Courgetti met kabeljauw, citroenroomsaus, peper, dille en knoflook

Hi there! Vandaag vroeg ik mijn goede vriendin Claartje om advies voor m’n avondeten. Ik had zin in knettergezond, maar wel intens lekker. En die combinatie vind ik vaak nogal een uitdaging. Maar mijn goede vriendin Claar kwam met een uitstekend idee: waarom eet je geen courgetti met kabeljauw? TOP idee. Ik verzon er wat extra’s bij en flanste zo deze kleurrijke maaltijd in elkaar. Benieuwd of het te hachelen was? Lees door!

Nodig voor één persoon: 1 courgette – 1/2 rode peper – 1/2 citroen – 1 eetlepel crème fraîche – 1 teen knoflook – 1 kabeljauwfilet – beetje dille

Snij de courgette in dunne slierten zodat het op spaghetti lijkt. Kook het 2 minuten en giet af. Bak ondertussen een kabeljauwfilet in roomboter (…) in 6-8 minuten gaar en goudbruin. Doe de courgette opnieuw in de koekenpan en voeg een teen knoflook, gesneden rode peper en plukjes dille toe. Bak dit eventjes in de pan. Voeg dan ook de crème fraîche toe en wat citroensap en maak er een soort saus van. Gebruik niet te veel citroensap, dan wordt het een natte, zure bende.

Serveer de vis op de courgettespaghetti en eindig met een beetje peper & zout. Klaar!

Wat denk je? Lekker? Nee hoor: intens saai. Echt precies waar ik níet op zat te wachten. Ik had zin in lekker voedsel; gezond, maar lekker. En dit was gewoon echt rete saai. Ik bleef kauwen op courgette en was dolblij als ik eindelijk een stukje vis had, want daar zat tenminste smaak aan.

Nu zou het heel goed aan mijn (ontbrekende) kookkunsten kunnen liggen dat dit mislukte, want op zich zijn de smaken wel lekker bij elkaar. Het kwam bij mij alleen gewoon niet uit de verf. Shit happens, morgen weer een dag.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

KIJK DIT IS DUS WEL LEKKER:

4 reacties op “Courgetti met kabeljauw, citroenroomsaus, peper, dille en knoflook

  • Anoniem zegt:

    Als je de courgetti snijdt met een juliennesnijder of een spiraalsnijder dan is hij veel dunner, wat veel lekkerder is. Ik zou ook altijd kiezen voor iets meer smaakmakers in de saus, bv. een saus met spekreepjes of een bolognesesaus. Dan is het wel echt lekker en nog steeds veel gezonder dan wanneer er gewone pasta bij zit. 🙂

  • Je moet voortaan de stap de courghetti koken overslaan en het enkel kort in de koekenpan meebakken. Het heeft maar twee minuten ofzo nodig en dan is het het meest smaakvol en lekker 'knapperig'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *