Vega: spinazie met champignons en zoete aardappel

Hoitjes! Gisteravond had ik gesport en ik wilde daarna nog even wat eten, maar niet te veel (had voor het sporten ook al iets gehad) en ik had eigenlijk niet echt bijster veel zin in vanalles. Wél veel zin in groentes. En dus maakte ik een beetje een gek maaltje. Maar wel een góed maaltje. Als in: alleen maar groentes, weinig slechte zooi.

Nodig voor één persoon: 1 zak baby spinazie – 1 zakje gesneden kastanjechampignons (het was half 9 ’s avonds, ik had geen zin om m’n groentes nog te moeten snijden) – 1/2 zak zoete aardappelfrites (versschap) – paneermeel – beetje knoflookpoeder (of 1 teen knoflook)


(Die knop hierboven is nog een test maar werkt al wel!) Bak de champignons met een beetje olijfolie in een koekenpan totdat ze er gebakken uitzien (minuut of 5). Voeg dan de spinazie er aan toe en laat dit slinken.

Bak in de tussentijd de zoete aardappelfrietjes in de Airfryer. Echt, sinds ik dit ding heb wil ik niet meer anders. Normaal maakte ik zoete aardappelfrites in de oven en dan duurde het 30-40 minuten en nu zijn ze binnen 8 minuten klaar. Airfryer-liefde!

Zodra de spinazie geslonken is doe je een beetje knoflookpoeder erbij. En wat zout. Allebei niet te veel! En wat paneermeel, want dat is heerlijk.

En dan serveer je alles bij elkaar op een bord en heb je een hele rare maaltijd, maar het is wel intens lekker allemaal. Spinazie met paneermeel is verrukkelijk. De champignons er doorheen waren ook eigenlijk wel echt lekker en de zoete aardappelfrietjes (met truffelmayonaise) zijn altijd goed. Ik at heer-lijk. Precies wat ik nodig had.

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

3 reacties op “Vega: spinazie met champignons en zoete aardappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *