Leonie’s week 17: Koningsdag, lekkerste decaf cappuccino, naar yoga, een nieuwe bril en dode planten

Goedemorgen leuke lezers! De afgelopen week kwam ik op woensdagavond terug uit Shanghai en over die avonturen in Shanghai kun je in mijn vorige dagboek lezen <3. Deze week een kort dagboekje van week 17, die dus alleen van woensdagavond t/m zondag was. En dat waren behoorlijk rustige dagen. Even pas op de plaats, niet geheel onterecht. Lees je mee?

Woensdagavond: PATAT
Ik landde woensdag om 18u op Schiphol, waar m’n ouders me stonden op te wachten in de aankomsthal. Vet gezellig! Ze waren toevallig in de buurt en vonden het wel een goed idee om samen te eten, zodat ik uitgebreid over m’n korte Shanghai avontuur kon vertellen.

Thuis bestelden we heel veel frites en snacks, want ik had HONGER en het was heerlijk 🙂

IMG_5055
Doet u mij maar een patat speciaal (curry), een bamischijf, een sito stick en een frikadel speciaal alstublieft. Pap, Mam, wat willen jullie?

Donderdag: Koningsdag
Donderdag was het natuurlijk Koningsdag en hoewel ik Koningsnacht ook al had gemist (iets met een jetlag en er niet eens over na hebben gedacht dat ‘t Koningsnacht was), stond ik ook vandaag niet echt te springen om een feestje. Tot 4 uur lag ik in bed; een beetje werk inhalen, series kijken, NPO gemist binge watchen. En aan het einde van de middag vond ik het toch nodig om nog even de verjaardag van de koning te vieren en dus vertrokken Amber en ik naar het Westerpark, waar het met Koningsdag altijd heerlijk rustig is.

Bij Pacific dronken we een biertje en bij Troost aten we een burger bij ons biertje. Prima avond!

IMG_5059
Breakfast for champions!

Vrijdag: Werken & verjaardag
Vrijdag overdag was ik dan weer lekker aan het werk. Door m’n jetleg wordt ik steeds super vroeg ‘s ochtends wakker (6 uur, joehoe!) en dat betekent dat ik lekker op tijd aan het werk kan. Nice!

‘s Middags kwam er een interview online op Ookannadoetdingen.com. Anna was een paar weken geleden bij me langs geweest om m’n interieur te fotograferen en een interview af te nemen en het eerste deel staat nu online. Later komt het interieurgedeelte nog.. Lees het hier! #vijftigverenindereetvanLeo

Schermafbeelding 2017-05-01 om 08.48.30
Foto door Anna

‘s Avonds vierde Amber haar verjaardag in het Wilde Westen en ik was wel weer een beetje wakker en op aarde en had hier wel zin in. Met wijntjes en cocktails en tiramisu en kaaskroketjes vierden we dat Amber eindelijk 25 is, woehoe!

Untitled-1
Feest is nooit compleet zonder een pola

Ik ging wel een beetje op tijd naar huis omdat ik moe was én de volgende dag het plan had om om 10 uur ‘s ochtends te gaan Crossfitten. Ja. Ik ja. Je mag lachen.

Zaterdag: Sport, koffie en brakheid
Zaterdagochtend werd ik wederom vroeg wakker, maar man; wat voelde ik me ellendig. Ik was al dagen echt moe van die jetlag, maar voelde me nu ook compleet grieperig met spierpijn en koude rillingen. Brr.

Geluk bij een ongeluk; ik ging in deze staat écht niet naar de andere kant van Amsterdm fietsen om te Crossfitten. Crossfit is een VET heftige sport; Marte doet het en die is ultra sportief en powerbabe, dat kan ik met mijn spagetti-armen echt niet nadoen. In plaats daarvan gingen Lau en ik – jaja, nog steeds bezig met het Iedere Week Een Andere Sport Uitproberen Omdat Het Tof Is Project – yoga doen in De Nieuwe Yoga School in Amsterdam. Wat echt een praaaaaachtige yogaschool is.

Voor €15 mochten we meedoen met Basic Flow Yoga en ik heb echt compleet in de slappe lach gelegen toen Laura na een toiletbezoek (we verloren elkaar uit het oog) in de verkeerde les terecht kwam. En dus anderhalf uur lang iets anders deed dan waarvoor we gekomen waren, hahaha.

Overigens vond ik zelf het yogalesje opzich wel fijn, maar ook wel echt tergend saai en zweverig. Ik vind dat langzaam in allemaal houdingen staan en de les aan iemand opdragen en jezelf bedanken voor je inzet niet echt bij me passen én had achteraf niet het gevoel dat ik gesport had… Doe mij maar bodybalance!

IMG_5082
Ik heb in lange tijd niet zo’n lekkere decaf cappuccino gedronken. Dit was bij De Nieuwe Yoga School en het is gewoon reden om er nog eens naartoe te gaan. Wat heerlijk.

‘s Middags ging ik even de stad in op zoek naar nieuwe sneakers (en ik vond een nieuwe zonnebril, had ik ook nog nodig) en dronk ik een kop koffie met Claartje, want die moest even bijgepraat worden over alle liefdestoestanden :D.

IMG_5096
Hier twijfelde ik nog.
Hier twijfelde ik niet meer. Vet blij met m'n nieuwe zonnebril!
Hier twijfelde ik niet meer. Vet blij met m’n nieuwe zonnebril!

Zaterdagavond had ik gereserveerd bij Nam Kee om samen met Laura en Ramon oesters en Chinees te gaan eten. Dat eten in Shanghai beviel me zo goed, dat ik op zoek ben naar een Chinees in Amsterdam, waar ik net zo lekker kan eten. En dus wilde ik dolgraag eens Nam Kee uitproberen. Je weet wel, van Oesters van Nam Kee.

Alleen liep Ramon met een beginnende keelonsteking, voelde ik me ook verre van top en lag Lau ook half in de kreukels en dus cancelden we. Jammer!

‘s Avonds hing ik op de bank met wasabinootjes (neus open krijgen), whisky (het enige middel dat echt helpt tegen ernstige keelpijn) en de Netflix serie Girlboss, wat ik overigens echt een irritante serie vond (maar wel 13 afleveringen afkeek).

Zondag: dode planten
Zondag deed ik vrij weinig. Ik was wederom vroeg wakker en begon de dag met de allerlaatste Homeland, die ik nog moest kijken. NICE.

Verder lag ik lang in bed, zat ik in de zon in de tuin en ontdekte ik de podcast van Lena Dunham (die van Girls) op Spotify (Women of the Hour). Enik ben gek op haar stem en de onderwerpen die ze bespreekt dus hier vermaakte ik me de rest van de dag uitstekend mee.

Om nog iets van m’n dag te maken kocht ik bij een balkonzaakje om de hoek nog wat nieuwe planten voor in huis (mijn ananasplant is gaan schimmelen en de klimop die ik in huis heb staan heeft last van spintmijt en dat is doodeng want er zaten een miljoen kleine spinnetjes in), haalde ik een ijsje bij IJscuypje en chillde ik heel even in het Erasmuspark. Maar toen was alle energie uit mijn ik-ben-niet-echt-ziek-maar-ik-voel-me-ook-niet-top-lijf en ging ik lekker naar huis. Alwaar ik nog even facetimede met mijn boyfriend-turned-into-a-surfdude die op dit moment op Bali zit (INTENS jaloers) en uitgebreid voor mezelf kookte. En wederom een avond op de bank. Iets met even op de rem.

IMG_5140
Pistache-ijs van IJscuypje en man; dit koekje is zooo lekker. Zit een beetje kaneel doorheen. Ik wil er nu al weer een <3 Of twee.

Goed, dan is het inmiddels maandagochtend en dat is top. Deze week wordt een beetje druk en best wel leuk. Ik voel me inmiddels alleen nog snipverkouden (ik heb tijdens het typen van dit verhaal zonder grappen minimaal 20 x geniest en het is nog niet eens half 9 ‘s ochtends), maar heb wel zin in komende week. Zo ga ik naar twee geweldige concerten, ga ik filmen met de NOS en met een grote Youtuber, sporten in het Vondelpark, paaldansen, heb ik twee verjaardagen én ga ik met m’n eetclub on tour. NICE! Zin in! 😀

PPS: Ik vond het zo leuk om jullie lieve reacties te lezen op de vorige blogpost! 😀 Wat heerlijk dat jullie zo meeleven, haha!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

3 reacties op “Leonie’s week 17: Koningsdag, lekkerste decaf cappuccino, naar yoga, een nieuwe bril en dode planten

  • Ahh, chille Koningsdag zo! Ik heb ‘m vorig jaar ook ongeveer zo gevierd en vond dat eigenlijk helemaal prima en super relaxed. En super leuke zonnebriiiil <3. Die is echt mooi! En yayyy, eindelijk staat het interview online 🙂 🙂 en het interieur-artikel gaat snel volgen! Woehoe!

  • Voor jou doen was dit een rustige week dus 😉 Ik heb dus geen geduld voor yoga, je schijnt je hoofd leeg te maken, nou die van mij wordt alleen maar voller als ik in een hondenhouding zit. Perfecte houding om een lijstje te maken met dingen die ik nog moet doen, geen yoga meer voor mij dus! Maar ik volg jullie elkeweekeennieuwesport trouw want ik moet ook echt weer iets gaan doen. Fijne nieuwe week!

    • Ja precies dit heb ik dus ook. En als ik dan in de eindmeditatie lig, ben ik echt aan het aftellen totdat ik weg kan om dat to-do-lijstje in de praktijk te brengen. En ik ben echt wel zen. Ik heb alleen geen geduld. 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *