Leonie’s week 50: druk aan het werk, naar de première van Star Wars en op vakantie!

Hoi allemaal! Het is dinsdagochtend en dat betekent dat ik veel te laat ben met mijn weekdagboek en ik ben er helemaal oké mee. Ik ben net terug van vakantie en ben zó onwijs relaxt, dat ik er even heel erg lekker in blijf hangen. Ik hoop op jullie begrip ;-).

Mijn afgelopen week stond dan ook compleet in het teken van een minivakantie met Jan naar Frankrijk en daar ga ik je uitgebreid over vertellen. In een andere blogpost, maar die komst snel online. Goed, dan blijven maandag en dinsdag over. Klaar voor? Let’s go!

Maandag: afronden restaurant, werken, sushi en niks
Maandag was ik nog druk bezig met dingen afronden voor het restaurant. Er moesten nog spullen opgeruimd worden, apparaten teruggestuurd worden én de balans moest opgemaakt worden. Super fijn om eens even de tijd te nemen om alles voor het restaurant af te ronden. De eindbalans was negatief, maar het heeft me de helft minder gekost dan waar ik vanuit was gegaan. Dus dat is top! Hoe blij kun je worden van verlies, haha.

‘s Middags bestelde ik sushi, want daar had ik zin in en ik had het verdiend, vond ik. En verder werkte ik keihard thuis. Ik kan niet eens terugvinden wat ik heb gedaan en kan het me door mijn zen-vakantie-stemming ook niet meer herinneren. Maakt niet uit. Ik had het druk en nu ben ik chill, heerlijk!

sushi

‘s Avonds zou ik naar een Gin event gaan op het Westergasterrein en dat leek me heerlijk, maar ook typisch een gevalletje van teveel van het goede en dus bleef ik thuis. Cocoonen. Omdat ik daar intens goed in ben en het te weinig had gedaan de afgelopen tijd.

Dinsdag: cadeautjes voor vrijwilligers, autorijden en de première van Star Wars
Dinsdag was voor mij wederom een hele drukke dag. Woensdag ging ik op vakantie en ik wilde echt geen werk verrichten in Frankrijk, dus ik moest van alles afronden. Eén van de dingen op mijn lijstje was het versturen van 11 flessen wijn naar de vrijwilligers die hebben geholpen bij het Gewoon wat een studentje ‘s avonds Eetcafé. Nu denk je; easy does it. Nou: nee. Je kunt dus nergens (ik kon het nergens vinden) via één bestelling 11 flessen wijn naar verschillende adressen sturen, zonder dat je teringveel verzendkosten betaalt. Goed, uiteindelijk heb ik via gall.nl besteld en zijn de flesjes aangekomen bij alle lieve mensen van het Eetcafé, maar mijn hemel, dit was een klus waar ik echt uren aan kwijt was, haha.

‘s Middags ging ik naar Schiphol-rijk om bij Renault een auto op te halen die Jan en ik mochten lenen voor onze roadtrip naar Frankrijk. Vet relaxt. Ik kreeg een superdeluxe Renault Clio Estate mee en was dolgelukkig. Wel een beetje gênant dat ik bij het opstarten vijf keer afsloeg nog op de parkeerplaats bij Renault, maar hey; een nieuwe auto moet je altijd aan wennen. Toch? Later hier meer over.

Ik bedenk me nu trouwens dat ik ‘s ochtends ook nog de stad in ben geweest om snel een galajurk te scoren. Wat lukte. En dat mijn band van m’n fiets lek was. Wat vrij kut was. Goed, dat ter zijde.

‘s Avonds maakte ik me klaar voor de galapremière van Star Wars. Gehesen in mijn galajurk die ik die ochtend op de kop had getikt ging ik met vriendin Layla naar Sugarcity in Halfweg. Ik had van Disney een invite gekregen om naar de galapremière te gaan en had daar wel zin in. Niet dat ik fan ben van Star Wars (nog nooit één film gezien), maar ik had zin om me in een mooie jurk te hijsen en champagne te drinken, dus let’s go. Bovendien was Layla wel fan, dus dat kwam goed uit.

schermafbeelding-2016-12-20-om-13-07-12

Nou en daar sloeg ik (of Disney) me toch een partij de plank mis! Ik voelde me zó ongemakkelijk overdressed. Als je wordt uitgenodigd voor een galapremière, is het toch niet heul bizar om in een galajurk te verschijnen? Maar ik had het gevoel alsof ik de enige was die deze dresscode mee had gekregen en voelde me zó zó zó ongemakkelijk. Maar goed. Niets aan te doen; rug recht en dan maar gewoon shinen. Op naar de bar om een glas champagne achterover te tikken. Dan valt ‘t vast allemaal wel mee.

Guess what? Bar dicht. Er was gewoon nog geen drankje voordat de film begon. Potverdorie. Alles waarvoor ik gekomen was, was er niet.

En toen gingen we de film kijken en die viel gelukkig mee. Ik vond het best leuk en op zich goed te begrijpen voor iemand die nog nooit Star Wars heeft gezien. Hoewel -nu ik er beter over nadenk-, ik begreep er geen zak van, maar het keek wel lekker weg.

Goed, al met al vond ik het een ingewikkelde avond en vertrokken Layla en ik gauw weer naar huis. De kosten voor de Uber à €30 hadden we net zo goed aan een bioscoopkaartje uit kunnen geven. Sorry Disney; ik hou van jullie, maar dit was gewoon wel echt een gekke avond en ik weet nog steeds niet of het aan mij lag.

Eenmaal thuis moest ik nog snel wat opruimen en m’n tas inpakken, want woensdag vroeg in de ochtend (midden in de nacht, voor mijn doen) ging ik op vakantieee.

En daarover lees je in mijn reisverslag meer! En die komt snel online. Maar nu moet ik eerst lunchen want ik heb trek :). Sorry voor het korte dagboek, het reisverslag wordt uitgebreid. Hier heb je vast een paar foto’s om van te genieten:

boulevard

omahabeach
ik had een prima figurant mee op vakantie 😀

omahabeach3

santmichel

img_1092

Waar deze foto’s zijn genomen lees je in het reisverhaal over Frankrijk! Zodra die online staat wordt dit een linkje :).

Ciao! Au revoir! May the force be with you!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *