Kant & klaar #67: Pasta Bolognese van Jumbo

Door Elske – Hallo daar! Vandaag een maaltijd van Jumbo in deze kant & klaar! Ik besef dat ik vaak kant-en-klare maaltijd uit  dezelfde supermarkten test. Dat is puur uit gemak; de Albert Heijn, Jumbo en Lidl zijn de supermarkten waar ik het meest kom i.v.m. de afstand tot mijn huis. Maar wil jij nou graag maaltijden uit andere supermarkten zien? Laat het dan even weten hieronder in de comments. Wie weet fiets ik binnenkort een stukje om 😉

Goed we gaan over tot de maaltijd van vandaag. Let’s test!

Het assortiment
In deze kant & klaar vertel ik je uitgebreid over het aanbod ‘verse maaltijden’ van Jumbo. Deze pasta bolognese was een goedkopere variant in die categorie. Een schap hoger lag de duurdere versie, waar je €5,19 voor betaalt, en die zag er eigenlijk veel aantrekkelijker uit.. Maar goed, we blijven een studentenblog dus deze pasta bolognese van €3 ging mee naar huis.

kant&klaar67_pasta_1

De bereiding
Easy peasy zoals je van een magnetronmaaltijd gewend bent. Je prikt gaatjes in de folie en zet het vervolgens voor 6 minuten op 700 watt in de magnetron. Daarna even doorroeren en klaar is je pasta! Op naar de smaaktest.

De smaak
Uhh oké.. ik weet even niet zo goed waar ik moet beginnen. De smaak van de tomatensaus verwart me namelijk nogal. Dit is geen echte bolognesesmaak, maar meer een super zoete tomatensaus. Whut? Mjehh, nee dit is niet echt lekker.  Als ik een bolognese eet mag ie best een klein zoetig tintje hebben, maar het moet niet overheersen, zoals in deze saus.

Dat gezegd hebbende; de dikke penne paste er wel erg goed bij. Er zat lekker veel saus in (jullie weten ondertussen, ik hou van saus) die goed in de grote penne kwamen te zitten. Fijn als de pastasoort is afgestemd op de saus die erbij geserveerd wordt.

Ik wilde bijna 3 sterren geven, omdat ik dacht: het is nog wel prima te doen ook al is het wat zoet. Maar toen kwam ik stukjes harde pasta tegen, alsof ze door mijn magnetron verbrand waren? Of misschien zijn ze niet gaar genoeg gekookt in de Jumbo-keuken, waardoor ze door de magnetron-stand mega uitgehard zijn? Meh, geen aangename verrassing. Het waren maar 2 of 3 stukjes, dus daarom maar 1 ster aftrek, maar volgende keer ga ik voor de duurder bolognese.

kant&klaar67_pasta_2

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Eén reactie op “Kant & klaar #67: Pasta Bolognese van Jumbo

  • Guido Vanaken zegt:

    Beste ik ben opzoek naar microgolf maaltijden kant en klaar geen vlees kip-vis-schaaldieren alleen groente fruit en kaas zoals pasta salade spaghetti enz…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *