Hartige taart met kip, noten en veel groentes

Goedenavond! Vanavond heb ik hartige taart gegeten, naar een recept van Josefien!

Je vet een bakvorm (of in mijn geval ovenschaal) in met boter en belegt het met bladerdeeg. In een schaal hussel je rode paprika, bosui, champions, broccoli (even voorkoken 5 minuutjes), noten (ik gebruikte notenmix naturel) en rauwe kip. Dit prutje doe je in de bladerdeeg en daaroverheen schenk je een ei-melk-mengel. Je vouwt het bladerdeeg dicht en smeert een beetje restant ei over de bovenkant. Dan moet het volgens recept 35-40 minuutjes in de oven, maar mijn kip was toen nog niet gaar, dus ik heb het 60 minuten op 170 graden gedaan. Bij het opdienen lekt er vrij veel vocht uit, dit kun je beter even van je bord af schenken, dan blijft het lekkerder tijdens het eten! Beetje zout en peper erover et voilà!

Tot morgen!

Byebye

11 reacties op “Hartige taart met kip, noten en veel groentes

 • Anoniem zegt:

  Hij was helaas mislukt! Dacht dat die gaar was, bleek die niet overal te zijn (de kip wel btw maar het bladerdeeg was nog wat nat/zacht van binnen) en de broccoli was wat overheersend – misschien teveel van in gedaan 😉

  Maar ik ga hem binnenkort nog eens maken… Ziet er zo lekker uit!

 • Anoniem zegt:

  Ah, nu snap ik het! En dan bovenop maak je hem weer dicht met overige bladerdeeg? Ik denk dat ik het deze week maar eens ga maken, thanks voor je recept!

 • Hey! Bedankt voor je reactie! Je legt op de bodem van de ovenschaal/bakvorm bladerdeeg en aan de zijkanten. Maar omdat de zijkanten niet zo hoog zijn, hou je bladerdeeg over wat je over de rand van de vorm hangt. Dit kun je dan later over de inhoud heen vouwen! Ik hoop dat het zo duidelijk is 😉 Het wordt dus inderdaad 1 geheel!

 • Anoniem zegt:

  Hi!
  Ziet er onwijs lekker uit, dit recept! Wat ik me alleen afvraag… Je zegt, vouw je bladerdeeg dicht… Maar maak je dan pakketjes of leg je de bladerdeeg over het mengsel en vouw je alleen dicht, wat aan de rand van de ovenschaal zit zeg maar zodat het 1 geheel wordt?

  Hoop dat je mijn vraag begrijpt! 🙂

 • Hoi Lisa!

  Ik weet precies wat je bedoelt, vaak kan ik me ook beter aan precieze aantallen houden dan zomaar iets proberen. In dit geval heb ik 4 eieren gemengd met ongeveer 200 ml melk! Melk wel enigzins op gevoel..

  Succes!

 • Hoi Leonie,
  Ik ben niet zon goede kokkin en doe altijd precies alles op basis van aantallen. Ik probeer wel veel gerechten uit inclusief veel gerechten van jouw blog! Super lekker! Maar wat bedoel je met ei-melkmengsel? Gewoon twee eieren en een beetje melk door elkaar kloppen en dat erover heen gieten?
  Dankjewel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *