Hotspot: SNCKBR in Amsterdam West

Hi there! Ik ben gisteravond uit eten geweest bij een leuke nieuwe tent in Amsterdam West en ik kan niet wachten om jullie er over te vertellen. Dit is nou écht het soort restaurant waar mijn Amsterdamse hipsterhart sneller van gaat kloppen. Hoewel; ik ben niet écht een hipster, maar heb wel een gevoeligheid (in positieve zin) voor cafés met heel veel planten, fietsen aan de muur, marmerdetails, hippe drankjes en trendy voedsel. En dat vind je allemaal bij SNCKBR. Op die fiets aan de muur na dan.

Het concept van SNCKBR is heel cool. Op hun website schrijven ze:

“Heb jij ook een dagelijkse of wekelijkse behoefte aan pizza’s, burgers of bitterballen? Dat snappen wij. Pizza’s, burgers en bitterballen zijn ook gruwelijk lekker. Maar omdat niemand al etend in een doorgekookte bankaardappel wil veranderen, is er SNCKBR.”

Het idee van SNCKBR? Al deze guilty pleasures veranderen in gezonde varianten. Iets waar ik in principe op tegen ben (ik zag laatst iemand een verjaardagstaart van avocado maken en ik dacht: stop it.), maar bij SNCKBR doen ze het op de een of andere manier toch op een lekkere manier. En verantwoord. Het zal mij aan m’n reet roesten dat de kaart slank en frituurvetvrij is (en gefrituurde kaart wordt niemand blij van…) -ik eet net zo lief wel iedere dag pizza’s en burgers en verander op de een of andere manier niet echt in een bankaardappel- maar het belangrijkste vind ik: het eten is er gewoon echt lekker. En dus “vrij van bullshit”, mocht je wel bezig zijn met niet knettervet worden.

SNCKBR was een tijdje geleden al geopend op de Van Woutstraat en sinds kort is er ook een filiaal op de Kinkerstraat. En die vind ik stiekem leuker. Niet alleen omdat Amsterdam West gewoon de bom is, ook omdat de inrichting iets mooier is. Zelfde concept, maar betere uitvoering, als je het mij vraagt. De kaart is overigens in beide restaurants hetzelfde.

steak
Hé blijf van m’n eten af

Over de kaart gesproken… Ik ging voor een steak tartaar als voorgerecht en Mr. Eetdate ging voor Lemon Chicken. Allebei fantastisch. De steak tartaar was gewoon goed en smaakvol (en dat brood had er van mij niet bij gehoeven), maar vooral het voorgerecht van Leuke Man was heer-lijk. Kip in een soort shaorma-kruiden (ik hoop niet dat ik de chef hier enorm mee beledig) met limoen en sla en lekkere dressing en een beetje kaas en pijnboompitten. Echt heerlijk! En een behoorlijke portie!

jan
Voorgerecht: citroenkip

Daarna kwamen onze hoofdgerechten; voor mij de aubergine met bulgur en feta, voor le boyfriend (there! I said it!) The Butcher’s Choice. Wat neerkwam op VLEES. Ook dat was goed!

hoofd
Hoofd! Stiekem heb ik de servetjes er op deze foto bij gephotoshopt omdat de tafel anders zo kaal was, hahaha.

Topavond.

En hoewel ik had verwacht dat we binnen een ruim uur wel weer buiten zouden staan, verlieten we het restaurant pas na 2,5 uur. Echt even een snelle hap eten was het dus niet. Het wachten op het eten duurde ook steeds best lang, alleen echt erg vonden we dat allebei niet. Maar stel je daar dus even op in als je hier naartoe gaat.

Oh en ook nog goed om te weten: de porties zijn behoorlijk. Het voorgerecht van Jan had makkelijk een salade als hoofdgerecht kunnen zijn. En mijn aubergine met bulgur kreeg ik niet eens op. Nice! Je kunt dus makkelijk alleen een voorgerecht + toetje of alleen een hoofdgerecht eten. Wordt je portemonnee ook blij van. Hoewel het hier überhaupt niet heel prijzig was.

Kortom: lekker gegeten, in een hele leuke sfeer, goeie akoestiek (geen lawaai van je buren én een goeie playlist die niet te hard staat), prima rekening aan het einde van de avond (als we ‘m hadden moeten betalen, haha) en heerlijk rustig aan gedaan.

Je hoort het: wij vonden het top. Echt een toffe aanwinst voor de Kinkerstraat. Ik kan niet wachten om er overdag eens te gaan hipstertourneeën (a.k.a. werken en lunchen). SNCKBR: bedankt voor het diner en tot snel!

<Yes indeed; ik ging alweer gratis uit eten, maar net als anders betekent dat gewoon dat ik er altijd eerlijk over schrijf!>

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

8 reacties op “Hotspot: SNCKBR in Amsterdam West

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *