Courgetti met paddenstoelen, burrata, tijm en hazelnoten

Hi there! Gisteravond was het een feestje bij mij in de keuken. Ik ging namelijk een gerecht maken met burrata en burrata is geweldig. Nu gebruik ik hiervoor uiteraard gewoon supermarktburrata en dat is toch een slap aftreksel van echt lekkere burrata, maar je moet roeien met de riemen die je hebt (om even een bruggetje te slaan naar de Olympische spelen)(en er vervolgens niets mee te doen), dus zo geschiedde. Ik maakte overigens spaghetti van courgette, omdat ik in mijn ik-eet-deze-week-alleen-maar-gezond-ivm-lowlands-dit-weekend-week zit.

Nodig voor één persoon: bijna een hele courgette – bijna  een hele bak seizoenspaddenstoelen van appie – 2 eetlepel hazelnoten – een paar blaadjes (van takjes) verse tijm – 1 bol burrata

Mocht je het nog niet kennen: burrata is een romige mozzarella. Héél lekker dus.

Snijd de courgette in dunne slierten en je hebt spaghetti. Dit is intens veel werk en compleet onnodig, want je kunt ook gewoon een spirelli aanschaffen en verder een dolgelukkig leven lijden. Het zit namelijk zo: een spirelli is geweldig. Ongesponsord geweldig. Echt, een courgette door zo’n unit heen draaien en dat er dan slierten uitkomen (proberen zo lang mogelijk, is leuk), is gewoon echt intens genieten. Aanrader dus!

Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Zet een pan op het vuur en laat zonder olie of boter heet worden. Bak hier de hazelnoten even rondom bruin in. Haal dan de hazelnoten uit de pan en bak de paddenstoelen met een scheut olijfolie bruin. Haal dan uit de pan en bak de courgetti (zonder opnieuw olie toe te voegen) een minuut of 3-4. Doe dan de paddenstoelen er weer bij en meng door elkaar. Doe dit op je bord en verdeel er dan de tijm over en leg de bol burrata er op. Ik ben niet zo’n fan van de buitenkant van de burrata, dus je kunt ook – net als ik- alleen de inhoud van de bol over je pasta uitknijpen. Mjam!

Plet de hazelnoten met een mes of een vijzel en meng met peper en zout en strooi dit grove mengsel over de pasta. Klaar!

En wat denk je? VET LEKKERRRR!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo!

Eén reactie op “Courgetti met paddenstoelen, burrata, tijm en hazelnoten

  • Ik heb dit gerechtje laatst gemaakt met pesto als extra toevoeging en dat was echt dikke winwin. Jouw site blijft me inspireren, keep up the good work!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *