Kant & klaar #72: Stoommaaltijd Oosterse Beef van Jumbo

Door Elske – Hallootjes leuke mensen! De tijd van dat je kant-en-klare stoommaaltijden alleen nog bij Appie kon kopen is voorbij. Vandaag testen we er namelijk één van Jumbo! Ik ben heel erg fan van stoommaaltijden zoals ik ze van appie ken; door het roostertje (ik legde je in de vorige kant & klaar uit wat ik daarmee bedoel) blijven de onderdelen van de maaltijd van elkaar gescheiden, nemen ze elkaars smaakvolle ‘sappen’ (oke dat klinkt goor, maar is wel zo) op en blijven de groente vers en vrij knapperig! Ben benieuwd of die van Jumbo net goed zijn. Let’s test!

Het assortiment
Misschien ligt het vak kant-en-klare maaltijden bij Jumbo al een tijdje gevuld met stoommaaltijden, ik heb geen idee. Maar als dat zo is dan ben ik er altijd langs heen gelopen. Ze zijn voor mij in ieder geval nieuw en ik moet zeggen: vrij veel keuze uit vegetarische pasta, zalm, kip-rozemarijn en noem maar op. Er is dus voldoende keuze en uiteindelijk kies ik voor Oosterse Beef omdat dat nét wat minder standaard klikt dan de rest. Kosten? Voor deze maaltijd is dat €4,89 en de rest varieert tussen deze prijs en €5,99. Dat is ongeveer vergelijkbaar met de maaltijden van de Albert Heijn.

De bereiding
Ook die is vergelijkbaar. Je prikt geen gaatjes in de folie, maar de maaltijd mag direct in de magnetron, het stoomventiel doet zijn werk. Deze Oosterse beef gaat voor 5 minuten op 800 watt in de magnetron. Daarna laat je het een minuutje staan (wordt de saus iets dikker van) en kun je eten. Het ruikt in ieder geval heeeel goed..

kant&klaar72_stoom_oostersebeef_2

De smaak
Maar in deze serie heeft de geur mij wel eens vaker bedrogen. Zou dat hier ook zo zijn? Nee hoor, deze maaltijd is echt vét lekker. De saus heeft een soort rendang-achtige smaak, maar net niet helemaal. De groente zijn, zoals gehoopt, nog knapperig en smaakvol en de combi van beef, met de saus, groente en rijst is top. Echt een lekker maaltje dit!

Uiteraard valt er altijd wel iets van kritiek te leveren. Ik vond de saus, die in het begin nog lekker dikkig was, op een gegeven moment te dun. Het was bijna zo dun als water. Waarschijnlijk komt dit doordat het vocht uit de groente zich ermee vermengt heeft. Niet rampzalig, maar zo’n plasje vocht op je bord vind ik toch jammer. Wat ook herkenbaar is voor kant-en-klare maaltijden in het algemeen: het vlees is nogal zuinig. De beef is meer shoarma-achtig dan echt lekkere stukken vlees. Als je dit zelf, vers, zou maken dan snijd je waarschijnlijk dikkere stukken van een biefstuk of iets dergelijks. Nu is dat wat karig. Maar ach, voor mij heeft dat geen prioriteit in zo’n maaltijd. Dus evengoed heel erg lekker en legde die 5 euro hier graag voor neer. Zou hem zo nog eens kopen!

kant&klaar72_stoom_oostersebeef_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Kant & klaar #72: Stoommaaltijd Oosterse Beef van Jumbo

  • Noa Knol zegt:

    Ik ben ook helemaal wild van die stoommaaltijden snel makkelijk en gezond ik eet soms 2 keer in de week zo’n stoommaaltijd. Jumbo heeft ook die stoommaaltijden waar je wel gaatjes in moet prikken en heel vaak zijn die in de aanbieding 2e voor de halve prijs neem ik er lekker 2 mee je kan ze invriezen maar dan moet je het wel een dag van te voren uit de vriezer halen en in de koelkast leggen als je het de volgende dag wilt eten. Als je alleen bent een hele goede alternatief als je druk bent of zo als ik door mijn ziekte geen energie meer hebt om te koken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *