Kant & klaar #85: Smokey pulled beef maaltijdsalade van Albert Heijn!

Kant & klaar 85 Maaltijdsalade pulled beef AH

Door Elske – Hallo leuke mensen! In de serie kant & klaar heb ik er geloof ik al eerder over geschreven, maar als ik één supermarkt innovatief vind wat betreft hun producten dan is het de appie wel. Ik bedoel: ik heb al behoorlijk wat maaltijden getest en, een paar uitzonderingen daar gelaten, vind ik dat de Albert Heijn altijd de meest verrassende combinaties heeft en met foodtrends meegaat. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook de meeste keuze voor vegetariërs en veganisten, gooien ze geregeld bloemkoolrijst door hun kant-en-klare maaltijden, enz. Daarentegen zijn de ze niet de goedkoopste, maar soms neem je dat voor lief.

Anyways, ik vond het weer eens tijd voor een maaltijd van Appie, omdat ik zin had in iets nieuws. Ik stond voor het kant-en-klaar schap en werd overspoeld met nieuwe maaltijden die ik niet kende. De laatste kant & klaar die ik over een maaltijd van AH schreef, ging over deze ovenschotel. Die was op dat moment nieuw. En daarvoor deze soep; je raadt het al: ook nieuw!

Het assortiment
Goed, voldoende nieuws in het assortiment te ontdekken dus. Vandaag ging ik voor een maaltijdsalade. Deze salade bevat naast pulled beef, witte en bruine bonen, sla met paprika en tomaat en een smokey-yoghurtdressing. Oh en een zakje mini nacho chips als topping. Whoehoe, verassende combinatie van ingrediënten; daar gaat mijn ik-wil-dit-proberen-radar van af hoor. Way to go Appie!

De bereiding
Als er één kant-en-klare maaltijd snel te bereiden valt is dat een maaltijdsalade. Folie eraf, alles bij elkaar flikkeren, mengen en je kunt eten. Tering veel plastic, dat wel. Dat gooi je bij het plastic afval. Altijd scheiden, lieve mensen.

Kant & klaar 85 maaltijdsalade bereid pulled beef AH

De smaak
Tijdens het mengen proef ik alle ingrediënten al even ‘los’ van elkaar en ik weet: dit gaat een succesje worden. De smokey yoghurt-dressing is heel erg lekker en écht anders dan zo’n standaard dressings die vaak bij salades zit. Daar was ik wel een keer klaar mee. De pulled beef smaakte prima, niet te droog, niet te vet, en de bonen/sla/paprika-mix is ook prima vers.

Maar, we oordelen uiteraard niet te snel hier. Nog even mengen en dan proef ik alles bij elkaar. En ook dat stelt niet teleur: lekker! Je proeft een rooksmaak, maar ook het zachte van de yoghurt. De bonen, salade en beef passen perfect bij elkaar. Ook heel erg leuk dat een mini nacho chips bij zitten, om de extra crunch te geven. Noem mij een idioot, maar ik ben gewoon een sucker voor dat soort dingen. Van de pulled beef had wat mij betreft wat meer in mogen zitten, die valt nu wat weg in de overige ingrediënten.

Wel even een soort warning voor de koriander-haters onder ons: in een paar (heel weinig, maar toch) happen proefde ik een hint koriander. Ik heb daar niet veel problemen mee, maar als je dat naar zeep vindt smaken zou dat deze salade wel eens kunnen verpesten.

Al met al heb ik heel erg lekker gegeten. Het vulde voldoende door de bonen en ik vond het tof dat die een keer voor de vulling zorgden. De slappe pasta’s in maaltijdsalades heb ik wel een keer gezien en ik gruwel van die veel te gaar gekookte krieltjes of andere aardappel-achtige soort op de bodem van zo’n bak. Enige punt van kritiek: de prijs van €5,39. Vind ik vrij veel geld, ook al is het innovatief. Dat kan wel een euro’tje minder, Appie. Maargoed, mocht je deze salade nog eens tegenkomen in de bonus of hier gewoon superveel trek in hebben en het de prijs waard vinden, neem hem dan zeker eens mee, want ik vind het een dikke aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *