Leonie’s week 27: dumpert, dokter, concert op het strand, voor het eerst mosselen, cocktails en bikini chillings

Hallo daar! Wat een mooie zonnige maandagochtend. Ik hou wel van maandagen; terugkijken op de hele week, vooruitkijken naar de komende week. Nice!

Vorige week was voor mij een week van ups en downs. Van de bloemetjes buiten zetten en in de lampen hangen tot plat op de bank vanwege buikpijn. En tussendoor nog even een YouTube-workshop, uit eten, brunchen en naar een knetter vet concert aan het strand. Klaar voor mijn week 27?

Maandag: dokter & Chinees
Ik begon m’n week natuurlijk met m’n dagboek van de afgelopen week. Hier ben ik vaak wel 3 uur mee bezig (schrijven, foto’s uitzoeken, bewerken, importeren), dus dat is een mooie klus voor de maandagochtend. Daarna flanste ik een lunch in elkaar van alle dingen die ik nog in huis had…

broodje
Broodje met humus, geitenkaas, dadels en een pompoenburger

‘s Middags was ik druk met blogposts van de afgelopen week en het weekend. Heerlijk vind ik dit. Maandag is echt best wel een leuke dag altijd, met nieuwe plannen voor de week!

Aan het einde van de middag had ik een doktersafspraak. Het gaat sinds China – waar ik me een paar dagen echt slecht voelde- eigenlijk niet echt lekker met m’n buik en ik herken de klachten niet echt van m’n pds. Eerst dacht ik dat ik teveel heb gereisd de afgelopen tijd; je weet wel, slecht rimte, weinig slaap, vreemd eten. Maar het herstelt maar niet, dus het was tijd om naar de dokter te gaan. Morgen krijg ik de uitslag van onderzoek. Ben benieuwd…

Grappig feit trouwens; ik was juist een beetje bezig met een soort van gezond eten, of in ieder geval proberen gezondere keuzes te maken en toen moest ik van de dokter op de weegschaal gaan staan, want hij vond me wat dun. En ja hoor; m’n BMI zat tegen te laag aan en daarom moest ik meer van ‘m eten. Oké dokter. Als jij het zegt… 😀

chinees
Lekkere kleffe Chinees <3

‘s Avonds had ik voor m’n gevoel te veel stilgezeten en ging ik daarom wandelen door Amsterdam. Van m’n huis naar het centrum en terug via het Westerpark. Heer-lijk.

westerpark
Ik ontdekte een vet mooi plekje in het Westerpark!

Dinsdag: vet tof concert op het strand bij zonsondergang
Dinsdag was echt een vette dag, nu ik er zo op terug kijk. Ik begon met thuiswerken en moest daarna van 12 tot 2 bij Endemol zijn voor een Youtube-cursus, waarbij ook Adviezen van Lise, Klaas van Kruistum, Voxpop en Koen date Roos aanwezig waren. Vet interessant; we leerden dingen over je vindbaarheid op YouTube, titels, tags, je videobeschrijving. Echt een nuttige meeting en de oplettende kijker gaat gaat wellicht ontdekken dat er een paar dingetjes op mijn YouTube -kanaal anders zijn sinds dien.

youtube
Youtube-les met knappe man. Mag gezegd worden.
lekker
Ik kwam bij Ah to go deze snack tegen en wilde het even proberen en ik moet zeggen: zeker geslaagd. Ik eet steeds meet vegetarisch en dit soort vleesvervangers zijn dan écht top.

Daarna snelde ik naar huis om m’n administratie dan eindelijk te doen. Het moest voor woensdag bij m’n boekhouder zijn en ik kreeg het gewoon niet voor elkaar (#deadlinewerker) om het eerder dan dinsdagmiddag te fixen. Maar ik moet zeggen dat het vrij makkelijk ging dit keer. Super fijn!

ADMINI
Administratie!

Na de administratie ging m’n laptop dicht en maakte ik me klaar voor een avondje strand. Samen met vriendinnen Jorien en Viv ging ik in Bloemendaal naar het concert van Jeremy Loops; een leuke Zuid-Afrikaan die súper swingende, dansbare, zomerse deuntjes maakt. Het concert was bij Woodstock ’69 en mét zonsondergang. Je begrijpt: dit was echt héél erg tof. Eindelijk weer eens een concert waarbij ik dacht *ooooh YES ik ben er bij! Lucky me!*.

sate
Voor het concert nog even een hapje eten bij de strandtent San Blas in Bloemendaal. Súper snel en een prima saté!
woodstock2
Super vet concert van Jeremy Loops bij Woodstock in Bloemendaal

Woensdag: bloedprikken, werk, DUMPERT en barbecuen
Goedemorgen!

sapje
Ik drink nog steeds iedere ochtend een smoothie!

Woensdagochtend ging ik eerst naar een of ander gebouwtje in Amsterdam West om m’n bloed te laten prikken. Ik dacht dat ik dit een soort van a-relaxt zou vinden, maar eerlijk gezegd deed het me helemaal niets. Bang geweest om niets. Is een beetje de slogan die ik wel op m’n voorhoofd kan tatoeëren.

bloody
Hoe donker is mijn bloed?!

Na het bloedprikken ging ik lekker aan het werk en om een uur of 2 had ik eigenlijk echt alles voor vandaag wel gedaan al. Bovendien had ik het gevoel alsof het al 8 uur ‘s avonds was en ik HEEL HARD had gewerkt, haha. Bonus middag!

ijs
Al wéken had ik zin in een softijsje met discodip <3

‘s Avonds dook ik met Amber het Westerpark in om te barbecuen en te genieten van het avondzonnetje. Twee flessen wijn, hamburgers, worstjes en de aller lekkerste courgette van de barbecue verder was het een topavond. Loved it.

IMG_7910
Sunny barbecue <3
barbecue
Dikke tip: als je klaar bent met barbecuen kun je de laatste warmte gebruiken om perzikken op te grillen. Dit is echt SUPER lekker.

mjam

Ennnnnn toen stond ik woensdagavond op Dumpert. Maar geheel oké. Ik wist er van. Ik vond het vet zelfs :D. Een tijdje geleden schreef ik in m’n wekelijkse dagboek dat ik opnames had voor een groot online platform en dat was dus dit. Woehoe! Ik ben een vaste kijker van DumperReten (ja echt) en was dan best wel enthousiast toen Dumpert me vroeg om mee te werken aan hun nieuwe concept: DumpertEten. De eerste video staat nu live en kun je hier bekijken:

Oh en de comments vallen best wel mee. Nice!

Donderdag: bodybalance, buikpijn en mosselen
Donderdagochtend begon ik met een lesje bodybalance. Ik was nog nooit op donderdagochtend gegaan, maar wil dit echt vaker doen. Wat een fijne leraar. Een super grappige man die er echt verstand van had had ik het idee. Nice!

goedbegin
Hoe mooi is deze smoothie? Iets met blauwe bessen en bietjes en granaatappelpitjes!
bosybalance
Bodybalance op donderdagochtend was vrij rustig <3

Na bodybalance dook ik de keuken in voor wat toffe receptjes ennnn streek ik neer op de bank met buikpijn. M’n buik voelde dus al weken onrustig aan, maar nu ging ik echt gestrekt: mijn god, wat een kramp.

keukenprinses
Keukenprinses strikes again!

‘s Avonds zou ik met Java-vriendin Marleen een hapje gaan eten bij Mossel & Gin en dat wilde ik wel gewoon door laten gaan, dus ik trok een wijde broek aan en ging op weg naar mijn eerste mosselen ooit.

Op het terrasje in de zon (en daarna keiharde onweer en regen) genoten we van oesters, gin tonics, ceviche en drie soorten mosselen: klassiek, met crème fraîche en thais. Alledrie lekker, maar vooral die eerste twee.

IMG_7970
Vet gezellig met Marleen, die ik sinds Java nog maar 1x weer had gezien, bij Mossel & Gin in de tuin. NICE!

Ik snap dat je denkt dat het niet echt verstandig was om dit soort dingen te gaan eten (en drinken) als je intense buikpijn hebt, maar ik ben zó klaar met die kut pds (excuse my language), dat ik me er niet te veel door wil laten leiden. En ik had gewoon écht heel veel zin in oesters.

En dat heb ik geweten.

Vrijdag: thuis.
Vrijdag zat ik de hele dag thuis. Ik had donderdagnacht gewoon wakker gelegen van de buikkrampen. Dit herken ik echt niet meer. Ja, van toen ik 16 was en nog geen idee had dat er iets met m’n darmen was, maar MAN, wat een ellende.

Eigenlijk zou ik vrijdagavond naar een diner in het Conservatorium hotel gaan en daar had ik écht heel veel zin in (en al wat andere dingen om gelaten), maar ik kon gewoon niet. M’n eetlust was top; ik had ZIN in chique hapjes en lekkere wijn, maar ik kon gewoon bijna niet rechtop zitten of staan. Afzeggen dus. Shit.

Wat een saaie dag; ik nam nog wel een tostivideo op (een kwartiertje staan, dat was m’n max) en deed boodschappen (uitdaging), maar toen bleek ook echt wel dat ik gewoon even niks anders kon dan thuis zitten. Mooi moment om me via YouTube te verdiepen in m’n volgende reis: Japan.

zwanger
Is ze zwanger? NOPE. Het is buikpijn!

Wél heel vet aan vrijdag: de video van het interview op een surfboard dat ik vorige week met Intermediair had kwam online en ik heb echt nog nooit zoveel toffe reacties op een interview gehad. En ik moet zeggen: ik was ook wel trots op het interview. Alles wat ik belangrijk vind zit er in en ik had en nog veel langer over door willen gaan, maar dat kan natuurlijk niet in zo’n kort filmpje.

Benieuwd naar mijn mening over killerbody’s op Instagram, de (on)zin van tostivideo’s en jezelf niet te serieus nemen? Kijk het interview hier terug:

En! Dit vraag ik niet vaak, maar ik zou het tof vinden als je het interview ergens deelt zodat meer mensen het zien. Als je het met me eens bent natuurlijk ;-). Linkje hier: https://youtu.be/0gD5uG-Npls

OCZM5768

Zaterdag: comedy café & cocktailbar
Zaterdag voelde ik me nog steeds niet goed, maar ik had helemaal geen afspraken, dus dat was wel lekker. Ik wilde eigenlijk de dag doorbrengen op het strand met een boekje, maar het zonnetje werkte niet helemaal mee, dus ik bleef thuis. Waar ik ook genoeg te doen had.

allerhande
LEUK! Ik sta deze maand in de Allerhande met een interview. Een tijd geleden had ik hiervoor een fotoshoot met styling en visagie en all en dat was LEUK! Dit is het eindresultaat 🙂

Ik ruimde m’n klerenkast op, klu(n)ste wat in de tuin, ging ff langs de blokker, de notenboer, de visboer en de supermarkt en streek toen (en tussendoor!) weer thuis neer op de bank.

IMG_8014
Ik kocht bij Blokker een nieuwe afwasborstel en ik ben hier echt onmogelijk enthousiast over. Dit zoek ik dus al JAREN voor mijn (wijn)glazen en eindelijk is er een op de markt. Of heb ik ‘m nu pas gevonden? Anyway: het is dus geen wc-borstel, maar een afwasborstel. En hij is top.

Toch was ik echt helemaal klaar met dit stilzitten. Dit is echt niks voor mij. En dus besloot ik m’n lijf te negeren (tot ik dinsdag de uitslag krijg) en maar gewoon op stap te gaan.

IMG_8025

Vriendin Lianne had ook zin in vertier en dus kochten we ‘s avonds kaartjes voor Toomler, een comedy café in Amsterdam. Hier zagen we twee cabaretiers uit het buitenland en we vonden ze allebei niet zo grappig, haha. Shit. Nou goed. Op naar de volgende locatie.

toomler
Wijn & Comedy

Roger, vriend en Cityguy, stond deze weken achter de bar in Rosalie’s Menagerie op de Nieuwmarkt in Amsterdam en Lianne en ik gingen eens even van zijn cocktailskills & whisky-avond genieten, terwijl JP – de andere cityguy– ons vermaakte. TOP avond. Vet onverstandig en nog steeds met buikpijn, maar Roger maakte zoveel mogelijk ‘medicinale cocktails’ (haha) en na vrij veel alcohol ging het toch opeens wel beter met de pijn. Ik weet niet of die Vermouth-proeverij om 1 uur ‘s nachts nou echt een goed idee was, maar lekker was het zeker. Top avond!

leoroger
Cocktails van Roger!

Zondag: brunchen, blaffende vis en bikini-chillings
Zondagochtend werd ik vet brak wakker, maar geloof het of niet: mijn buikpijn was eindelijk weg. HALLO. Had ik er de hele week rekening mee gehouden en een soort braaf thuis gezeten en fatsoenlijk gegeten, was het opeens over na een avond cocktails?! Mennn, ik snap mijn lijf niet hoor.

Om 12 uur had ik afgesproken met friends Hiemke, Marte en Viv om te brunchen. Vet nice. Soms is het ingewikkeld om nog met z’n allen af te spreken op een avond en toen kwam Hiemke met het goede idee om er dan gewoon eens een zondagochtend brunch van te maken. Zo nice!

brunch
Brunchen bij Tazzina

We aten een heerlijk ontbijtje in de zon bij Tazzina, midden in de Jordaan op een gracht. En daarna streken we neer bij de Blaffende Vis voor een wijntje in de zon. En een spa rood voor deze hier #ikdrinknooitmeer.

wijn
Hiemke-Viv-Marte-Leo

Om een uur of 4 had ik het bloedheet (jemig, wat was het lekekr weer <3) en kwam m’n buikpijn weer terug, dus was het voor mij tijd om richting huis te gaan. Ik moest weer liggen, maar deed dat lekker in bikini in het zonnetje bij het zwembad om de hoek. Waarom suf op bed liggen als het ook in bikini in de zon kan. Prima manier om uit te brakken en buikkramp weg te puffen.

bikini
Ik leef voor bikini-weer.

Zondagmiddag zou ik eigenlijk naar de FEBBQ gaan die FEBO organiseerde in het Westerpark i.v.m. de Grillburger die 40 jaar bestaat, maar ik vond het even een goed idee om gezond thuis te eten. Dus dat deed ik :).

‘s Avonds keek ik de allerlaatste aflevering van Mad Men en dat was een ding hoor; ik ben in april begonnen met kijken (in Shanghai midden in de nacht toen boyfriend lekker lag te tukken en ik klaarwakker met m’n jetlag was) en nu was het opeens afgelopen. Ik ga ze missen! Maar ik vond het wel echt een vette serie en een leuk einde wel. <3

Inmiddels is het maandagochtend en lig ik vanuit bed – nog geen buikpijn- te werken in het zonnetje. Ik heb deze week eindelijk weer eens Eetclub, ga surfen in Zandvoort, meet Claartje in een hotelbar en ga naar Assen aan het einde van de week. Verder mag ik lekker aan de slag met advertorials, het nieuwe project en blogssss. Prima weekje! En dinsdag dus die uitslag. Man, ik hoop gewoon dat ik iets heb en dat dit niet ‘gewoon pds’ is, want ik weet niet wat ik met mezelf áán moet. Duimen.

Tot volgende week!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

15 reacties op “Leonie’s week 27: dumpert, dokter, concert op het strand, voor het eerst mosselen, cocktails en bikini chillings

 • Wat is er toch met dat eeuwige dichtknijpen van één van je ogen? Op Instagram is het al helemaal drama, altijd tekst voor je ogen of zo’n achterlijke knipoog. Het staat heel vreemd.

 • reaguurder zegt:

  En wij leven voor dit soort bikinifoto’s….. 🙂 Nu nog een selfie video op het strand maken en dan op je snufferd gaan en je kan hem zo op dumpert knallen…

 • Hoi Leonie,
  Hopelijk krijg je snel meer duidelijkheid zodat je goed weet wat je moet doen om je beter te voelen. Lekker dan dat je nu weer even in Nederland bent, kan je alles op je eigen tempo en in je eigen omgeving doen. Ik vond het interview op het strand erg leuk, maar had het inderdaad leuk gevonden als er dieper op de onderwerpen werd ingegaan. Misschien een volgende keer.

 • Lisette zegt:

  Misschien een idee om een Imupro test te laten doen? Bij mij kwam er bij een allergie test via de dokter niks uit en bij deze test wel. Sinds ik dit weet en de producten niet meer eet heb ik nooit meer buikpijn gehad! Hopelijk helpt het jou ook…

 • Wellicht zijn het galstenen? Je galblaas kan vervelend reageren op bepaalde etenswaren. Ik heb mijn galblaas in december laten verwijderen; kon onder andere witte broodjes, pittig eten en ketjap (vooral dat laatste, wat een hel) niet meer verdragen. Nu nergens meer last van. Ben heel benieuwd wat eruit komt, sterkte!

 • Hi leonie, je verhalen over pds zijn heel herkenbaar voor mij! Wat goed werkt tegen de klachten is het FODMAP dieet. Voor jou als foodblogger misschien een onmogelijke opgave (je mag dan veel dingen niet eten), maar je kan er wel echt van opknappen! En patat met mayo kan tijdens dat dieet 😉

 • Laurens zegt:

  Hoi Leonie, wat een leuke (en ook beetje minder leuke) blog. Jou wekelijkse verhalen geven mij altijd wel dat gevoel dat wij het met jou mogen beleven en dat is gewoon kei leuk.
  Je blijft trouw aan jezelf en haalt het beste uit je leven en dat is echt SUPER!!
  Ik heb daarom ook veel bewondering voor jou.
  Groetjes.

 • Ohh ook ik herken een hoop in jouw PDs-verhaal. De laatste tijd is er geen peil op te trekken: gezond eten kan buikpijn opleveren, en veel en vet eten ineens niet. Ik ben ook onderzocht en bij mij is er niks uit gekomen, ga nu maar richting de homeopaat. Wil acupunctuur gaan proberen en ik heb iets gelezen over homeopathische middeltjes.
  Succes, ik hoop dat er bij jou wel wat uitkomt en ze er iets mee kunnen!

  • Gets wat kut zeg. Ik hoor het wel van meer mensen, dan de PDS nu echt helemaal raar is. Maar normaal heb ik volgens mij niet extra last in de zomer…?!

 • Corline zegt:

  Ik herken mezelf zo in jouw verhaal…heb laatste weken ook onherkenbare pds, ken de klachten zoals ik ze nu heb totaal niet. Niks werkt ook meer qua eten dus net als jij denk ik; kut pds, dan maar buikpijn de volgende dag!

 • Ik duim voor een ‘goede’ uitslag. Lijkt me echt heel erg naar om regelmatig zo’n erge buikpijn te hebben. Knap dat je toch wel gewoon leuke dingen blijft doen! Fijne week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *