Hotspots in Belgrado: lunch dag 1: Bruchetta, pizza en Caprese bij Communale

comunale1Ik ging naar Belgrado met srprs.me en dit maakte ik mee…

Op dag één lunchten we vrij laat in de middag. We streken neer bij Communale, aan een soort betonnen boulevard. Nu klinkt een betonnen boulevard wellicht niet heel gezellig, maar dit is toch echt wel een van de tofste plekken van de stad. Je ziet ook dat veel locals hier naartoe komen om te zien en gezien te worden. En er zitten veel restaurants, die allemaal níet toeristisch zijn. TOP!

betonski

Wij streken zoals ik al zei neer bij Communale. Dit is een restaurant met Italiaans eten. We bestelden een wijntje en in het zonnetje keken we uit over de Saga, een van de twee rivieren die door Belgrado lopen.

We aten een pizza met courgette, aubergine en rucola, bruchetta met geitenkaas en een paprikaprutje en een salade caprese. Ik vond het eten niet heel speciaal, moet ik toegeven. De pizza was behoorlijk blanco; alle ingrediënten waren heel puur, maar daardoor was het wel echt een vrij saaie pizza. Er misten smaakmakers! Ook de capresesalade vond ik niet geweldig; de mozzarella had een soort bittere bijsmaak. Het was prima, maar niet verrukkelijk.

De bruchetta met geitenkaas en een prutje van paprika’s maakte echter veel goed. Mjam! Die Serviërs weten écht wel wat ze met paprika’s moeten doen. En ook de geitenkaas is hier erggggg lekker.

GROETJES uit BELGRADO ???????????? #MarteEnLeonieNaarHetEindeVanDeWereld

Een foto die is geplaatst door Leonie Ter Veld (@lterveld) op

Al met al hebben we heer-lijk geluncht. Niet per se omdat het eten zo geweldig was, maar wel omdat het zonnig was en wij op een random zaterdagmiddag opeens aan de oevers van de Sava zaten te lunchen met wijn in Belgrado. LOVE IT.

Na onze lunch vervolgden we onze wandeling langs de rivier. Daarover lees je in het uitgebreide reisverslag. Onze volgende hotspot was een burgertent om de hoek bij de populaire winkelstraat!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *