Gehaktballetjes in tomatensaus met komijn, mozzarella, rauwe courgette en couscous

Goedenavond! Vandaag had ik een awesome zaterdag. Om 9 uur vanochtend stonden de mannen van De Studenten Kookshow/Fourcreating bij me op de stoep voor een filmdag voor een heel tof project dat we samen zijn aangegaan. We hebben tot 3 uur vanmiddag gefilmd in een kookstudio en het was a w e s o m e. Binnenkort komen er drie (!) video’s online, dus abonneer je vooral op mijn YouTubekanaal en like de Facebookpagina van De Studenten Kookshow om op de hoogte te blijven!

Dus, de dag was awesome en die moet dan afgesloten worden met een awesome maaltijd. Ik heb deze week bijna nog geen boodschappen gedaan, omdat ik begin van de week een groentepakket toegestuurd kreeg van een PR bureau. Vet heerlijk! Vandaag maakte ik een couscousgerechtje met mijn famous gehaktballetjes in tomatensaus en ik maakte de tomatensaus voor de verandering eens zelf, van vleestomaten. Dit was lekkerrrrrr dus ik vind het leuk om het recept met je te delen. Lees je mee?


Nodig voor één persoon: couscous – 1 vleestomaat – 150gr half-om-half-gehakt – eetlepel komijnzaad – 1 cracotte/wat paneermeel – 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 bol mozzarella – 7 cm courgette – beetje verse basilicum – 1/2 tablet kippenbouillon – 1 blikje tomatenpuree

Meng het gehakt met de komijnzaadjes en een cracotte of paneermeel en maak er kleine balletjes van. Bak deze even aan in de pan met olijfolie. Ze hoeven niet gaar! Haal de gehaktballetjes uit de pan en gebruik de pan om tomatensaus in te maken. Snij de vleestomaat in grove stukken en bak in de pan. Voeg een blikje tomatenpuree toe en een beetje kippenbouillon. Niet te waterig, niet te dik. Doe er wat basilicum door en laat even pruttelen. Giet de saus over de gehaktballetjes, die je hebt verdeeld in een ovenschaaltje. Doe er stukjes mozzarella door en wat verse basilicum. Top af met pijnboompitten en zet 20 minuten op 180C in de oven. Maak ondertussen couscous en rasp een rauwe courgette klein. Meng met de couscous en wat zwarte peper en serveer de gehaktballetjes met saus over de couscous met courgette. Smakelijk!

Heerlijk, ik zit propvol ennnnnnn verder is het cool. Dus, aanrader! Maar… Topt dit nou het originele recept? Nee. Smaakt het heel anders? Mwah, alleen die komijn is écht het verschil. En de couscous met courgette is tof. Dus, gewoon proberen! DOEI!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Eén reactie op “Gehaktballetjes in tomatensaus met komijn, mozzarella, rauwe courgette en couscous

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *