Hotspot: Bloempot in Lille

Hoi allemaal! Ik was vorige week op minivakantie in Frankrijk en heb samen met de Leukste Man een roadtrip gemaakt van Lille, naar Cherbourg, Saint Malo, Rennes, Parijs en terug naar Amsterdam. In vijf dagen tijd. En het was TOP!

Je leest het uitgebreide reisverslag hierzo, maar in deze blogpost wil ik even één restaurant uitlichten: Bloempot in Lille (Rijssel). Je moet sowieso naar Lille want dit is een vét leuke stad en als je er dan toch bent, dan móet je naar Bloempot. Wat zeg ik; je kunt zelfs een trip naar Lille plannen om dit restaurant. Wat een top-plek.

bloempot
Hier sloeg ik de vrouw die naast ons zat bijna voor ‘dr hoofd met mijn camera, haha. Alles voor een foto. Oeps XD.

We hadden Bloempot getipt gekregen van een enthousiaste collega van Jan en ze heeft echt niets teveel gezegd. Je vindt Bloempot in het centrum van Lille in een stil straatje weggestopt in een steegje. Even goed zoeken, maar als je het vindt ben je blij.

bloempotbuiten2

Van buiten ziet Bloempot er al uit als de hippe plek waar je zeker wel een hapje wil eten. En als je binnenkomt wordt je gevoel bevestigd; dit is een toffe plek. Het interieur is warm, met veel hout, nepbont over de stoelen, hippe verlichting die onder ooghoogte hangt en hippe mannen met tatoeages in de bediening om het af te maken.

Je kunt er wat eten betreft kiezen uit 3 verschillende gangen menu’s. Ze zeggen er alleen niet bij hoeveel gangen je krijgt. Het ene menu kost €34, een gang extra €40 en nog een gang extra €50. Exclusief drankenarrangement. Niet goedkoop, maar absoluut de moeite waard. Al eet je de rest van het weekend alleen stokbrood (wat in frankrijk ook geen straf is). Nee, bij Bloempot moet je er echt een avondje uit van maken. En dat kost in dit geval wat. Maar is het ook compleet waard.

Wij kregen voor €40 p.p. + €20 drankenarrangement (iedere gang een bijpassende drank: bier, wijn, limonade):
– Amuse: eiwitschuim en gecarameliseerde wortelen (héérlijk, die wortelen!)
– Amuse #2: rauwe ui met knoflook (mwah)

ui

– Voor: postelein met een saus van karnemelk, iets met witte biet en een puree (GODDELIJK)

postelein

– Hoofd: Varkensvlees met een super smaakvolle jus en een soort bulgur en dille (lekker!)
– Hoofd #2: Geroosterde biet uit de oven met Hollandaise saus (HEERLIJK)

bietjesss
Kijk: dit stuk geroosterde biet uit de oven lijkt net op een biefstuk, maar dat is het dus niet 😀

– Tussen: een soort oliebol gevuld met kaas (ik vond dit heel vies, maar Jan vond ‘t heerlijk, haha)
– Na: artisjok-ijs met meringue en passievrucht (heerlijk)

passiebrucht

– Na #2: heel koud appelcompote-ijs met geitenkaas (prima, niet heel speciaal)

Kijk, je betaalt wat, maar dan heb je ook wat. Ik bedoel; twee hoofdgerechten, amuses en toetjes? Prima! <3 En o-ver-al een bijpassend drankje bij. Ik kreeg het gewoon niet op!

vwwt9953
ik verzamel drankjes.

Zoals je ziet waren wij behoorlijk enthousiast. Vooral van de hele toestand; je zit er heerlijk, je eet heerlijk, het personeel is super aardig, de sfeer is goed. Echt: een top-plek.

Bloempot had wat ons betreft de Gin-factor; je weet wel, dat restaurant in Amsterdam waar ik zo onwijs geweldig lyrisch enthousiast over ben altijd? Nou, Bloempot heeft hetzelfde concept en smaakt (bijna) net zo goed. Wederom: wat een top-plek. Je moet hier naartoe! Waar? Bloempot, 22 Rue des Bouchers, Lille. Oh en één ding: vergeet niet te reserveren. Toen wij gingen zat het al vol en konen we alleen nog proberen ‘s avonds bij de inloop een tafeltje te bemachtigen, daar houden ze namelijk een paar tafeltjes voor vrij (een stuk of 5). Het restaurant opende om 19.00 en wij hadden om 19.30 het laatste inlooptafeltje. En toen was het vol. Lucky us! Reserveren dus.

Benieuwd naar waar we allemaal nog meer hebben gegeten tijdens onze roadtrip voor Frankrijk? Dat lees je in deze blogpost!

Au revoir!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Hotspot: Bloempot in Lille

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *