Hipstertournee: Local hero in Amsterdam West

Hoi allemaal! Het is weer eens tijd voor een #hipstertournee. Een paar weken geleden heb ik een hele middag gewerkt bij een nieuw tentje op de Jan van Galenstraat in Amsterdam en ik deel graag met jullie hoe het was.

Op een donderdagmiddag streek ik neer bij Local Hero, op Jan Van Galenstraat 92, in Amsterdam West. Het is een all day breakfast- en lunchtent en ziet er niet uit zoals alle hipstercafées die je kent. Maar is wel degelijk een hipstercafé, precies waar ik van houd.

localhero2

Het interieur is super wit en echt prachtig; met veel planten, banken waar je relaxt kan zitten, veel licht, grote tafels waar je met meerdere mensen tegelijk kunt zitten en een open keuken – waar heerlijke geuren vandaan komen.

localhero3

Ik streek achterin de zaak neer aan een grote tafel met uitzicht op de tuin, waar je in de zomer ook kunt zitten.

localherobloemen

De kaart van Local hero is ook vrij fantastisch; ik heb niet vaak dat ik echt alles van de kaart wilde bestellen en dat was hier wel het geval. Ik kon écht niet kiezen en ging op aanraden van de eigenaresse voor een tosti. En niet zomaar een tosti. Man; wat was dit lekker. Verder stonden op de kaart o.a. nog een soep van de dag (zoete aardappel en prei), een broodje pindakaas, pannenkoeken met fruit en meer lekkers.

localhero

Ik ging voor de tosti en het was een tosti met oude kaas, een uiencompote en mosterdmayonaise. Alles zelfgemaakt en alleen maar met producten van lokale partijen; vandaar de naam ‘local hero’.

Als toetje probeerde ik nog verschillende zoetigheden van de kaart: de boterkoek is to die for lekker, de tarte tartin was ook amazing en ook het bananenbrood was goed te doen. Al met al heerlijk!

Het enige nadeel aan Local Hero was het internet. De wifi werkte echt tergend langzaam en dat is voor een werkplek wel echt een nadeel. Gelukkig had ik iets offlines te doen, maar het slechte internet houdt me wel tegen om hier nog eens naartoe te gaan om te werken. Prima plek voor thee of lunch en om bij te kletsen, maar niet om in je eentje met je laptop neer te strijken als je online werk moet doen. Helaas!

Evengoed vind ik het een toffe plek. Ik at er echt verrukkelijk, dus als je eens in de buurt bent en je zoekt een leuk lunchadres in Amsterdam West dan is Local Hero best wel een toffe plek om naartoe te gaan. Wat denk je er van?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *