Gebakken aardappeltjes, boontjes en groenteballetjes

Hoi allemaal! Vorig week maandag had ik vet veel zin in gebakken aardappeltjes. Met groentes. En vlees. Gewoon; een AGV’tje. Maar! Het was natuurlijk vegamaandag – zoals iedere maandag – en dus ging ik voor een vleesvervanger. Ik probeerde voor het eerst ooit groenteballetjes uit en moet zeggen dat ik absoluut positief verrast was. Klaar voor? Aan de slag!

Nodig voor één persoon: kleinverpakking aardappelschijfjes – kleinverpakking boontjes – 1/2 bak groenteballetjes – appelmoes

Zo weinig ingrediënten en toch een lekkere maaltijd. Key ingrediënt is wel de appelmoes; die maakt alles lekkerder.

Goed. Je bak de aardappeltjes in een bak met olie en hoe langer je dit doet, hoe lekkerder het wordt. Reken er dus zeker een minuut of 20 voor.

Kook de boontjes in een minuut of 8 beetgaar en bak de groenteballetjes in een koekenpan met olie in een paar minuten rondom knapperig. Klaar!

Het grootste nadeel aan een AGV’tje vind ik dat je vet veel afwas hebt. Veel pannen. Irritant. Maar! Het was lang geleden dat ik zo’n avondmaal heb gegeten en ik heb er intens van genoten Groenteballetjes zijn best wel tof. Nice!

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

Eén reactie op “Gebakken aardappeltjes, boontjes en groenteballetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *