Leonie’s week 16: SHANGHAI BABY!

Dag leuke mensen! Duizend maal excuses voor het feit dat er de hele week geen nieuwe blogs online zijn gekomen en dat mijn wekelijkse dagboek maar liefst 5 dagen te laat is. Maar… Ik zat in SHANGHAI! Voor de liefde! En ik wilde daar even intens de tijd voor nemen.

Inmiddels ben ik terug in Amsterdam en ligt er een enorme stapel werk waar ik vandaag lekker aan ga beginnen. Maar niet voordat ik jullie bijpraat over mijn vorige week; de week waarin ik brunchte met vriendinnen, een belangrijke afspraak had en op woensdag naar Shanghai vloog. Ja, echt. Lees je mee?

Maandag: Paasbrunchen met besties
Maandagochtend was ik nog even keihard aan het werk. Maar I love mijn werk, dus dat was helemaal niet erg. Ik was alleen wel een beetje te laat voor de volgende activiteit: paasbrunchen met vriendinnen. Om half 12 sjeesde ik nog even met de Uber langs de Bakkerwinkel in West om scones te halen (iedereen moest iets meenemen naar de brunch) en om 12 uur (oké half 1) sjeesden Mikki, Layla en ik naar Arnhem om bij vriendin Yoka te brunchen.

We hadden een eettafel vol met heerlijkheden; van zelfgemaakte fudge tot een bladerdeegtaart met zalm en gorgonzola, tot mijn zelfgekochte scones en natuurlijk prosecco. Mjam!

brunch
Voedertijd!

De brunch liep een beetje uit de hand en om half 8 ‘s avonds gingen we weer terug naar Amsterdam, oeps! Maar het was wel heel erg gezellig <3.

IMG_4827
Liefde voor vriendinnen!

Dinsdag: belangrijke afspraak en voorbereidingen voor China
Dinsdagochtend had ik een belangrijke afspraak met twee mensen waar ik een paar weken geleden ook al mee had gezeten. Het ging om een project dat ik wil doen, en waar ze eerst heel enthousiast over waren, maa nu toch niet echt meer. En dat is balen. Een beetje een tegenslag. En op zich is tegenslag niet erg, maar dit betekent wel dat ik meer moest nadenken over het idee en dat past eigenlijk niet bij mijn werkwijze; ik moet dingen gewoon doen. En juist niet te veel nadenken. Dus nu weet ik even niet of we dit project wel gaan doen.. Wat op zich ook geen wereldramp is, want dat betekent wel dat ik me meer kan focussen op m’n blog zelf én m’n project ‘Reizen’, waar ik momenteel behoorlijk druk mee ben ;-).

Over reizen gesproken… De rest van de dag was ik bezig met voorbereidingen voor China. Woensdag zou ik in het vliegtuig naar Shanghai stappen en er moest nog ingepakt worden en een visum opgehaald worden. En gelukkig ging dat allemaal goed. Mijn halve kledingkast paste prima in m’n koffer en m’n visum was in orde. TOP!

IMG_4838
Even m’n visum aan de andere kant van Amsterdam ophalen in een Car2Go!

Woensdag: op naar Shanghai!
Woensdag was verder echt een prutdag. Ik vloog pas om half 6 ‘s middags, wat wel relaxt was want dan kon ik lekker rustig aan doen overdag, maar tegelijkertijd was ik echt wel behoorlijk op van de zenuwen en kreeg ik niets gedaan. Uren aftellen totdat ik naar Schiphol kon…

Eenmaal op Schiphol was ik véél te vroeg, waardoor alleen de sky priority lanes open waren en ik daar doorheen mocht. Wat betekende dat ik overal voorrang had; bij het inchecken, bij de douane. En dat betekende dat ik 3 uur van te voren met mijn decaf cappuccino klaar zat in de gate van vertrek. Beetje te vroeg. Maar ach; het is tegenwoordig écht heel druk op Schiphol (lange, lange wachtrijen en wandeltochten), dus dit was wel een soort van plezierige beleveing. Ennnn ik kon lekker werken op Schiphol. Wat ik dan ook deed :).

IMG_4869
Met koffie in de gate en een goodhairday

Ook leuk trouwens; in de vertrekhal werd ik nog aangesproken door RTL Nieuws, die een item aan het maken waren over wifi in een vliegtuig. En toen was ik opeens ‘s avonds op landelijke televisie te zien. Zonder make-up op. Woehoe!

Je kijkt het item hier terug (vanaf 10.40).

Goed, om half 6 gingen we de lucht in en 10 uur later landde ik in Shanghai, alwaar Jan -ja je leest het goed- me stond op te wachten.

Donderdag t/m zondag: liefde in Shanghai <3
En toen was het donderdag en was ik met mijn ex vriend aan de andere kant van de wereld. AAAAH! En hoewel ik dolgraag het hele verhaal zou willen vertellen, doe ik dat niet hier, zo openbaar. Vraag er maar een keer naar als je me in het echt tegenkomt ;-).

Ik was in ieder geval van donderdag t/m woensdag in Shanghai samen met inmiddels niet meer ex-lover Jan en het was geweldig. We dronken champagne op een rooftopbar met uitzicht over de skyline van Shanghai, gingen rete duur uit eten bij Mr & Mrs Bund (hij had iets goed te maken), wandelden door French Consession (super leuke buurt), dronken speciaalbiertjes bij een Irish pub, gingen brunchen in een leuk buurtje, wandelden tussen alle enorme wolkenkrabbers en langs de rivier, bezochten een ancient watervillage een uur buiten Shanghai, hingen samen op de bank in zijn Chinese thuis met Chinese chips, dronken wijntjes op het balkon en kregen weer verkering. En het was fan-tas-tisch. Zowel Shanghai als de liefde :D.

IMG_4876
Uitzicht vanaf Hyatt on the Bund met champagne
IMG_4915
Liefde op de rooftop van Kartel
IMG_4909
Rooftopbar Kartel, vette aanrader!
IMG_5052
Even in m’n eentje lunchen bij Naam Thai… 😀
metro
Een rustige dag in de metro van Shanghai. Wat overigens echt een perfect metronetwerk is; shit is in het Engels aangegeven (en dat is uitzonderlijk in deze wereldstad) en het gaat allemaal harstikke snel en de aansluitingen zijn top.
drukte
Uitzicht over de Skyline van Shanghai vanaf The Bund. The Bund is een boulevard en zoals je ziet is het er behoorlijk toeristisch. Maar evengoed moet je hier wel even naartoe. Ook tof: dit uitzicht is pas van de laatste 30 jaar. 30 jaar geleden stonden al deze gebouwen hier nog niet en was het gewoon laagbouw. Bizar he!
shanghai1
Het enige eettentje bij Jan om de hoek waar er ook een Engelse omschrijving op de kaart stond. Ik bestelde hier een soep met wontons erin, wat een soort dumplings zijn. SUPER lekker!
Schermafbeelding 2017-04-28 om 08.38.12
Dit was de soep! En het uitzicht vanaf Jan z’n balkon. Het gebouw met dat blauwe stuk rechtsboven is die van de vorige foto.
ancienst
Het oude Chinese dorpje Fengjing water town, een uur buiten Shanghai.
jan
Bij een Chinees zaakje in Fengjing water town bestelden we in gebrekking Engels fried rice, dumplings (geen idee wat er in zat) en een vegetarische noedelsoep, waar toch vlees in zat. Super lekker. Oh, en het eten mocht er ook wezen ;-).
IMG_2164
Fengjing water town
shanhagi
Dit vind ik wel cool aan Shanghai; aan de ene kant geïmproviseerde laagbouw en dan een dikke wolkenkrabber op de achtergrond.
Schermafbeelding 2017-04-28 om 08.38.19
Ieder reisje een ringetje! Ik koop iedere keer op reis een ring als aandenken en dit keer kocht ik deze <3

Inmiddels is het vrijdagochtend en ben ik alweer een dag in Amsterdam. En over een paar weken vlieg ik die kant weer op. Ik weet dat ik schandalig veel de wereld over vlieg lately, maar ik denk alleen maar: als het nu kan, waarom doe ik het dan niet gewoon? Lekker leven in het hier en nu en niet te veel nadenken over de toekomst. Ik vind het fijn. Op naar m’n volgende tripje! Maar eerst komen er nog 2 of 3 reisjes tussendoor. Oeps 😀

Aankomende maandag publiceer ik dan gewoon het dagboek van deze week. En in de tussentijd ga ik m’n best doen om al het achterstallige werk in te halen. Oh, en van Shanghai heb ik verder niets vastgelegd; geen vlog en geen hotspots, omdat ik echt even zin had om te genieten van m’n tijd daar. Maar over zes weken vlieg ik die kant weer op, misschien deel ik daar wel meer van. Wie weet!

Thanks voor het lezen van mijn dagboek en tot maandag! Ik hoop dat je begrijpt dat ik in Shanghai even niet te veel bezig was met dingen delen en echt even weg was.

Groetjes van je favoriete blogger die intens in love is en helemaal skyhigh gelukkig op een roze wolk leeft. Woehoeeee!

PS: Comments zijn gezellig!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

23 reacties op “Leonie’s week 16: SHANGHAI BABY!

 • Hello Leonie! Im Hannah and Im from Mexico.
  A year ago I was in Amsterdam as an exchange student and I did learned some dutch! I don’t quite remember how I found you on Instagram but so glad that I did! Every week I read your blog to keep practicing my dutch skills and it is amazing to see that most of them I understand them <3 Im soooo happy for you and Jan!!! And also it is AMAZING that you have the chance to travel a lot, KEEP ENJOYING IT! And please never stop blogging haha groetjes uit Mexico! <3

 • Oh Leonie! Ik ‘ken’ je niet in het echt, maar holy macaroni wat heerlijk dat je weer met Jan bent. Zo gegund, ik zit hier met een dikke vette glimlach achter mijn laptop. X

 • Jezus wat heb jij ballen zeg, gewoon even de halve wereld overvliegen voor je (inmiddels niet meer) ex! Wel echt mega tof dat je zoveel reist, ben enorm jaloers haha geniet ervan!

 • Malinda zegt:

  Aaah yes! Wel jammer van het hele verhaal… maar misschien komt er ooit een film ‘Hoe een studentje verliefd werd in Sanghai’ ofzo? Volgens mij is bij jou alles mogelijk!

  Iloveit! Blijf op je roze wolk!

 • Maar waar komen we je in het echt tegen dan? 😉 Geniet van je toekomstige tripjes en van je lover. Wij wachten wel op meer nieuws ^^

 • Super tof om te lezen!
  Shanghai is een super stad! (Toevallig zelf net terug van 3 weken Shanghai/China) en het eten is geweldig!

 • Ben super blij voor je Leonie!!! En volkomen begrijpelijk dat je niet bent gaan bloggen/vloggen in Shanghai. Hopelijk blijven Jan en jij nog lang verliefd op elkaar en overleven jullie deze lange afstands relatie! Maar dat zie ik helemaal goed komen ????

 • Wat een heerlijke blog! Ik houd van jouw dagboekjes en helemaal als ze van een hele hoge roze wolk geschreven zijn! 😀 Yeah, zoveel reizen is tof! Ik reis graag online met je mee 🙂

 • Janique zegt:

  Jaaaa! De eeuwige romanticus in mij is helemaal gelukkig 😉 leuk dagboek weer, en natuurlijk super logisch dat je even genoten hebt van Shanghai zonder werk erbij. Zoals je zegt, zolang het nog kan, gewoon doen!

 • “Sometimes two people need to fall apart to realize how much they need to fall back together.” ???? geniet van de liefde!

 • Lieve Leo,

  Ik vind het zo gaaf voor je, het is je enorm gegund. Neem de tijd om hiervan te genieten. je leeft inderdaad in het hier en nu en wees daar gelukkig in. De toekomst is niet te voorspellen dus het heeft niet veel zin om daar te veel bij stil te staan.

  Je bent een topper!

 • Fijn dat jullie elkaar weer hebben gevonden in de liefde! Jullie stralen! En wat een fantastische reis en foto’s! ???? Geniet ervan meis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *