) en daarom zocht ik vrienden om mij te vergezellen met nog meer Gin Tonics in de foodhallen. En dus gooide ik een oproepje op twitter, waarop Alvin en Ingelise, die ik allebei nog nooit (1x) in het echt heb gezien, reageerden. En dat was tof.

Zaterdag was geslaagd!

Zondag Op zondag werd ik een kleinnnnn beetje brak wakker. Niet dat we echt veel hadden gedronken (helemaal niet), maar ik had wel echt gruwelijk slecht geslapen en m’n bed lag ‘s ochtends nog veel te lekker. Maar echt uitslapen was er niet bij, wantttt om 1 uur zou mr. Jelmer de Boer bij me op de stoep staan om een video op te nemen. En ik moest nog boodschappen doen.

Het opnemen was heel leuk en de video staat inmiddels online. Iets langer dan normaal, maar ik dacht; we zijn met z’n 2en dus twee keer zoveel beeld mag best. Ben je overigens benieuwd naar het verhaal hierachter? Lees je hierzo!

En toen was week 30 alweer voorbij. De komende week staat voor mij in het teken van: OP VAKANTIE GAAN! Maar eerst ga ik nog daten, afspreken met een vriendin die ik al veel te lang niet heb gezien, naar een eventje voor Vrouwen.nl, borrelen met Ingelise en wat ik vrijdag ga doen, weet ik nog niet. Zaterdag vertrek ik dan met vijf vriendinnen naar Portugal voor een nu al legendarische vakantie in een vila in een kustplaatsje tussen allemaal surfers. Doe mij die maar. YEAH! Ik kan niet wachten. Nog vier dagen werken en dan lossssss!

Weetje wat dat betekent? Dat mijn volgende dagboek waarschijnlijk vanuit Portugal online komt! Awesome. Tot dan!

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij dagelijks via INSTAGRAM | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

2 reacties op “Leonie’s week 30: Burgers bakken op SLAM FM, wijn drinken voor werk, ziek worden, Salad & the city en tosti’s maken met Jelmer de Boer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *