Springrolls met Oosterse wokgroentes, kokosomelet, mango en gebakken avocado

Goedenavond! Ik weet niet waar ik last van heb, maar ik heb de laatste twee dagen eigenlijk alleen maar zin in fatsoenlijk voedsel (ookwel gezond voedsel genoemd, maar ik heb er geen verstand van wat werkelijk gezond is, dus ik noem het fatsoenlijk). Het zal wellicht iets temaken hebben met het feit dat ik komende week op vakantie ga en me daar wezenlos ga volvreten (en drinken) en dat ik daarom nu vast compenseer, ofzo? Geen idee. Maar het is het geval en het is prima.

 Nu denk ik bij gezond snel aan groentes en daardoor standaard aan salades en dat is stom, want eergister at ik al sla. Dus geen optie. Maar sinds kort heb ik een nieuw maaltje aan mijn sectie ‘gezond’ toegevoegd, namelijk: springrolls. En dus maakte ik daar maar weer eens een variant van klaar. En ik verklap alvast: HEEEEL lekker 🙂


Nodig voor één persoon: 1 avocado – 1/3 mango – 1/2 zak Oosterse wokgroentes – 1 ei – scheutje kokosmelk – kokosolie met kokossmaak – rijstvellen

Wok de wokgroentes in kokosolie glazig, op hoog vuur. Doe de groentes in een bakje. Bak vervolgens een roerei in deze pan van een ei die je hebt geklutst met wat kokosmelk, daardoor krijgt de omelet een kokossmaakje. Bak als laatste reepjes avocado even in de pan, wordt ‘t lekker zacht van. Snij de mango in reepjes.

Week de rijstvellen om de beurt in warm water en leg er dan de inhoud op: beetje mango, ei, avocado en Oosterse groentes. Rol dicht en doop in soyasaus. Klaar!

Een héle lekkere maaltijd en echt heel prima wat gezondheid betreft. Geen rare shit er in en lekker veel groentes. En echt héél lekker.

Ik kan ook niet vaak genoeg zeggen dat dit echt een tof maaltje is om klaar te maken met vrienden. Gewoon allemaal verschillende bakjes beleg op tafel zetten en dan kan iedereen kiezen wat hij/zij wil. Je kunt ze overigens warm en koud eten. En je kunt er dus in doen wat je zelf wil. Chill!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER SPRINGROLLS:

2 reacties op “Springrolls met Oosterse wokgroentes, kokosomelet, mango en gebakken avocado

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *