Dutch Weed Burger & Flammkuchen met venkel, rode kool en prei op de Rollende Keukens in Amsterdam

Goedemiddag! Ik ben helemaal in m’n element deze week. Woensdag is het weekend van de Rollende Keukens van start gegaan in het Amsterdamse Westerpark en je kunt mij bijna niet gelukkiger maken, dan op zo’n foodfestival. Gisteravond mocht ik met vriendin Layla en dr Boyfriend mee om te struinen over dit heerlijke evenement in het teken van eten. En het was me een partij druk, pfoe! Maar dat mocht de pret niet “drukken” (haha). Ik heb het zó naar m’n zin gehad en zó lekker gegeten…

Rond een uur of 5 waren we er en hebben we eerst het hele park doorgelopen om te zien wat er allemaal te eten was. Rollende Keukens is dit jaar bijna twee of drie keer zo groot als de voorgaande jaren (tenminste, in mijn herinnering) en dat is a w e s o m e want het is er kneitersdruk en iedereen heeft honger. Maar er is eten in overvloed en dat maakt dit toch wel tot een klein paradijsje op aarde.

Ik kon niet kiezen tussen de pasta pesto van het straatje tussen de twee velden in, de risotto met citroen en groene asperges van het kleine grasveldje of het broodje hamburger op een brioche (iemand tipte me ooit dat dat intens lekker is) op het grote veld, maar ik ging uiteindelijk samen met Layla voor een Dutch Weed Burger. Hier ben ik fan van en ik laat ‘m regelmatig thuisbezorgden, dus om dat even op te peuzelen op een foodfestival vond ik helemaal geen straf.


Een Dutch Weed Burger is een burger gemaakt van zeewier en soya en het is echt heel lekker. Helemaal niet raar superfoodachtig, maar echt echt echt lekker. Waar het naar smaakt? Kan ik niet uitleggen, probeer het zelf eens! Je kunt ze eten bij Bagels & Beans op ’t ij (?), bestellen bij feel-food.nl of nog t/m zondag proberen op de Rollende Keukens.

Ook at ik een hapje van een nugget die Jasper, Layla’s Boyfriend, had besteld bij een kraampje met rundvlees op het kleine veldje. VET lekker, totdat me verteld werd dat het zwezerik was (en dat is dus orgaanvlees van een kalf, haha). Bizar wat je psyche dan met je eetlust kan doen. Zo jammer, want ’t was eigenlijk wel echt lekker, maar ik hoefde niet meer.

Ook probeerde ik nog een springroll van Vietnamama, op het straatje tussen de twee velden in, maar die viel een klein beetje tegen. Hij was wel lekker, maar ook 4 euro en dat was best duur voor zo’n klein hapje. Maar prima :).

Inmiddels is het vrijdagmiddag en tja, ik ben vrij, heb blogdag en er is een foodfestival in town. Ik moest dus gewoon weer eventjes langs. Thuis maakte ik een kleine lunch (heb je de video al gezien?) en in de loop van de middag vertrok ik weer richting het Westerpark. Dit keer ging ik voor de vegetarische flammkuchen van het grote veld. Deze werd belegd met rode kool, venkel en prei en was echt heel heel heel lekker. Vette aanrader!

Nu weet ik toevallig al dat ik morgen -als het weer niet tegen zit- wéér heen ga. Op mijn proef-lijstje staat nog de gyros die er echt veel te lekker uitziet, die burger op brioche en ben ook wel een beetje nieuwsgierig naar de bitterballen met truffel.

Dus, de rollende keukens zijn in town en ik ben HAPPY! Ga jij er nog heen of ben je ook al (een paar keer) geweest?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!
PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

MEER FESTIVALFOOD:

6 reacties op “Dutch Weed Burger & Flammkuchen met venkel, rode kool en prei op de Rollende Keukens in Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *